Αξιοποίηση Ελληνικού

Bemanos

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Μοριακός Αρχιτέκτονας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, Διδακτορικός και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,879 μηνύματα.
Επιχείρηση Ελληνικό
Μεγαλεία στην αξιοποίηση του πρώην Αεροδρομίου


Εμβληματικά κτίρια, πρωτοποριακές υποδομές και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες – τα σχέδια της Lamda Development και της Foster+Partners για το πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού είναι μεγαλεπήβολα. Αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου με αμμουδιά ενός χιλιομέτρου στον Άγιο Κοσμά, με μαρίνα για μικρά σκάφη, με ενυδρείο, ξενοδοχεία, Mall και Ναυτικό Όμιλο
Αξιοποίηση του πρώην Αεροδρομίου, με σχολές και φοιτητικά campus, με ιδρύματα υγείας και συνεδριακό κέντρο, με γήπεδο γκολφ (ε, καλά…), περισσότερα ξενοδοχεία, παιδικές χαρές, γήπεδα και πλατείες, πενήντα χιλιόμετρα πεζόδρομους και άλλα πενήντα χιλιόμετρα ποδηλατόδρομους.

Το κυρίαρχο στοιχείο ωστόσο είναι το Μητροπολιτικό Πάρκο διακοσίων εκταρίων, που θα είναι από τα μεγαλύτερα στον κόσμο –ενδεικτικά το Hyde Park του Λονδίνου είναι εκατόν σαράντα δύο εκτάρια και ο δικός μας Εθνικός Κήπος μόλις δεκάξι. Σημαντικά ιστορικά κτίρια όπως το East Terminal Building του Saarinen και τα Hangars θα αναδειχτούν και θα μετατραπούν αντίστοιχα σε Εκθεσιακό Κέντρο και National Aviation Museums. Η πρόσβαση θα είναι παντού ανοιχτή κι εμείς θα μπορούμε να βολτάρουμε σε χώρους περιπάτου κατά μήκος των διαδρόμων τροχιοδρόμησης των αεροπλάνων. Α, και όλα θα γίνουν με βάση τις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης. Μεγαλεία; Ε, ναι.



πηγή

Αν γινει ,απο τις ανεκμεταλλευτες εκτασεις που υπαρχουν τωρα, καλυτερα θα ειναι ,δεν ξερω γιατι γκρινιαζει ο κοσμος
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top