[Αρχείο 2009 - 2017] Γενικές σκέψεις για την πολιτική και την επικαιρότητα

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Mr. Crowley

Διάσημο μέλος

Ο Mr. Crowley αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,046 μηνύματα.
Γιατί ο Κομμουνισμός και Χριστιανισμός έχουν ίδια: δομή-Ιερατείο-ιδεολογικούς στόχους ουτοπίας;;
Με μόνη διαφορά το 1ο είναι Αθεο με στόχο τον επι γής εργατικό Παράδεισο, και το 2ο Ενθεο με στόχο τον επουράνιο Παράδεισο.
Επειδή έχουν ίδιους ιδρυτές ;; τυχαίο ;;
Επειδή και τα 2 μηδενίζουν το άτομο(σύντροφος ή αδελφός χριστ.);; τυχαίο ;;
Είναι σαν τον Ιανό ή 2 όψεις του ίδιου νομίσματος...
Και τα 2 στοχεύουν αρχικά στον φτωχό εργάτη ή καταπιεσμένο σκλάβο....
(ο Πολίτης λέγεται Σύντροφος κι ο Σκλάβος λέγεται Δούλος, αλλά του Θεού πλέον), άρα δεν υπάρχουν αφεντικά και στις 2 περιπτώσεις...
Ενώ ως θεωρία είναι αμφότερα στην βάση τους άριστα, στην εφαρμογή πάσχουν αμφότερα λόγω εφαρμογής απο Ανθρώπους που ενέχουν την ιδοτέλεια, κι όχι απο μηχανές χωρίς επίγειους πειρασμούς και ανάγκες για ικανοποίηση.!!!
Αμφότερα επίσης είναι τόσο Δογματικά και άκμπτα που πολλές φορές στην ισορία αποδείχθηκαν εγκληματικά στο όνομα την δογματικής ορθοδοξίας!! Και είναι τόσο σίγουρα ότι είναι φορείς της μόνης αλήθειας, όσες και οι άπειρες διασπάσεις και αιρέσεις τόσο για μεγάλα όσο και για μικρότερα δογματικά ζητήματα.
Και τα 2 δεν απευθύνονται εξαρχής σε όποιον κατέχει κάτι τίς ιδιοκτησίας, αλλά στον απόλυτα εξαθλιωμένο, γιατί εκεί το παραμύθι της ακόπιαστης ανταμοιβής, είναι σαν δροσερό νερό.... "απαλλοτρίωση" ξένης ιδιοκτησίας, αλλά και της επουράνιας ανταμοιβής που βέβαια κανείς δεν επιστρέφει να μας πεί αν έκανε είσπραξη...
Ας μην το συνεχίσω εγώ, έδωσα το εναρκτήριο λάκτισμα...

Ναι,ακριβώς όπως οι άλλοι λένε τόσην ώρα μπούρδες για τον καπιταλισμό,είπες και 'συ τα αντίστοιχα για τον κομμουνισμό και πλέον γαμήθηκε τελείως η συζήτηση.Good job.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Limoncello

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Limoncello αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 199 μηνύματα.
Βρε κορίτσι μου,και εγώ τα θέλω αυτά.Αυτό που προσπαθώ να εξηγήσω,δεν είναι γιατί δεν τα θέλω εγώ (που τα θέλω),αλλά γιατί υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις.Και σου εξηγώ:δεν θεωρούν όλοι την αταξικη κοινωνία κάτι καλό,ή/και κάτι εφικτό.Κάποιους απ'τους λόγους,νομίζω τους ανέφερα σε προηγούμενο σχόλιο.Ούτε την ισότητα τη θέλουν όλοι,για διάφορους λόγους.Και ακόμα και αυτοί που θέλουν την ισότητα,δεν την αντιλαμβάνονται όλοι με τον ίδιο τρόπο.Ούτε όλοι θέλουν να αποδεσμευτούμε απ'το χρήμα,γιατί δεν πιστεύουν ότι υπάρχουν βιώσιμες εναλλακτικές,ούτε όλοι συμφωνούν σε μια κοινή πολιτική μείωσης της διαφθοράς (π.χ. κλασσική φιλελεύθερη άποψη "μεγαλύτερο κράτος=>μεγαλύτερη διαφθορά,αφού δεν υπάρχει το κέρδος ως κίνητρο σωστής διαχείρησης,άρα μειώνουμε το κράτος=>μείωση της διαφθοράς).Γενικότερα,θέλω να εξηγήσω ένα πράγμα:ότι η νοοτροπία "εγώ έχω την αλήθεια,και όσοι διαφωνούν είναι απλά κακοί άνθρωποι που ξέρουν ότι έχω δίκιο αλλά είναι eeeeeevil",είναι χαζή και παιδιάστικη.Δεν προτίθεμαι να υπερασπιστώ οπτικές που ο ίδιος δεν υποστηρίζω,ενώ αυτό αναγκάζομαι να κάνω εν τέλει τόσην ώρα,αυτό που θέλω να κάνω είναι to raise awareness περί της ύπαρξής τους.Υπάρχουν πολλές διαφορετικές οπτικές γωνίες,και όλες μιλάνε για το "κοινωνικό καλό".Το ζήτημα είναι ότι ο καθένας το αντιλαμβάνεται διαφορετικά,και θέλει να το πετύχει διαφορετικά.

Συμφωνώ μαζί σου και ναι,ξέρω οτι υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις γι'αυτό και προσπαθώ όσο γίνεται να μην είμαι ούτε απόλυτη,ούτε δογματική.Όμως εγώ μιλάω για την υπάρχουσα κοινωνία με το ισχύον σύστημα αξιών,ξέρεις ισότητα,αγάπη,ελευθερία.Οπότε γι'αυτό και μίλησα για τις αντίστοιχες θεωρίες.Ναι,καλά κάνεις και προβληματίζεις αλλά επειδή όλες μιλάνε για το κοινωνικό καλό δεν σημαίνει οτι το καλό αυτό θα είναι όντως ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ.Εγώ από όσα έχω διαβάσει και έχω ψάξει μέχρι στιγμής το καλό που επιδιώκει το καπιταλιστικό σύστημα είναι αυτό των πολυεθνικών,τραπεζών κ.τ.λ τουλάχιστον αυτό κατάλαβα. Επίσης λες οτι στο καπιταλιστικό σύστημα αρκεί κάποιος να είναι πλουσιότερος από τον άλλον.Με το απλό μου μυαλό εγώ καταλαβαίνω οτι αν ο καθένας πρέπει να είναι πιο πλούσιος από έναν άλλον αναγκαστικά θα πρέπει να υπάρχουν και αυτοί που θα είναι στα όρια της φτώχειας.

Θεωρώ ότι το εκπαιδευτικό σύστημα είναι ο πιο ύπουλος μηχανισμός του καπιταλισμού,και αυτή είναι μια τεράστια συζήτηση που έχω κάνει πολλάκις στο forum και frankly,βαριέμαι να την επαναλάβω.In short,η οπτική μου επ'αυτού μπορεί να συνοψιστεί στο "το σύστημα της διδασκαλίας είναι η διδασκαλία του συστήματος".Για εμένα το εκπαιδευτικό σύστημα είναι σύμφυτο με τον καπιταλισμό,και μόνο με οριστική ρήξη και καταστροφή του,θα μπορέσει να υπάρξει κοινωνική χειραφέτηση.Συνεπώς,θεωρώ όλα αυτά τα τσιτάτα ότι "τα πάντα λύνονται με την παιδεία" κλπ,είναι βερμπαλισμοί χωρίς ουσία.Ό,τι παιδεία και να 'χεις,πάντα το αγγαρεία θα βλέπεις τη δουλειά σου.Γιατί?Γιατί όταν βαράς 8ωρα κάθε μέρα όλη τη βδομάδα,όσο και να την αγαπάς τη δουλειά σου,θα τη σιχαθείς.Και αυτό,είναι κάτι το αντικειμενικό.Επίσης είναι αντικειμενικό το ότι θα σου σπάει τ'αρχίδια το αφεντικό σου,το ότι αν καθαρίζεις τουαλέτες θα σιχαίνεσαι μια ζωή τη δουλειά σου,όπως και αν βάζεις σφραγίδες σε χαρτιά,ή αν πατάς ένα κουμπί σε μια μηχανή.Αντικειμενικά τα επαγγέλματα,εξ'αιτίας της φύσης τους και του τρόπου με τον οποίο ασκούνται,καθίστανται αποκρουστικά.Για περισσότερα,σε παραπέμπω στον Καστοριάδη,ο οποίος μιλούσε για "μετασχηματισμό των μέσων παραγωγής" (πράγμα στο οποίο συμφωνώ πλήρως),διότι αν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι διαμορφώνουν τα μηχανήματα,τους χώρους δουλειάς,τα ωράριά τους,αντί για την κερδοφορία,ποτέ δεν θα μπορέσουν να νιώσουν ικανοποίηση και δημιουργικότητα στη δουλειά τους.

Εσύ την βλέπεις αγγαρεία τη δουλειά σου?(αυτή που θα έχεις τέλος πάντων)Ίσως είχες γράψει τόσες φορές σε εκθέσεις "τα πάντα λύνονται με την παιδεία" που γι'αυτό τώρα να σου φαίνεται ανούσιο.Δεν είναι.Νομίζω οτι όντως όλα λύνονται με μια ΠΑΙΔΕΙΑ.Άνθρωποι,καθηγητές σαν και σένα,σαν τον κάθε Crowley που προσπαθούν να προβληματίσουν και δεν σερβίρουν μασημένη τροφή μπορούν να κάνουν μεγάλες αλλαγές.Και μου φαίνεται απίστευτα μοιρολατρικό οτι πάντα θα βλέπεις ως αγγαρεία τη δουλειά σου.Ναι δεν λέω οτι όλα θα είναι πάντα μέλι-γάλα και θα είσαι στο ροζ σου συννεφάκι εις τον αιώνα των αιώνων.Και σίγουρα θα έρθουν στιγμές που θα θες να τα παρατήσεις αλλά ξέρω καθηγητές 60 χρονών,που κάνουν το ωράριο τους κάθε μέρα και φαίνεται οτι αγαπάνε αυτό που κάνουν,ακόμα κι αν γίνεται κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες σε τμήματα με 30 άτομα.Και θα σου ξαναπώ,το σύστημα που υπάρχει στηρίζεται σε ένα συγκεκριμένο μοντέλο που αναπτύχθηκε μετά τη βιομηχανική επανάσταση για να επιτευχθεί το μεγαλύτερο κέρδος με την μικρότερη προσπάθεια.Υπήρχαν πειράματα με τους εργαζομένους να αναλαμβάνουν δράση τα οποία πέτυχαν.Άγνωστο γιατί αυτές οι προσπάθειες πέρασαν στο ντούκου.

Ναι,είναι by far the most efficient,σε σχέση με ό,τι άλλο έχουμε δοκιμάσει.Το ξαναείπα,δεν λέω ότι είναι το καλύτερο σύστημα απ'τα υπόλοιπα εφαρμοσμένα,αλλά το λιγότερο κακό.
Προφανώς και είμαι μέρος του λαού,και συμμετέχω σε όλες τις κινηματικές διαδικασίες.Και στον σύλλογό μου συχνά μιλάω στις συνελεύσεις,και στο συντονιστικό της κατάληψης (όταν έχουμε) συμμετέχω,και στις συνελεύσεις των πλατειών συμμετείχα και μάλιστα επειδή μιλούσα για αυτοδιεύθυνση των μονάδων παραγωγής με έλεγαν "παλιοκομμούνι",και σε πολλές ακόμα συνελεύσεις.

Ναι ρε παιδί μου,ούτε και εδώ διαφωνώ,είναι το λιγότερο κακό,για μικρό χρονικό διάστημα.Τώρα που καταρρέει σιγά σιγά το όλο σύστημα σε παγκόσμιο επίπεδο θα δούμε την γλύκα του καπιταλισμού όπως την είδαν άλλοι πριν από μας.

Διότι πολύ απλά κατάφερε να επιβιώσει,ενώ ο σοσιαλισμός κατέρρευσε,υπό το βάρος της γραφειοκρατίας και της στρατιωτικής δικτατορίας.

Δεν είπα γιατί.Αυτό που εννοούσα ήταν ποιους σε μακροχρόνια κλίμακα βολεύει ο καπιταλισμός.

Πολλά τα λάθη.Κατ'αρχάς,να ξεκινήσω λέγοντας ότι το συμφέρον είναι πάντα κοινό,και αυτό είναι το ατομικό.Πηγάζει απ'ευθείας απ'το ένστικτο επιβίωσής μας,ότι πάνω απ'όλα είμαστε εγωιστές,και οτιδήποτε το κάνουμε,το κάνουμε για να βελτιώσουμε πρωτίστως το δικό μας επίπεδο ζωής.

Δηλαδή να νιώθω εξωγήινη που θέλω να πάω σε εθελοντικές ομάδες,να μην βολευτώ σε κάνα γραφειάκι και να ψηθώ για να βοηθήσω άλλους?Ή μήπως φταίνε οι ορμόνες και η ηλικία?

Τα περί ανιδιοτέλειας,αυτοθυσίας κλπ,είναι απλά μεταφυσικές αντιλήψεις (περί αυτού ωραία τα λέει και ο Stirner,αν και τον βρίσκω κάπως απόλυτο,οπότε προτιμώ να χρησιμοποιώ τη βιολογία,π.χ. το "Selfish Gene" του Dawkins,κλπ).Όμως,δεν πρέπει να συγχέουμε εγωισμό και ατομικισμό.Ο εγωισμός είναι σκοπός,και είναι σκοπός σε όλους,είτε το παραδέχονται είτε όχι,ο ατομικισμός και ο αλτρουισμός αντίθετα,είναι μέσα.Ο ατομικισμός,είναι η πεποίθηση ότι το personal interest υπηρετείται καλύτερα,με το να βασιζόμαστε αποκλειστικά και μόνο στις δυνάμεις μας,ανταγωνιστικά ως προς κάθε άλλον.Αλτρουισμός είναι η πεποίθηση ότι we serve best our personal interest συνεργατικά,καθώς όλοι ως human beings έχουμε κοινές ανάγκες to cover (π.χ. πυραμίδα Maslow),και ως προς αυτόν τον στόχο "two minds think better than one".Εγώ,τάσσομαι καταφανώς υπέρ του αλτρουισμού και της αλληλεγγύης.But that's just me.Αυτό που προσπαθώ να εξηγήσω,είναι ότι και η πρώτη πεποίθηση ισχυρίζεται το ίδιο με τη δεύτερη,ότι δηλαδή μέσω αυτής το καλό όλων is served better.Καμία πεποίθηση δεν μιλάει για το καλό των "λίγων".Και οι μεν και οι δε για τους πολλούς νοιάζονται,μόνο που ο καθένας το κάνει με διαφορετικο τρόπο.Αλλος σου λέει ότι προκόβεις καλύτερα on your own,και έτσι αθροιστικά χάρη στον ανταγωνισμό η κοινωνία πάει μπροστά,άλλος σου λέει ότι αυτό γίνεται καλύτερα μέσω της συνεργασίας.

I don't want to live on this planet anymore.
Εγώ θέλω να βοηθήσω,απλώς για να βοηθήσω.Και νομίζω και αρκετοί άλλοι.Όταν ομάδες πάνε να βοηθήσουν,να δώσουν φαγητό από το δικό τους,λεφτά από τα λεφτά τους το κάνουν με βάση την αγάπη,την αλληλεγύη,για να βοηθήσουν τον άλλον και όχι τον εαυτό τους.

Γιατί ο Κομμουνισμός και Χριστιανισμός έχουν ίδια: δομή-Ιερατείο-ιδεολογικούς στόχους ουτοπίας;;
Με μόνη διαφορά το 1ο είναι Αθεο με στόχο τον επι γής εργατικό Παράδεισο, και το 2ο Ενθεο με στόχο τον επουράνιο Παράδεισο.
Επειδή έχουν ίδιους ιδρυτές ;; τυχαίο ;;
Επειδή και τα 2 μηδενίζουν το άτομο(σύντροφος ή αδελφός χριστ.);; τυχαίο ;;
Είναι σαν τον Ιανό ή 2 όψεις του ίδιου νομίσματος...
Και τα 2 στοχεύουν αρχικά στον φτωχό εργάτη ή καταπιεσμένο σκλάβο....
(ο Πολίτης λέγεται Σύντροφος κι ο Σκλάβος λέγεται Δούλος, αλλά του Θεού πλέον), άρα δεν υπάρχουν αφεντικά και στις 2 περιπτώσεις...
Ενώ ως θεωρία είναι αμφότερα στην βάση τους άριστα, στην εφαρμογή πάσχουν αμφότερα λόγω εφαρμογής απο Ανθρώπους που ενέχουν την ιδοτέλεια, κι όχι απο μηχανές χωρίς επίγειους πειρασμούς και ανάγκες για ικανοποίηση.!!!
Αμφότερα επίσης είναι τόσο Δογματικά και άκμπτα που πολλές φορές στην ισορία αποδείχθηκαν εγκληματικά στο όνομα την δογματικής ορθοδοξίας!! Και είναι τόσο σίγουρα ότι είναι φορείς της μόνης αλήθειας, όσες και οι άπειρες διασπάσεις και αιρέσεις τόσο για μεγάλα όσο και για μικρότερα δογματικά ζητήματα.
Και τα 2 δεν απευθύνονται εξαρχής σε όποιον κατέχει κάτι τίς ιδιοκτησίας, αλλά στον απόλυτα εξαθλιωμένο, γιατί εκεί το παραμύθι της ακόπιαστης ανταμοιβής, είναι σαν δροσερό νερό.... "απαλλοτρίωση" ξένης ιδιοκτησίας, αλλά και της επουράνιας ανταμοιβής που βέβαια κανείς δεν επιστρέφει να μας πεί αν έκανε είσπραξη...
Ας μην το συνεχίσω εγώ, έδωσα το εναρκτήριο λάκτισμα...

ΓΟΥΑΤ?Τι λες ακριβώς?Και που κολλάνε?Κάνε πνευματισμό να δεις αν πήρανε την είσπραξη.
Όσο για την ορθοδοξία και τα εγκλήματα που έγιναν στο όνομα της,σε μεγάλη κλίμακα ήταν ελάχιστα και ήταν άμεσο αποτέλεσμα της καταπίεσης που είχαν φάει από τους ειδωλολάτρες.
Τώρα σε ατομικό επίπεδο,δεν είμαστε όλοι η Μητέρα Τερέζα και δεν νομίζω οτι δεν το καταδικάζουν οι υπόλοιποι της ορθοδοξίας.
Και γενικότερα για την ιστορία,μην πιάνεσαι από ένα πράγμα.Το βλέπουμε συνολικά,σφαιρικά το θέμα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

infinity

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Παναγιώτης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 190 μηνύματα.
Man,για ποιο λόγο υπάρχει ανθρώπινος πολιτισμός?Γιατί βελτιώνει την ποιότητα ζωή μας.Αν δεν θέλαμε να βελτιώσουμε αυτήν την ποιότητα,θα μέναμε ακόμα πάνω στα δέντρα.Γιατί όμως θέλουμε να ζούμε καλύτερα?Γιατί όπως και όλα τα ζώα,έχουμε το ένστικτο της επιβίωσης.Χωρίς αυτό,χωρίς δηλαδή να μας νοιάζει αν θα ζούμε ή όχι,αν θα τρώμε σκατά ή όχι,καθετί στη ζωή είναι τελείως ανώφελο.
Το ένστικτο της επιβίωσης δεν έχει καμία σχέση με τις μαγείες και τα συναφή.Είναι βαθύτερο ακόμα και απ'τη λογική,είναι ένα ένστικτο που υπάρχει σε κάθε ζωντανό οργανισμό,απ'τους ιούς μέχρι τα φυτά,και νοηματοδοτεί την ύπαρξή του.
Επίσης,κάτι που έχω θίξει επανειλλημένως,είναι το ζήτημα του εφικτού.Όσο καλή και αν είναι μια ιδέα,αν είναι ανέφικτη,χάνει μεμιάς την αξία της.Για παράδειγμα,είναι ανέφικτο να περιμένεις απ'τον άνθρωπο να ξεπεράσει τον εγωισμό του.Τι άλλο είναι ανέφικτο,δεν το γνωρίζουμε.Η μελέτη της επιστήμης είναι αυτή που θα μας καθορίσει τα όρια της ανθρώπινης φύσης,μέσα στα οποία έχει νόημα να κινηθούμε.
Το "βλέπεις",είναι τελείως μπακαλίστικο.Επίσης βλέπω ότι παντού η γη είναι ίσια,άρα να συμπεράνω ότι η γη είναι επίπεδη?Anyway,αυτό που προσπαθώ να εξηγήσω απ'την αρχή,είναι ότι είναι θέμα σκοπιάς.Απ'τη δική μου τη σκοπιά,υπάρχει και εκμετάλλευση,και απ'όλα.Προσπαθώ όμως να σε κάνω να καταλάβεις ότι αυτή δεν είναι η μοναδική σκοπιά,δεν είναι κάτι απόλυτο,υπάρχουν και άλλες σκοπιές.Τι θες να κάνω,να τις υπερασπιστώ?Βρες κάποιον φιλοκαπιταλιστή να το κάνει,καλύτερα.Κάτι πολύ απλό που μπορώ να σκεφτώ εγώ,είναι ότι η κοινωνική ανισότητα,δεν θεωρείται απ'όλους κάτι κακό (αυτό που σου είπα πριν,ο καπιταλισμός δεν ζητάει να είμαι εγώ πλούσιος και εσύ φτωχός,μπορούμε να είμαστε και οι δύο πλούσιοι,αρκεί ο ένας να είναι πλουσιότερος απ'τον άλλον).Δεν θα κάτσω να υπερασπίζομαι άλλο κάτι που δεν υποστηρίζω καν εγώ ο ίδιος,just for the sake της ισορροπίας,για να κατανοήσεις καλύτερα τα επιχειρήματα της άλλης πλευράς μίλα με κάποιον αυθεντικό θιασώτη της,διάβασε Ayn Rand ή κάτι παρόμοιο.
Δεν ήμουν ποτέ αφοριστικός,ώστε να πω ότι όλα είναι τα ίδια σκατά.Έγραψα clearly την οπτική μου σε προηγούμενο μήνυμα:

Εγώ δεν μίλησα για κατάργηση του ενστίκτου της επιβίωσης, αυτό υπάρχει έτσι και αλλιώς, αλλά δεν γίνεται η επιβίωση του ενός να καταπατά τα δικαιώματα του άλλου.Το ότι είναι κάτι απλοικό δεν σημαίνει ότι είναι μπακαλίστικο, συμφωνώ ότι είναι θέμα σκοπιάς,εγώ για παράδειγμα θεωρώ την ανισότητα σε οποιοδήποτε επίπεδο μάστιγα, πίστευα ότι είναι γενικότερα αποδεκτό αυτό,τέλος πάντων, όπως σου είπα έχω πολλές αμφιβολλίες για το κατα πόσο είναι εφικτό να εφαρμόσουμε κομμουνισμού, όταν ο άνθρωπος παραμένει ένα άπληστο ζώο(η φύση του ανθρώπου θα μου πεις,συμφωνώ) και ούτε τον υποστηρίζω καθολικά, απλώς είναι αυτό που είναι πιο κοντά στα πιστεύω μου.
Η όλη ιστορία της συζήτησης έχει πάει πολύ μακριά και εγώ δεν είμαι διατεθιμένος να την προχωρήσω περισσότερο, καλη συνέχεια "man" :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DrHouse

Διάσημο μέλος

Ο intelligentsia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Λέκτορας και μας γράφει απο ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 3,560 μηνύματα.
Βρε αγόρι μου,σταμάτα να προσπαθείς να δικαιολογήσεις την ιδεολογική σου τύφλωση.Τόσην ώρα δεν προσπαθώ να σε πείσω για κάτι,προσπαθώ να σε κάνω να αμφιβάλλεις.Έχω κουραστεί να γνωρίζω ανθρώπους δογματικούς,οι οποίοι δεν μπορούν να σταματήσουν να σκέφτονται διπολικά,νομίζοντας ότι υπάρχει το "απόλυτο καλό" και το "απόλυτο κακό",προς τέρψη των αγκυλώσεών τους.Αυτή είναι μια άκρως συναισθηματική προσέγγιση.Να στο θέσω απλά,αν ήθελα να μάθω για σένα,ποια θα ήταν η καλύτερη μέθοδος,να πάω να ρωτήσω για εσένα κάποιον που σε βρίζει,ή να πάω να μιλήσω απ'ευθείας σ'εσένα τον ίδιο?Πως κρίνεις λοιπόν ένα σύστημα,μόνο μέσω των επικριτών του,χωρίς να ακούσεις και αυτούς που το στηρίζουν?Πως θεωρείς εξ'αρχής τη δόμηση του καπιταλισμού λανθασμένη,με τόση σιγουριά,όταν δεν έχεις ακούσει καν πως τη δικαιολογεί?Πουθενά δεν θα δεις σε κανέναν οπαδό του καπιταλισμού να μιλάει για "στυγνό ανταγωνισμό" και "άνοδο επί πτωμάτων".Έχω ήδη αναφέρει τη γενική ιδέα,ότι δεν είναι απαραίτητο να υπάρχουν πλούσιοι και φτωχοί,απλά άνθρωποι περισσότερο πλούσιοι από άλλους.Αν θεωρώ εγώ ότι αυτό είναι εφικτό?Όχι,δεν το θεωρώ.Αλλά εγώ είμαι ένας τύπος,δεν κατέχω τη σοφία του κόσμου.Άλλοι το θεωρούν,και κάπως δικαιολογούν αυτήν την πεποίθηση.Ε,δες το και αυτό.
Πάντως όχι,σαφέστατα δεν είναι αυτοαναιρούμενη έννοια ο ατομικισμός.Αυτό είναι μια χυδαία υπεραπλούστευση εφηβικής λογικής 16χρονου αριστερού,για να ταΐσει την πόρωσή του.Μπαίνει στην κατηγορία επιχειρημάτων του στυλ "χωρίς θεό όλα επιτρέπονται",δηλαδή trash.Το ότι ο ανταγωνισμός είναι ένας κινητήριος μοχλός της κοινωνίας αποδεικνύεται εύκολα,με την αλματώδη ανάπτυξη του βιωτικού επιπέδου του δυτικού κόσμου,εδώ και έναν αιώνα.Κακά τα ψέμματα,όποιος νομίζει ότι χωρίς τον καπιταλισμό θα είχαμε όλοι από έναν υπολογιστή και ένα αμάξι,είναι ή ηλίθιος,ή delluded.
Μέχρι σήμερα,η συνεργασία και ο ανταγωνισμός χρειάστηκαν εξ'ίσου στην πρόοδο της κοινωνίας.Sure,μόνος του κανείς δεν θα δημιουργούσε τίποτα,αλλά και χωρίς τον ανταγωνισμό κανείς δεν θα είχε το κίνητρο να το κάνει.
Τέλος,έχει μεγάλη σημασία να δεις τα θετικά aspects του καπιταλισμού,γιατί δεν πρόκειται για το πιο άχρηστο πράγμα στον κόσμο.Δεν είπα τυχαία προηγουμένως,ότι απ'όσα συστήματα έχουν εφαρμοστεί,ο καπιταλισμός αποδείχθηκε το λιγότερο κακό.Συνεπώς ναι,αν τον απορρίψουμε χωρίς σοβαρό σχέδιο,έχουμε πολλά να χάσουμε.Γι'αυτό,think about it,και μελέτησε,ώστε να καταλήξεις αν θες βελτίωση,ή ανατροπή.


Και ποιος σου ειπε οτι εγω αρνηθηκα την συμβολη του καπιταλισμου στην αναπτυξη?Αναπτυξη υπαρχει,το θεμα ειναι με ποια μεσα επιτευχθηκε αυτη η αναπτυξη.Οσο για αυτους που το στηριζουν,ας ξεχωρισουμε την θερωρια,την εφικτη πραγματοση της θεωριας,και την πρακτικη.Εγω τοσα χρονια δεν ειδα ο καπιταλισμος να εφαρμοζεται ''αδελφικα'' και ''φιλικα''.Δεν μου αρκει μονο τεχνολογικη αναπτυξη στο επακρο,η οποια δεν θα υπηρχε εν μερη χωρις τον καπιταλισμο,ουτε ο εκσυγχρονισμος θα υπηρχε.Νομιζεις δεν τα βλεπω αυτα?Οχι,δεν εθελοτυφλω ''για να ταισω την πορωση μου'',απλως διαφωνω με την λογικη του,ασχετα αμα εχει προσφερει.
Αυριο μπορει να ξεσπασει μια χουντα,και να ωφελισει την ελλαδα,επειδη ετσι της καρφωθηκε,σε πολλα ζωτικα μερη της,οπως οικονομια,εργασια κτλπ.Ομως,θα φερει και θυματα,προφανως τα θυματα που διαφωνουν μαζι με οποιαδηποτε φιμωση.Στην ιστορια θα επικρατησει οτι η χουντα αυτη εδρασε θετικα στο κομματι της χωρας,αλλα φυσικα ταχθηκε και εις βαρος πολλων ανθρωπων/ιδεων και δεν ξερω και εγω τι αλλο.Το οτι επραξε σωστα δυο-τρια πραγματα,δεν με με αναγκαζει κιολας ωστε να την ενστερνιστω,διοτι παραμενει χουντα.Ετσι και με τον καπιταλισμο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

giosx

Δραστήριο μέλος

Ο Γοργίας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Χειρούργος και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 652 μηνύματα.
Δηλαδή να νιώθω εξωγήινη που θέλω να πάω σε εθελοντικές ομάδες,να μην βολευτώ σε κάνα γραφειάκι και να ψηθώ για να βοηθήσω άλλους?Ή μήπως φταίνε οι ορμόνες και η ηλικία?

I don't want to live on this planet anymore.
Εγώ θέλω να βοηθήσω,απλώς για να βοηθήσω.Και νομίζω και αρκετοί άλλοι.Όταν ομάδες πάνε να βοηθήσουν,να δώσουν φαγητό από το δικό τους,λεφτά από τα λεφτά τους το κάνουν με βάση την αγάπη,την αλληλεγύη,για να βοηθήσουν τον άλλον και όχι τον εαυτό τους.

ΓΟΥΑΤ?Τι λες ακριβώς?Και που κολλάνε?Κάνε πνευματισμό να δεις αν πήρανε την είσπραξη.
Όσο για την ορθοδοξία και τα εγκλήματα που έγιναν στο όνομα της,σε μεγάλη κλίμακα ήταν ελάχιστα και ήταν άμεσο αποτέλεσμα της καταπίεσης που είχαν φάει από τους ειδωλολάτρες.
Τώρα σε ατομικό επίπεδο,δεν είμαστε όλοι η Μητέρα Τερέζα και δεν νομίζω οτι δεν το καταδικάζουν οι υπόλοιποι της ορθοδοξίας.
Και γενικότερα για την ιστορία,μην πιάνεσαι από ένα πράγμα.Το βλέπουμε συνολικά,σφαιρικά το θέμα.
Απο τα γραφόμενά σου αποδείχθηκε σε μεγάλο βαθμό αυτό που έγραψα... κι ας μην το δέχεσαι.
Καλοπροαίρετα σου λέω ότι είσαι Μητέρα Τερέζα+Κομμ, δεν είναι καθόλου κακό αυτό, έχω αρκετούς φίλους Χριστιανοκομμουνιστές και αισθάνονται άνετα, λόγω σύμπτωσης ιδεολογικού υποβαθρου π.χ μη εκμετάλλευση ανθρώπου, κοινωνική δικαιοσύνη, κοινοκτημοσύνη κλπ κλπ.
Αλλωστε μου λένε ότι ο Ραβί Γιεσουά ( ή Χριστός δλδ χρησμένος) ήταν ο 1ος κομμουνιστής κατ' αυτούς!!
Οσο για το γιατί και πώς επιβλήθηκε ο Χριστιανισμός, διάβασε τα ιστορικά ντοκουμένα για την χριστιανική διάβρωση της Ρώμης και για την ανάγκη πλέον του "Μ" Κωνσταντίνου, για ομογενοποίηση (λόγω εμφυλίων) και διατήρηση της Ρώμης έστω και μεταλλαγμένης πλέον, η νέα 'επίσημη" θρησκεία, γιαυτό και αργότερα απο τον Κωνστάντιο-Αρκάδιο-Ονόριο κλπ κλπ βγήκαν διατάγματα απαγόρευσης της θρησκείας των 'Εθνικών", τους λέγανε έτσι γιατί επιμένανε να ονομάζονται Ελληνες και τα διατάγματα αφορύσαν τους Ελληνες, δεν μιλάνε για Ρωμαίους ή Ιουδαίους ή Σύριους κλπ κλπ.
Οσο για τους "ειδωλολάτρες" ως όρος είναι αδόκιμος, γιατί τα αγάλματα ήταν απεικόνηση του Θείου, όπως ακριβώς και οι Εικόνες και λοιπα χαιμαλιά, ζώνες, δάχτυλα, κρανία πατούσες κλπ κλπ είναι ατέλειωτος ο κατάλογος, που έχουν γίνει πραγματικά Είδωλα λατρείας δλδ ειδωλολατρείας και ταυτόχρονης εκμετάλλευσης του ανθρώπινου πόνου απο τους έμπορους της ελπίδας, το Ιερατείο, μεταυτόχρονη εκμηδένιση της ανθρώπινης διάνοιας και προσωπικότητας...
Ψάξε στο Γούγλη για τα 7 αναθέματα κατά των Ελλήνων σε κανένα λαό δεν συμβαίνει αυτού ούτε κάν στους Ιταλούς, γιατί ιδιαίτερα όλα κατά των Ελλήνων;; (Κυριακή της Ορθοδοξίας διαβάζονται!!),για τη Σκυθόπολη το κρεουργείο (ή γκουλάγκ) αντιφρονούντων, για τα διατάγματα επιβολής του Χριστιανισμού με υποχρεωτική βάπτιση όλης της οικογένειας επί ποινή εξορίας και θανάτου, της απαγόρευσης του ονόματος Ελλην, του κλεισίματος των Φιλοσοφικών σχολών, τις εξορίες φιλοσόφων ή και όσων ασχολούνται με τα "μιαρά" Ελληνικά Γράμματα, το γκρέμισμα ναών και ιδιοποίηση μέσα απο τα παραπάνω διατάγματα όλης της περιουσίας του πρός όφελος της κατα τόπους νέας Μητρόπολης... ψάξε-ψάξε και η αλήθεια θα σε ελευθερώσει... μετά θα εξοργιστείς με το σύστημα της Νηπιοβάπτισης που σου έβαλε τα πνευματικά χαλινάρια μέσω κοινωνικών εκδηλώσεων (βαφτίζεσαι-παντρεύεσαι-πεθαίνεις μέσα στην εκκλησία και πάντα ως ποίμνιο δλδ δούλος του θεού) και μέσω του ΥΠΕΠΘ και Παιδαγωγικού Ινστιτούτου που ελέγχεται πάντα απο αυτούς, (τωρινός εκπρόσωπος ο ΠαπαΜαιντανός)..ψάξε και θα καταλάβεις περισσότερα, γιατί ο Χριστιανισμός+Κομμουνισμός είναι υπερεθνικά και ομογενοποιητικά, που πολεμούν την έννοια Εθνος και τα 2, (π.χ ουκ Ελλην ή Ιουδαίος αλλά όλοι δούλοι του Θεού και όχι Ρώσσος ή Ελληνας αλλά Σοβιετικός) φτιάχθηκαν ως εργαλεία διοίκησης μαζών που κιμαδοποιούν την ατομικότητα αλλά κυρίως την Εθνική Συνείδηση και ταλαιπωρούνται απο τις αντιφάσεις τους αμφότερα....έχοντας πάντα ένα "Ιερατείο" που καθοδηγεί, ερμηνεύει τα τσιτάτα ή και που μεσολαβεί (μεσίτης του θεού), γιατί ο Λαός ως ποίμνιο χρειάζεται Ποιμένες δλδ καθοδηγητές.
Οι Αντιστοιχίες που λέγαμε!! - Ας μη γράψω περισσότερα... ψάξε στο Ιντερνετ και θα αμοιφθείς ανάλογα.;) Και στο κάτω-κάτω δεν ήταν οι Ελληνες που κυνήγησαν τους σαμποτέρ του στάτους της Ρώμης, αλλά οι Ρωμαίοι... τα διατάγματα βγήκαν μόνο για Ελληνες, ούτε για Ρωμαίους ούτε κάν για Εβραίους, αυτοί δεν χρειαζόταν να βαφτισθούν Χριστιανοί... το γιατί, το ξέρεις, έχουν γίνει οι Προπάτορές μας.
Λές κι ο Ελληνας δεν είχε ένδοξους και άσπιλους Προπάτορες, παραδείγματα υπάρχουν πολλά... έπρεπε όμως να βεβηλωθούν οι πρόγονοί του ως "Ειδωλολάτρες" όπως εσύ είπες, ώστε να τους έπιβάλουν άλλους που ήταν οι εκλεκτοί του Για-χβέ!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Limoncello

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Limoncello αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 199 μηνύματα.
Απο τα γραφόμενά σου αποδείχθηκε σε μεγάλο βαθμό αυτό που έγραψα... κι ας μην το δέχεσαι.
Καλοπροαίρετα σου λέω ότι είσαι Μητέρα Τερέζα+Κομμ, δεν είναι καθόλου κακό αυτό, έχω αρκετούς φίλους Χριστιανοκομμουνιστές και αισθάνονται άνετα, λόγω σύμπτωσης ιδεολογικού υποβαθρου π.χ μη εκμετάλλευση ανθρώπου, κοινωνική δικαιοσύνη, κοινοκτημοσύνη κλπ κλπ. Αλλωστε μου λένε ότι ο Ραβί Γιεσουά ( ή Χριστός δλδ χρησμένος) ήταν ο 1ος κομμουνιστής κατ' αυτούς!!

jeez.
Τι γενίκευση είναι αυτή?Κι εγώ σου λέω οτι οι περισσότεροι φίλοι μου είναι άθεοι αλλά επειδή μάλλον σου αρέσει να παίζεις με τις λέξεις,άθρησκοι γιατί ο όρος άθεος είναι αδόκιμος.Οπότε ο Χριστιανοκομμουνιστής είναι μια ταμπέλα στην οποία ειλικρινά δεν ξέρω πως να αντιδράσω.Γενικότερα,σε προσωπικό επίπεδο,δεν μ'αρέσουν οι ταμπέλες.Δεν είμαι ο ΚΝίτης που θα στεναχωρηθεί επειδή βγήκε ΣΥΡΙΖΑ αντί να δει οτι έχουν πάρει τρελά ποσοστά η Χρυσή Αυγή.Ούτε ο "χριστιανός" που θα σε κατηγορήσει και θα σε κάψει στο πυρ το εξώτερον.Ναι,και επίσης λένε οτι η θρησκεία είναι το όπιον του λαού.Και δεν ξέρω αν τώρα,σε αυτό το thread θα ανοίξουμε συζήτηση για το τι πρεσβεύει ο Χριστός.

Οσο για το γιατί και πώς επιβλήθηκε ο Χριστιανισμός, διάβασε τα ιστορικά ντοκουμένα για την χριστιανική διάβρωση της Ρώμης και για την ανάγκη πλέον του "Μ" Κωνσταντίνου, για ομογενοποίηση (λόγω εμφυλίων) και διατήρηση της Ρώμης έστω και μεταλλαγμένης πλέον, η νέα 'επίσημη" θρησκεία, γιαυτό και αργότερα απο τον Κωνστάντιο-Αρκάδιο-Ονόριο κλπ κλπ βγήκαν διατάγματα απαγόρευσης της θρησκείας των 'Εθνικών", τους λέγανε έτσι γιατί επιμένανε να ονομάζονται Ελληνες και τα διατάγματα αφορύσαν τους Ελληνες, δεν μιλάνε για Ρωμαίους ή Ιουδαίους ή Σύριους κλπ κλπ.

Hey.Δεν επικροτώ τις τακτικές και τις πολιτικές του "Μ"(πολύ σωστά) Κωνσταντίνου.Προφανώς τον είπαν Μέγα την τότε εποχή επειδή είχαν τα τάδε συμφέροντα.Μιλάμε για ανθρώπους.Και θα σου ξαναπώ.Οι πληγές ήταν πολύ νωπές από την καταπίεση που είχαν φάει.

Οσο για τους "ειδωλολάτρες" ως όρος είναι αδόκιμος, γιατί τα αγάλματα ήταν απεικόνηση του Θείου, όπως ακριβώς και οι Εικόνες και λοιπα χαιμαλιά, ζώνες, δάχτυλα, κρανία πατούσες κλπ κλπ είναι ατέλειωτος ο κατάλογος, που έχουν γίνει πραγματικά Είδωλα λατρείας δλδ ειδωλολατρείας και ταυτόχρονης εκμετάλλευσης του ανθρώπινου πόνου απο τους έμπορους της ελπίδας, το Ιερατείο, μεταυτόχρονη εκμηδένιση της ανθρώπινης διάνοιας και προσωπικότητας...

Ο όρος ειδωλολάτρες τουλάχιστον σύμφωνα με έναν θεολόγο μας αναφέρεται στο οτι λάτρευαν ένα είδωλο,όχι κάτι το θείο,το εφήμερο αλλά οτι άλλο να σου πω θα σε γελάσω,δεν το έχω ψάξει το θέμα.Δεν θα σε κάνω εγώ να πιστέψεις.Αλλά καλό θα ήταν να σέβεσαι το τι πιστεύει ο άλλος.Υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν μπορεί να τα εξηγήσει ο ανθρώπινος νους και τα κρανία,πατούσες,δάχτυλα κ.τ.λ μπορεί να είναι όντως θαυματουργά για αυτούς τους πιστούς.

Ψάξε στο Γούγλη για τα 7 αναθέματα κατά των Ελλήνων σε κανένα λαό δεν συμβαίνει αυτού ούτε κάν στους Ιταλούς, γιατί ιδιαίτερα όλα κατά των Ελλήνων;; (Κυριακή της Ορθοδοξίας διαβάζονται!!),για τη Σκυθόπολη το κρεουργείο (ή γκουλάγκ) αντιφρονούντων, για τα διατάγματα επιβολής του Χριστιανισμού με υποχρεωτική βάπτιση όλης της οικογένειας επί ποινή εξορίας και θανάτου, της απαγόρευσης του ονόματος Ελλην, του κλεισίματος των Φιλοσοφικών σχολών, τις εξορίες φιλοσόφων ή και όσων ασχολούνται με τα "μιαρά" Ελληνικά Γράμματα, το γκρέμισμα ναών και ιδιοποίηση μέσα απο τα παραπάνω διατάγματα όλης της περιουσίας του πρός όφελος της κατα τόπους νέας Μητρόπολης...

Ναι,ξέρω για τις καταστροφές των Φιλοσοφικών σχολών και των ναών και αυτή την τάση σκοταδισμού που τους έπιασε και που ήθελαν να καταστρέψουν κάθε τι.Δεν νομίζω να φαίνεται από τα λεγόμενα μου οτι συμφωνώ με αυτά.Και πάλι ήταν μεμονωμένα γεγονότα τα οποία δεν επαναλήφθηκαν στους αιώνες που υπάρχει ο Ορθόδοξος Χριστιανισμός.Τι θες να σου πω τώρα?Οτι πολλές μεγάλες μορφές υποστήριζαν τα Ελληνικά Γράμματα και καυτηρίαζαν αυτή την φανατική συμπεριφορά των χριστιανών?Οτι πολλοί μοναχοί και μοναστήρια καταστράφηκαν επειδή διατηρούσαν τα αρχαία κείμενα και τα συντηρούσαν?Υπήρχαν οι υπερβολές.Σαφώς.Αλλά υπήρχαν πολλές και περισσότερες προσπάθειες διάσωσης,διαφώτισης και προόδου.

ψάξε-ψάξε και η αλήθεια θα σε ελευθερώσει... μετά θα εξοργιστείς με το σύστημα της Νηπιοβάπτισης που σου έβαλε τα πνευματικά χαλινάρια μέσω κοινωνικών εκδηλώσεων (βαφτίζεσαι-παντρεύεσαι-πεθαίνεις μέσα στην εκκλησία και πάντα ως ποίμνιο δλδ δούλος του θεού) και μέσω του ΥΠΕΠΘ και Παιδαγωγικού Ινστιτούτου που ελέγχεται πάντα απο αυτούς, (τωρινός εκπρόσωπος ο ΠαπαΜαιντανός)..
ψάξε και θα καταλάβεις περισσότερα, γιατί ο Χριστιανισμός+Κομμουνισμός είναι υπερεθνικά και ομογενοποιητικά, που πολεμούν την έννοια Εθνος και τα 2, (π.χ ουκ Ελλην ή Ιουδαίος αλλά όλοι δούλοι του Θεού
Έλα:confused: Ωστέ τόσα χρόνια αυτό αποσκοπεί στην μαζοποίηση.Εγώ πάλι αναλογιζόμενη και τις ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ συνθήκες της εποχής καταλάβαινα όλα αυτά τα χρόνια οτι ο σκοπός αυτού του "στίχου"(?) ήταν για να μην υπάρχει έχθρα,να προαχθεί η αγάπη μεταξύ των λαών και να επικρατήσει η νοοτροπία αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτόν.[/QUOTE]

και όχι Ρώσσος ή Ελληνας αλλά Σοβιετικός) φτιάχθηκαν ως εργαλεία διοίκησης μαζών που κιμαδοποιούν την ατομικότητα αλλά κυρίως την Εθνική Συνείδηση και ταλαιπωρούνται απο τις αντιφάσεις τους αμφότερα....έχοντας πάντα ένα "Ιερατείο" που καθοδηγεί, ερμηνεύει τα τσιτάτα ή και που μεσολαβεί (μεσίτης του θεού), γιατί ο Λαός ως ποίμνιο χρειάζεται Ποιμένες δλδ καθοδηγητές.
Οι Αντιστοιχίες που λέγαμε!! - Ας μη γράψω περισσότερα... ψάξε στο Ιντερνετ και θα αμοιφθείς ανάλογα.;) Και στο κάτω-κάτω δεν ήταν οι Ελληνες που κυνήγησαν τους σαμποτέρ του στάτους της Ρώμης, αλλά οι Ρωμαίοι... τα διατάγματα βγήκαν μόνο για Ελληνες, ούτε για Ρωμαίους ούτε κάν για Εβραίους, αυτοί δεν χρειαζόταν να βαφτισθούν Χριστιανοί... το γιατί, το ξέρεις, έχουν γίνει οι Προπάτορές μας.
Λές κι ο Ελληνας δεν είχε ένδοξους και άσπιλους Προπάτορες, παραδείγματα υπάρχουν πολλά... έπρεπε όμως να βεβηλωθούν οι πρόγονοί του ως "Ειδωλολάτρες" όπως εσύ είπες, ώστε να τους έπιβάλουν άλλους που ήταν οι εκλεκτοί του Για-χβέ!!

Τώρα σε αυτά που λες θα κάνω ένα research γιατί έχω άγνοια επί του θέματος των διαταγμάτων και δεν θέλω να προβάλλω ψεύτικο επιχείρημα:P
Τώρα,μου δίνεις την εντύπωση ατόμου που έχει ταχθεί τόσο πολύ υπέρ/κατά ενός θέματος,νιώθεις οτι θέλεις να εναντιωθείς τόσο πολύ σε αυτά τα δεσμά και το κατεστημένο που βλέπεις παντού ταμπέλες και δυστυχώς μόνο ταμπέλες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

giosx

Δραστήριο μέλος

Ο Γοργίας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Χειρούργος και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 652 μηνύματα.
Εγώ δεν σου ζήτησα να γίνης απολογητής των χ/κ εγκληματικού καθεστώτος, που ενώ πρεσβεύει την "αγάπη" και την μη εκμετάλλευση, τους εκμεταλλεύεται την κομματική/θρησκευτική πίστη ότι θα δτιάξουν ένα καλύτερο κόσμο, αλλά και πνίγει τελικά όσους υπό τον έλεγχό του, του αντιτίθενται.... αμφισβητώντας το κυρίαρχο "κρατικό" δόγμα.
Η ιστορία τους είναι γραμμένη κυρίως με αίμα θυμάτων της μισαλλοδοξίας τους, παρά αγνών πιστών μαρτύρων, που τη θυσία τους εκμεταλλεύτηκαν άγρια και τα 2 καθεστώτα, προκειμένου να στερώσουν την εξουσία τους αλλά και να δημιουργήσουν ένα "μαρτυρολόγιο"
ώστε να γίνονται πιστευτοί απο αδαείς/απληροφόρητες μάζες και να μην αμφισβητούνται εύκολα... τέσπα ο αναζητών βρίσκει, έτσι απελευθερώνεται απο την αμάθεια και μεγαλώνει ή μικραίνει την πίστη του στο συγκεκριμένο δόγμα και όπου δόγμα είναι αυτό που είναι παγιωμένο, αναπόδεικτο και μη αναθεωρήσιμο, γιαυτό και καλείται δόγμα κι όχι απόδειξη που δεν αμφισβητείται με επαλήθευση.;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mr. Crowley

Διάσημο μέλος

Ο Mr. Crowley αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,046 μηνύματα.
Συμφωνώ μαζί σου και ναι,ξέρω οτι υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις γι'αυτό και προσπαθώ όσο γίνεται να μην είμαι ούτε απόλυτη,ούτε δογματική.Όμως εγώ μιλάω για την υπάρχουσα κοινωνία με το ισχύον σύστημα αξιών,ξέρεις ισότητα,αγάπη,ελευθερία.Οπότε γι'αυτό και μίλησα για τις αντίστοιχες θεωρίες.Ναι,καλά κάνεις και προβληματίζεις αλλά επειδή όλες μιλάνε για το κοινωνικό καλό δεν σημαίνει οτι το καλό αυτό θα είναι όντως ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ.Εγώ από όσα έχω διαβάσει και έχω ψάξει μέχρι στιγμής το καλό που επιδιώκει το καπιταλιστικό σύστημα είναι αυτό των πολυεθνικών,τραπεζών κ.τ.λ τουλάχιστον αυτό κατάλαβα. Επίσης λες οτι στο καπιταλιστικό σύστημα αρκεί κάποιος να είναι πλουσιότερος από τον άλλον.Με το απλό μου μυαλό εγώ καταλαβαίνω οτι αν ο καθένας πρέπει να είναι πιο πλούσιος από έναν άλλον αναγκαστικά θα πρέπει να υπάρχουν και αυτοί που θα είναι στα όρια της φτώχειας.

Όλα αυτά που λες (ισότητα,αγάπη κλπ),είναι έννοιες γενικές και υποκειμενικές.Ο καθείς τις αντιλαμβάνεται διαφορετικά,τους προσδίδει το δικό του περιεχόμενο,και τις αξιολογεί αντίστοιχα.Thus,δεν μπορούμε να βασίσουμε μια κοινωνία σε έννοιες εν γένει υποκειμενικές,διότι το αποτέλεσμα θα είναι η κατάρρευση.Γι'αυτό εγώ αφήνω τις "μεγάλες","ωραίες" έννοιες,γιατί κάτι πολύ πιο πεζό και αντικειμενικό:τη λογική.
Έχεις άγνοια σχετικά με τον καπιταλισμό,και αυτό φαίνεται στο ότι τον μπερδεύεις με τον κορπορατισμό.Goal του καπιταλισμού είναι το diffusion του πλούτου σε όλη την κοινωνία,μέσω του ανταγωνισμού και της πρωτοβουλίας,και αυτό εν μέρει μπορούμε να το δούμε,κυρίως βέβαια λόγω της τεχνολογικής ανάπτυξης (π.χ. το βιοτικό επίπεδο του σύγχρονου εργάτη είναι much better απ'το επίπεδό του πριν 100 χρόνια).Anyway,εγώ ούτε advocate αυτού του συστήματος είμαι,ούτε βιώσιμο το θεωρώ,για further research ανέφερα παραπάνω κάποια ονόματα,το μόνο που μπορώ να θυμηθώ εγώ με τις λιγοστές μου γνώσεις πάνω σ'αυτό είναι μια-μάλλον απαρχαιωμένη-πεποίθηση του Smith ότι "η άνθρώπινη απληστία είναι σαν ένα δοχείο,κάποια στιγμή τιγκάρει και υπερχειλίζει,διαχέοντας τον πλούτο στους υπόλοιπους" (αρκετά μεταφυσική αντίληψη,in my opinion).Τέσπα,δεν είμαι αρμόδιος.Στο θέμα που λες πάντως ότι κάποιος πρέπει να είναι στα όρια της φτώχειας,σαφώς και όχι,εκτός και αν ανεβάζεις συνεχώς αυτά τα όρια,π.χ. ο Rockfeller είναι πλουσιότερος απ'τον Trump,αλλά και οι δύο είναι πάμπλουτοι.

Εσύ την βλέπεις αγγαρεία τη δουλειά σου?(αυτή που θα έχεις τέλος πάντων)Ίσως είχες γράψει τόσες φορές σε εκθέσεις "τα πάντα λύνονται με την παιδεία" που γι'αυτό τώρα να σου φαίνεται ανούσιο.Δεν είναι.Νομίζω οτι όντως όλα λύνονται με μια ΠΑΙΔΕΙΑ.Άνθρωποι,καθηγητές σαν και σένα,σαν τον κάθε Crowley που προσπαθούν να προβληματίσουν και δεν σερβίρουν μασημένη τροφή μπορούν να κάνουν μεγάλες αλλαγές.Και μου φαίνεται απίστευτα μοιρολατρικό οτι πάντα θα βλέπεις ως αγγαρεία τη δουλειά σου.Ναι δεν λέω οτι όλα θα είναι πάντα μέλι-γάλα και θα είσαι στο ροζ σου συννεφάκι εις τον αιώνα των αιώνων.Και σίγουρα θα έρθουν στιγμές που θα θες να τα παρατήσεις αλλά ξέρω καθηγητές 60 χρονών,που κάνουν το ωράριο τους κάθε μέρα και φαίνεται οτι αγαπάνε αυτό που κάνουν,ακόμα κι αν γίνεται κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες σε τμήματα με 30 άτομα.Και θα σου ξαναπώ,το σύστημα που υπάρχει στηρίζεται σε ένα συγκεκριμένο μοντέλο που αναπτύχθηκε μετά τη βιομηχανική επανάσταση για να επιτευχθεί το μεγαλύτερο κέρδος με την μικρότερη προσπάθεια.Υπήρχαν πειράματα με τους εργαζομένους να αναλαμβάνουν δράση τα οποία πέτυχαν.Άγνωστο γιατί αυτές οι προσπάθειες πέρασαν στο ντούκου.

Το είπα και πριν,για το ζήτημα της παιδείας είχα μιλήσει παλαιότερα εκτενώς σε άλλα threads,συνεπώς δεν πρόκειται να το ξαναπιάσω.Πάγια θέση μου είναι ότι όλα τα σχολεία πρέπει να καταστραφούν to the ground,και ότι το εκπαιδευτικό σύστημα είναι ο ισχυρότερος μηχανισμός που κρατάει στη ζωή το σημερινό σύστημα.
Μπορεί να σου φαίνεται μοιρολατρικό,ή οτιδήποτε άλλο,αλλά είναι η αλήθεια.Μ'ενδιαφέρει η αλήθεια,όχι το τι θα ικανοποιήσει τις προσδοκίες μας.Υπάρχουν επαγγέλματα τα οποία δεν μπορούν να μην είναι αγγαρείες:ρώτα τους σκουπιδιάρηδες,ρώτα τους ντελιβεράδες,ρώτα τους πωλητές που πρέπει να κάθονται σα μαλάκες όλη μέρα πίσω από έναν πάγκο χαμογελώντας και να σου εξηγούν ποιο προϊόν είναι καλύτερο.Οι δουλειές απ'την άλλη οι οποίες μπορούν να θεωρηθούν δημιουργικές,γίνονται με τρόπο που τις ακυρώνει,καθώς όσο και να αγαπάς τη δουλειά σου,αν την κάνεις 8 ώρες την ημέρα κάθε μέρα για 10 χρόνια,θα δεις μετά πως θα θες να ξεράσεις από μέσα σου το νευρικό σου σύστημα και να το καρφώσεις με σκουριασμένα καρφιά πάνω σ'έναν σταυρό.Τα ξερατά που λένε στο σχολείο ότι "με κατάλληλη παιδεία θα αγαπήσεις τη δουλειά σου" ουδεμία σχέση με τον ορθολογισμό δεν έχουν,αποτελούν μια ξερή αναπαραγωγή του συστημικού λόγου,καθώς σκοπός τους είναι να αφομοιώσουν τα παιδιά την "κανονικότητα" που τους σερβίρεται.Δεν μπορείς να αγαπήσεις κάτι που κάνεις ίδιο και απαράλλαχτο κάθε μέρα,δεν μπορείς να αγαπήσεις κάτι με έναν αρχίδη να στα πρήζει πάνω απ'το κεφάλι σου,δεν μπορείς να αγαπήσεις κάτι που σου σκοτώνει κάθε όρεξη για ζωή.
Στον καπιταλισμό,we are doomed to hate our jobs.Αν θες να ζήσεις ξέγνοιαστος στον καπιταλισμό,θα πρέπει να γίνεις ερημίτης.Η λύση όπως λες,είναι στην αυτοργάνωση.Αυτές οι προσπάθειες δεν γίνονται γνωστές,διότι ως κέντρο τους βάζουν τον άνθρωπο,και όχι το κέρδος,και δεν δέχονται αφεντικά.Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι διαμορφώνουν τις συνθήκες εργασίας τους,τον χώρο που θα δουλέψουν,τα μηχανήματα.Είχα γράψει παλαιότερα ένα αναλυτικό post με ζητήματα αυτοδιαχείρησης,που μιλούσα για τη Semco,τη Mondragon (αυτοδιαχειριζόμενη πολυεθνική με πάνω από 5000 εργαζομένους),τη Zanon και πολλά ακόμα εργοστάσια στην Αργεντινή (ένα ωραίο ντοκιμαντέρ επ'αυτού είναι το "The Take").

Ναι ρε παιδί μου,ούτε και εδώ διαφωνώ,είναι το λιγότερο κακό,για μικρό χρονικό διάστημα.Τώρα που καταρρέει σιγά σιγά το όλο σύστημα σε παγκόσμιο επίπεδο θα δούμε την γλύκα του καπιταλισμού όπως την είδαν άλλοι πριν από μας.

Το σύστημα δεν καταρρέει από μόνο του.Εμείς μπορούμε αν θέλουμε να το "σπρώξουμε" ώστε να πέσει,στην παρούσα φάση,αλλά από μόνο του,μην καταστροφολογούμε,μια φάση αναδιάρθρωσης περνάει,όπως έγινε και στα 70ς,όπως έγινε και στο κραχ του '29 και σε άλλες κρίσεις.

Δηλαδή να νιώθω εξωγήινη που θέλω να πάω σε εθελοντικές ομάδες,να μην βολευτώ σε κάνα γραφειάκι και να ψηθώ για να βοηθήσω άλλους?Ή μήπως φταίνε οι ορμόνες και η ηλικία?
Εγώ θέλω να βοηθήσω,απλώς για να βοηθήσω.Και νομίζω και αρκετοί άλλοι.Όταν ομάδες πάνε να βοηθήσουν,να δώσουν φαγητό από το δικό τους,λεφτά από τα λεφτά τους το κάνουν με βάση την αγάπη,την αλληλεγύη,για να βοηθήσουν τον άλλον και όχι τον εαυτό τους.

Περιορίζεις το συμφέρον σε υλικό.Το συμφέρον όμως είναι μια αρκετά ευρύτερη έννοια.Δεν έχουμε μόνες ανάγκες το φαΐ,το χέσιμο και την αναπνοή,ο οργανισμός μας ζητάει και άλλα πράγματα.Θες να βοηθήσεις,γιατί αυτό σε κάνει να νιώθεις όμορφα.Μπορεί να κουράζεσαι απ'αυτό,αλλά at the end of the day νιώθεις δικαίωση,νιώθεις περηφάνια,νιώθεις αγάπη και όλα αυτά τα γούτσου γούτσου που μας αναφέρεις.Αν δεν βοηθούσες,ενδεχομένως να αισθανόσουν τύψεις.Έχεις δει ποτέ κανέναν "εθελοντή",κανέναν "αλληλέγγυο" (και εδώ βάζω και τον εαυτό μου μέσα,καθώς έχω σταθεί αλληλέγγυος σε πολλά cases),που να μην νιώθει τίποτα απ'όλο αυτό,να το θεωρεί απλά αγγαρεία και να το κάνει με το ζόρι?Όχι,γιατί τίποτα δεν γίνεται ανιδιοτελώς.Μ'αυτόν τον τρόπο,κερδίζεις πράγματα ψυχικά.Είχα αναφέρει σε μια προηγούμενη απάντηση,δεν θυμάμαι αν ήταν προς εσένα,την πυραμίδα του Maslow.Όσο πας προς τα πάνω,έχοντας καλύψει τις βασικές ανάγκες,προκύπτουν ανάγκες για εκτίμηση,αυτοπραγμάτωση κλπ.Αυτό επιτυγχάνεται (και) με τέτοιες ενέργειες.Γιατί κακά τα ψέμματα,τα βασικά προβλήματα τα έχουμε λυμένα.Αν ζούσες σ'έναν καταυλισμό στην Αφρική με AIDS,τον εαυτό σου θα κοίταζες να βοηθήσεις,όχι τους άλλους.

Και ποιος σου ειπε οτι εγω αρνηθηκα την συμβολη του καπιταλισμου στην αναπτυξη?Αναπτυξη υπαρχει,το θεμα ειναι με ποια μεσα επιτευχθηκε αυτη η αναπτυξη.Οσο για αυτους που το στηριζουν,ας ξεχωρισουμε την θερωρια,την εφικτη πραγματοση της θεωριας,και την πρακτικη.Εγω τοσα χρονια δεν ειδα ο καπιταλισμος να εφαρμοζεται ''αδελφικα'' και ''φιλικα''.Δεν μου αρκει μονο τεχνολογικη αναπτυξη στο επακρο,η οποια δεν θα υπηρχε εν μερη χωρις τον καπιταλισμο,ουτε ο εκσυγχρονισμος θα υπηρχε.Νομιζεις δεν τα βλεπω αυτα?Οχι,δεν εθελοτυφλω ''για να ταισω την πορωση μου'',απλως διαφωνω με την λογικη του,ασχετα αμα εχει προσφερει.
Αυριο μπορει να ξεσπασει μια χουντα,και να ωφελισει την ελλαδα,επειδη ετσι της καρφωθηκε,σε πολλα ζωτικα μερη της,οπως οικονομια,εργασια κτλπ.Ομως,θα φερει και θυματα,προφανως τα θυματα που διαφωνουν μαζι με οποιαδηποτε φιμωση.Στην ιστορια θα επικρατησει οτι η χουντα αυτη εδρασε θετικα στο κομματι της χωρας,αλλα φυσικα ταχθηκε και εις βαρος πολλων ανθρωπων/ιδεων και δεν ξερω και εγω τι αλλο.Το οτι επραξε σωστα δυο-τρια πραγματα,δεν με με αναγκαζει κιολας ωστε να την ενστερνιστω,διοτι παραμενει χουντα.Ετσι και με τον καπιταλισμο.

Λες ότι διαφωνείς με τη λογική του,σου λέω ότι δεν γνωρίζεις καν τη λογική του,γιατί μια ζωή τον κατηγορείς,δεν έχεις κάτσει ποτέ να τον μελετήσεις,ώστε να δεις τι πρεσβεύει.Και μόνο γι'αυτά που λες περί χούντας μετά,και η σύγκριση που κάνεις με την ελεύθερη αγορά,με επιβεβαιώνουν.Αν νομίζεις ότι σε μια χούντα θα μπορούσες να λες όλα αυτά χωρίς να σαπίζεις σε καμιά εξορία είσαι γελασμένος...τέσπα,δεν έχει νόημα να συζητήσουμε αυτήν την κουβέντα.Seems we've reached a dead end.Όταν αποφασίσεις να βγάλεις τις ιδεολογικές σου παρωπίδες,ίσως δεις κάποια πράγματα πιο νηφάλια και λιγότερο φανατισμένα.Μικρός είσαι ακόμα,θα δείξει.

----------------------------------------------------------------------

Για τις ανοησίες που διαβάζω περί σύνδεσης κομμουνισμού-χριστιανισμού:
-Ο κομμουνισμός,στην καθαρή θεωρητική του μορφή,απορρίπτει και τα έθνη,και τις θρησκείες,συνεπώς είναι ασύμβατος με τον χριστιανισμό.Φυσικά στην πράξη,υπάρχουν και θρησκευτικές τάσεις (π.χ. αναρχοχριστιανισμός),όπως και πατριωτικές τάσεις (π.χ. εθνικοσοσιαλισμός,εθνομπολσεβικισμός,αναρχοεθνικισμός).Αντίστοιχα και ο χριστιανισμός στην πράξη έχει και πατριωτικές τάσεις.
-Η θρησκεία με το έθνος,ανεξάρτητα με το τι λέει η πρώτη στα λόγια,διαχρονικά τα πήγαιναν πάντα μια χαρά μαζί.Εξ'ου και τα "Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών","Πατρίς Θρησκεία Οικογένεια" κλπ.Οι ιερείς με τους πατριώτες πάντα την καλύτερη σχέση είχαν,ίσα ίσα,που πουλούσαν και μεταφυσική στον λαό.
-Ο πατριωτισμός με τις θρησκείες έχουν ένα βασικό κοινό σημείο:τον ιδεαλισμό.Και τα δύο ρεύματα αποτελούν παιδιά του,παιδιά της μεταφυσικής (απόλυτη ιδέα του "έθνους" απ'τη μια,απόλυτη ιδέα του "θεού" απ'την άλλη),και όχι παιδιά του ορθολογισμού.
-Αντίθετα,ανεξάρτητα απ'την κατάληξή του,ο κομμουνισμός originated απ'την πολιτισμική κληρονομία του Διαφωτισμού,και με γνώμονα τον ορθολογισμό,βάσει των επιστημονικών γνώσεων της εποχής του.Σε προηγούμενο post μάλιστα είχα αναφέρει ότι ο Μαρξ είχε βασιστεί "υπερβολικά" στα μαθηματικά,για τις μελέτες του.
-Ο κομμουνισμός μιλάει για την ταξική πάλη σαν βασικό συστατικό εξέλιξης της κοινωνίας (ιστορικός υλισμός) και η λογική του αποτυπώνεται ευθαρσώς στη φράση του Engels "η βία είναι η μαμή της ιστορίας",ενώ αντίθετα ο χριστιανισμός είναι "χίππηκος",μιλάει για συνεργασία μεταξύ των τάξεων,σεβασμό στην ιδιοκτησία ("ου κλέψεις"),σεβασμό στην εξουσία ("τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεό") και συγκατάβαση των ανθρώπων.
-Ο κομμουνισμός ωθεί σε δράση και βίαιη επανάσταση για ανατροπή του συστήματος,ενώ ο χριστιανισμός αποσκοπεί σε διατήρηση του συστήματος καθώς δεν ζητάει απ'τον λαό να πάρει την κατάσταση στα χέρια του αλλά τους προτρέπει να είναι ταπεινοί ("μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι) και συμβιβασμένοι,μεταθέτοντας την "λύτρωσή" τους σε μια άλλη κοινωνία.
Αυτά τα πρόχειρα,λίγο γρήγορα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DrHouse

Διάσημο μέλος

Ο intelligentsia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Λέκτορας και μας γράφει απο ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 3,560 μηνύματα.
Λες ότι διαφωνείς με τη λογική του,σου λέω ότι δεν γνωρίζεις καν τη λογική του,γιατί μια ζωή τον κατηγορείς,δεν έχεις κάτσει ποτέ να τον μελετήσεις,ώστε να δεις τι πρεσβεύει.Και μόνο γι'αυτά που λες περί χούντας μετά,και η σύγκριση που κάνεις με την ελεύθερη αγορά,με επιβεβαιώνουν.Αν νομίζεις ότι σε μια χούντα θα μπορούσες να λες όλα αυτά χωρίς να σαπίζεις σε καμιά εξορία είσαι γελασμένος...τέσπα,δεν έχει νόημα να συζητήσουμε αυτήν την κουβέντα.Seems we've reached a dead end.Όταν αποφασίσεις να βγάλεις τις ιδεολογικές σου παρωπίδες,ίσως δεις κάποια πράγματα πιο νηφάλια και λιγότερο φανατισμένα.Μικρός είσαι ακόμα,θα δείξει.

Ε,αμα δεν καταλαβαινεις οτι εχω κατσει και εχω μελετησει τι σκατα πρεσβευει δεν φταιω εγω.Μαλλον εχω κατσει να τον διαβασω απο βιβλια που δεν τον εξυμνουν,κριμα.Οσο για την χουντα,δεν καταλαβες τον παραλληλισμο μου.Με λιγα λογια ηθελα να πω οτι ολα εχουν τα θετικα τους,αλλα αυτο που μετραει ειναι αμα υπερεχουν η οχι.

Και ειμαι 18 και εσυ εισαι 19 :|
Ειμαι μικρος :worry:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mr. Crowley

Διάσημο μέλος

Ο Mr. Crowley αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,046 μηνύματα.
Ε,αμα δεν καταλαβαινεις οτι εχω κατσει και εχω μελετησει τι σκατα πρεσβευει δεν φταιω εγω.Μαλλον εχω κατσει να τον διαβασω απο βιβλια που δεν τον εξυμνουν,κριμα.Οσο για την χουντα,δεν καταλαβες τον παραλληλισμο μου.Με λιγα λογια ηθελα να πω οτι ολα εχουν τα θετικα τους,αλλα αυτο που μετραει ειναι αμα υπερεχουν η οχι.

Και ειμαι 18 και εσυ εισαι 19 :|
Ειμαι μικρος :worry:

Αυτό σου λέω,ότι για να καταλάβεις κάτι δεν πρέπει να διαβάσεις μόνο τους επικριτές του,αλλά και τους υποστηρικτές του.Η άγνοιά σου πάνω στο θέμα,δείχνει ότι δεν το έχεις κάνει.Στο ξανάπα και πριν,αν εγώ θέλω να μάθω για εσένα τι είναι προτιμότερο να κάνω,να ρωτήσω κάποιον που σε μισεί,ή να έρθω και να σου μιλήσω ο ίδιος?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

giosx

Δραστήριο μέλος

Ο Γοργίας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Χειρούργος και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 652 μηνύματα.
Για τις ανοησίες που διαβάζω περί σύνδεσης κομμουνισμού-χριστιανισμού:
-Ο κομμουνισμός,στην καθαρή θεωρητική του μορφή,απορρίπτει και τα έθνη,και τις θρησκείες,συνεπώς είναι ασύμβατος με τον χριστιανισμό.Φυσικά στην πράξη,υπάρχουν και θρησκευτικές τάσεις (π.χ. αναρχοχριστιανισμός),όπως και πατριωτικές τάσεις (π.χ. εθνικοσοσιαλισμός,εθνομπολσεβικισμός,αναρχοεθνικισμός).Αντίστοιχα και ο χριστιανισμός στην πράξη έχει και πατριωτικές τάσεις.
-Η θρησκεία με το έθνος,ανεξάρτητα με το τι λέει η πρώτη στα λόγια,διαχρονικά τα πήγαιναν πάντα μια χαρά μαζί.Εξ'ου και τα "Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών","Πατρίς Θρησκεία Οικογένεια" κλπ.Οι ιερείς με τους πατριώτες πάντα την καλύτερη σχέση είχαν,ίσα ίσα,που πουλούσαν και μεταφυσική στον λαό.
-Ο πατριωτισμός με τις θρησκείες έχουν ένα βασικό κοινό σημείο:τον ιδεαλισμό.Και τα δύο ρεύματα αποτελούν παιδιά του,παιδιά της μεταφυσικής (απόλυτη ιδέα του "έθνους" απ'τη μια,απόλυτη ιδέα του "θεού" απ'την άλλη),και όχι παιδιά του ορθολογισμού.
-Αντίθετα,ανεξάρτητα απ'την κατάληξή του,ο κομμουνισμός originated απ'την πολιτισμική κληρονομία του Διαφωτισμού,και με γνώμονα τον ορθολογισμό,βάσει των επιστημονικών γνώσεων της εποχής του.Σε προηγούμενο post μάλιστα είχα αναφέρει ότι ο Μαρξ είχε βασιστεί "υπερβολικά" στα μαθηματικά,για τις μελέτες του.
-Ο κομμουνισμός μιλάει για την ταξική πάλη σαν βασικό συστατικό εξέλιξης της κοινωνίας (ιστορικός υλισμός) και η λογική του αποτυπώνεται ευθαρσώς στη φράση του Engels "η βία είναι η μαμή της ιστορίας",ενώ αντίθετα ο χριστιανισμός είναι "χίππηκος",μιλάει για συνεργασία μεταξύ των τάξεων,σεβασμό στην ιδιοκτησία ("ου κλέψεις"),σεβασμό στην εξουσία ("τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεό") και συγκατάβαση των ανθρώπων.
-Ο κομμουνισμός ωθεί σε δράση και βίαιη επανάσταση για ανατροπή του συστήματος,ενώ ο χριστιανισμός αποσκοπεί σε διατήρηση του συστήματος καθώς δεν ζητάει απ'τον λαό να πάρει την κατάσταση στα χέρια του αλλά τους προτρέπει να είναι ταπεινοί ("μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι) και συμβιβασμένοι,μεταθέτοντας την "λύτρωσή" τους σε μια άλλη κοινωνία.
Αυτά τα πρόχειρα,λίγο γρήγορα.
Στην τελική το λές όλα... πρόχειρα και γρήγορα. Ετσι τα πασάλειψες μαζί έκανες και τις χρονικές υπερβάσεις να συμφωνούν με την τελική αυτοεκπληρούμενη διαπίστωσή σου και όλα καλά... Αντί να πιάσεις τη ιδελιστική σύνδεση και την πρακτική που ακολουθήθηκε ιστορικά και στα 2 συστήματα οσότου γίνουν εξουσία, ώστε να δείς τις ακριβείς αντιστοιχίες που περιγράφω, κατέληξες στη "λύτρωση", που εγώ περιγράφω απο την αρχή του πόστ μου αλλά αφορά και τους 2.... με διαφορετικά όμοιο τρόπο.
Μικρός είσαι ακόμα, θα δείξει αργότερα.. μέχρι που μπορείς να φτάσεις όταν τα δείς ορθολογικά όπως εννοείται ξεκάθαρα στο κείμενό μου..., γιατί αυτό που στηλιτεύω είναι ο ανορθολογισμός μέσω του "ανθρωπιστικού δήθεν" ιδεαλισμού και των 2 Χ/Κ που σχηματοποιεί δόγματισμό και καταπίεση που όταν καταλάβει/κατακτήσει την εξουσία, σφιχταγκαλιάζεται μ'αυτήν, εγκαλείπει τον "ιδεαλισμό-αποστολή" του και δημιουργώντας δομές, μη ελεγχόμενες απο άλλον και τροποποποιούμενες μόνο απο το ίδιο, καταλήγει σε αυτό που ονομάζω "ταπεινός" Ρασοφόρος Εξουσιαστής αλλά και το αντίστοιχό του "ίσος" σύντροφος Εξουσιαστής..... που εγκληματεί ασύδοτα, γιατί είναι ολοκληρωτικά αμφότερα απο τη φύση τους, ως δογματικά δεν αποδέχονται την ετερότητα ούτε την μεσότητα, γιαυτό και διασπώνται σε αιρέσεις/σέχτες.
τεσπα δεν το κουράζω άλλο, γιατί θα μπορούσες να απευθυνθείς για την όποια διευκρίνηση... όποτε το μαμισες το θέμα..:hmm:
Ισως το μόνο που να συμφωνούμε είναι περί τα Καπιταλιστικά...
Οταν σε μια ταραγμένη εποχή, ακραίων αμφισβητήσεων και οργής που η επιδίωξη της ατομικής ευημερίας ή επαναστατικής αυτενέργειας διαχωρίζεται τόσο στυγνά και ηλίθια από την συλλογική ευημερία και κοινωνική ευθύνη, τοτε φθάνουμε εδω που φθάσαμε...
Διότι η διαστρέβλωση των ιδεών και των λόγων αποκρύπτει την ορθή εκτίμηση των πράξεων και παρουσιάζει μόνο μία επικίνδυνη και λανθασμένη οπτική γωνία, η οποία εδράζεται στην απαιδευσία πολλών και τα συμφέροντα λίγων που καθοδηγούν πολλούς.
Συμμετέχουν δε σ' αυτήν την απαιδευσία όλες οι εξουσίες: η εκπαιδευτική, η πολιτική και η θρησκευτική, με πρωταγωνιστή και συμπαραστάτη την τηλεοπτική αποχαυνωτική και στρεβλή ενημέρωση.:worry::worry::worry::bye:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Rebel1

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Rebel1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 966 μηνύματα.
Αποκομα του περιοδικου ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ τον Ιουλιο του 1982.Απορω γιατι ακομα μερικοι νομιζουν πως η χρυση αυγη δεν ειναι ναζιστικο κομμα...:whistle::whistle:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

infinity

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Παναγιώτης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 190 μηνύματα.
Αποκομα του περιοδικου ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ τον Ιουλιο του 1982.Απορω γιατι ακομα μερικοι νομιζουν πως η χρυση αυγη δεν ειναι ναζιστικο κομμα...:whistle::whistle:

Εδώ ρε ο Μιχαλολιάκος είχε γράψει ύμνο για τον Χίτλερ το 1987(νομίζω) στον οποίο και τον χαρακτήριζε ως "τον άντρα του 20ου αιώνα" :P τους ναζιστικούς χαιρετισμούς από την άλλη που τους πας?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

giosx

Δραστήριο μέλος

Ο Γοργίας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Χειρούργος και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 652 μηνύματα.

Βάνδαλοι βεβήλωσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας το Μουσείο του Ολοκαυτώματος Γιαντ Βασέμ στην Ιερουσαλήμ γράφοντας αντισιωνιστικά συνθήματα.
«Χίτλερ, ευχαριστούμε για το υπέροχο Ολοκαύτωμα που οργάνωσες για εμάς» αναφέρει ένα από τα συνθήματα που γράφτηκαν στα εβραϊκά με σπρέι στους εξωτερικούς τείχους του μνημείου.


Η ισραηλινή αστυνομία θεωρεί ότι πίσω από τη βεβήλωση βρίσκονται ριζοσπάστες υπερορθόδοξοι εβραίοι Χαρεντί που αντιτίθενται στην ύπαρξη του κράτους του Ισραήλ.


Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Ιερουσαλήμ δήλωσε ότι πιστεύεται πως δράστες της επίθεσης είναι υπερορθόδοξοι εβραίοι, αναφέροντας πως ένα από συνθήματα έγραφε «Διεθνής Επιτροπή Χαρεντί».


«Κοιτάμε και προς άλλες κατευθύνσεις, αλλά αυτή τη στιγμή πιστεύουμε ότι [η επίθεση] οργανώθηκε από εξτρεμιστές» δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, βάσει των όσων μεταδίδει στην ηλεκτρονική της πύλη η εφημερίδα Jerusalem Post.


«Οι σιωνιστές ήθελαν το Ολοκαύτωμα», «Εάν ο Χίτλερ δεν υπήρχε, οι σιωνιστές θα τον είχαν εφεύρει» είναι μερικά από τα συνθήματα που κατηγορούν τους ιδρυτές του Ισραήλ ότι ενθάρρυναν μυστικά την εξόντωση των εβραίων από τους ναζί προκειμένου να επιταχύνουν τη δημιουργία του εβραϊκού κράτους το 1948.


Πολλοί υπερορθόδοξοι εβραίοι θεωρούν το σύγχρονο Ισραήλ βδέλυγμα, πιστεύονται ότι η εγκαθίδρυση του εβραϊκού κράτους πρέπει να αναμείνει την έλευση του Μεσσία.


Το Μνημείο Γιαντ Βασέμ είναι αφιερωμένο στη μνήμη των έξι εκατομμυρίων εβραίων που εξοντώθηκαν από τους ναζί στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Ο πρόεδρος του Μνημείου δήλωσε «αποσβολωμένος από αυτή την σκληρή έκφραση φλογερού μίσους κατά των σιωνιστών και του σιωνισμού».
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

gregory nub

Διάσημο μέλος

Ο gregory nub αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Δημόσιος υπάλληλος και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,619 μηνύματα.
@ giosx , είναι τρομακτικό πόσο πολύ επωφελίθηκαν από το Ολοκαύτωμα οι εβραίοι. Από την άλλη πλευρά, οι γενοκτονίες άλλων λαών δεν τους έφεραν θετικό αποτέλεσμα ποτέ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 278211

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
@giosx, gregory, nub

Η είδηση αυτή, τη σχέση έχει με τη ΧΑ; Εσείς δε λέτε πως δεν είναι ναζιστικό κόμμα; Αποφασίστε σε ποια βάση θα γίνει η συζήτηση (αν μπορεί να γίνει), να ξέρουμε κι εμείς πώς να επιχειρηματολογήσουμε. Θέλετε να αναλύσουμε το Β' παγκόσμιο; Να τον αναλύσουμε. Αλλά τότε είμαστε σε λάθος θέμα. :hmm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

giosx

Δραστήριο μέλος

Ο Γοργίας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Χειρούργος και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 652 μηνύματα.
Αντε πάλι....
Δεν είμαστε Ναζί, ρε φίλε αναρχοκομμουνιστές κάνανε το Εμφύλιο σε Ελλάδα -Ισπανία κλπ και καταστρέψανε την Πατρίδα... διάβασε ιστορία!!!.....
Γιατί πότε τέλειωσε;
Πότε επιχειρηματολογήθηκε ο ναζισμός με λογικά επιχειρήματα;
Είναι αδύνατο κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχει απολύτως καμία λογική στον ναζισμό. Στηρίζεται αποκλειστικά στην πίστη μιας φυλετικής ανωτερότητας και μίσους προς τις άλλες «φυλές». Ψυχική νόσο θα τον χαρακτήριζα.
Σαν να μιλάς με τοίχο είσαι. Από πότε μιλάμε για ναζισμό εδώ;
Αλλά τι λέμε εδώ, με τους φανατισμένους δεν μπορεί να μιλήσει κανείς...
Σ' αφήνω στην μάχη σου με τον giosx, τον έχεις άνετα! :P (είναι η μειονότητα και φυσικά θα επικρατήσουν οι αριθμοί)[/QUOTE]
Μου τάχουν κάνει τσουρέκια!! Ελα ντέ απο πότε μιλάμε για ναζισμό;;, Αυτοί σκίζονται συνέχεια για ναζισμό κλπ κλπ με αφορμή 1 περιοδικό...30 ετών.
Δεν πρόκειται να καθίσω να το συζητάω με ψυχασθενείς "έλληνες" κομμουνιστές που σκοτώναν τους υπόλοιπους έλληνες με τον εμφύλιο του 46-49, για να κάνουν το Σοβιέτ των Βαλκανίων. Με αυτούς που βλέπουν φαντάσματα πλέον γιατί ο έλληνας ξύπνησε πλέον και αντιδρά πατριωτικά, έτσι τελείωνει σιγά-σιγά η επικοινωνιακή κυριαρχία της αριστεράς, που χωρίς στοιχεία ενοχοποιεί συνεχώς τον έλληνα, για να τον απονευρώσει,ότι αν είναι Πατριώτης τότε είναι φασίστας-ναζί-αντισημίτης και στρατόκαυλος, έτσι ώστε να γίνει εύκολα κιμάς της πολυπολιτισμικής @@ριάς.

Ενώ αν είναι διεθνιστής, δλδ αναρχικός ή συνασπισμένος κομμουνιστής, επομένως ειναι ιδεοληπτικά παραδομένος στην παγκοσμιοποίηση και τον καπιταλισμό, έτσι ανέχεται (πιθανώς τους αρέσει κιόλας) διεθνομαζοχιστικά να τον αρρωσταίνουν-ξεφτιλίζουν-κλέβουν-βιάζουν-σκοτώνουν και αλλοτριώνουν, οι λαθραίοι εισβολείς.
Δεν θα τα ξαναγράψω, έχω βαρεθεί να τους γράφω με επιχειρήματα και αυτοί να τρολάρουν παράλογα επειδή δεν διάβασαν ιστορία, να πολεμούν τον Ελληνα το Εθνος και την Πατρίδα και προωθούν τους λαθροεισβολείς.
Ε λοιπόν μπορούν να πνιγούν... κολυμπώντας στα διεθνιστικά τους.

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

gregory nub

Διάσημο μέλος

Ο gregory nub αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Δημόσιος υπάλληλος και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,619 μηνύματα.
@giosx, gregory, nub

Η είδηση αυτή, τη σχέση έχει με τη ΧΑ; Εσείς δε λέτε πως δεν είναι ναζιστικό κόμμα; Αποφασίστε σε ποια βάση θα γίνει η συζήτηση (αν μπορεί να γίνει), να ξέρουμε κι εμείς πώς να επιχειρηματολογήσουμε. Θέλετε να αναλύσουμε το Β' παγκόσμιο; Να τον αναλύσουμε. Αλλά τότε είμαστε σε λάθος θέμα. :hmm:

Αν δεν το πήρες χαμπάρι, οι... "σύντροφοι" αρχίζουν να μιλάνε για ναζισμό.
Συγνώμη που τους απάντησα!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

exc

Διάσημο μέλος

Ο exc αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,812 μηνύματα.
Ελα ντέ απο πότε μιλάμε για ναζισμό;;, Αυτοί σκίζονται συνέχεια για ναζισμό κλπ κλπ με αφορμή 1 περιοδικό...30 ετών.

Από το 2007 έχουν περάσει κιόλας 30 χρόνια... Πώς περνάνε τα χρόνια έτσι ρε πούστη μου...


Bonus τραγουδάκι:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 278211

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Αν δεν το πήρες χαμπάρι, οι... "σύντροφοι" αρχίζουν να μιλάνε για ναζισμό.
Συγνώμη που τους απάντησα!

Για την είδηση λέω! Κατ' εμέ ακόμα και αυτοί που "Βεβήλωσαν το Μνημείο του Ολοκαυτώματος στην Ιερουσαλήμ" είναι ναζιστές (πώς αλλιώς λες τους υποστηριχτές του Χίτλερ; ). Απλό. Με την είδηση που έβαλε ο giosx συσχετίζει τους ναζιστές με τη ΧΑ (δεν μπορώ να βρω άλλη λογική σύνδεση, αν υπάρχει διορθώστε με), δηλαδή ότι δεν είναι μόνο οι ναζιστές που υποστηρίζουν το Χίτλερ. Μόνο που ναζιστές=υποστηρικτές του Χίτλερ, του εθνο"σοσιαλισμού" κλπ κι αν έχετε άλλον ορισμό, να τον πείτε.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top