Συζητήσεις και απορίες για το μηχανογραφικό

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Sourotiri

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Sourotiri αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Στέλεχος Φροντιστηρίου. Έχει γράψει 1,038 μηνύματα.
Οι πανελληνιες τελειωσαν λοιπον, ερχεται η... παρενθεση των ενδοσχολικων εξετασεων και σε λιγο καιρο, αφου ανακοινωθουν και οι βαθμοι των γραπτων, θα κληθειτε να καταθεσετε το μηχανογραφικο σας δελτιο. Κατα την γνωμη μου, ειναι μια διαδικασια εξαιρετικα απλη, παρολαυτα, καθε χρονο βλεπω μαθητες να κανουν τραγικα λαθη στην συμπληρωση του. Σκοπος αυτου του κειμενου ειναι να υπενθυμισει τα αυτονοητα και να απαντησει στους αναγνωστες του σε καποια βασικα ερωτηματα:

1) Πως βγαινουν οι βασεις;
Οπως καθε χρονο, ετσι και φετος, ολα τα πανεπιστημια και τα ΤΕΙ, σε συνεργασια με το υπουργειο παιδειας ανακοινωνουν τις νεες θεσεις που προκειται να διαθεσουν για τους εισακτεους της Γ' Λυκειου της χρονιας που τρεχει. Για λογους ευκολιας του παραδειγματος, θα θεωρησω οτι υπαρχει μια κατευθυνση, ενα πεδιο και δυο σχολες, η σχολη Α και η σχολη Β. Ευκολα νομιζω οτι μπορειτε να αναγετε το παραδειγμα σε αυτο που πραγματικα συμβαινει.

Εστω λοιπον οτι οι υποψηφιοι ειναι 10 ατομα, η σχολη Α ανακοινωνει 5 θεσεις και η σχολη Β ανακοινωνει 3.

Αφου βγουν οι βαθμοι, οι υποψηφιοι θα καταθεσουν το μηχανογραφικο τους. Λιγο καιρο μετα, το υπουργειο θα παρει τα μηχανογραφικα των 10 υποψηφιων και θα ακολουθησει την εξης διαδικασια:

- Πρωτον, θα τα βαλει με την σειρα: Ο υποψηφιος με τα περισσοτερα μορια θα ειναι πρωτος, και αυτος με τα λιγοτερα μορια τελευταιος.
-Μετα, θα παρει στα χερια του το μηχανογραφικου του πρωτου. Τι δηλωσε σαν πρωτη επιλογη το παλικαρι μας; Την Α σχολη. Ωραια, βαλτον, πλεον οι θεσεις της Α ειναι 4.
-Ο δευτερος υποψηφιος τι δηλωσε σαν πρωτη επιλογη; Την Β σχολη. Ωραια, βαλτον, πλεον οι θεσεις της Β ειναι 2.
-Ο τριτος τι δηλωσε; Την Α. Ωραια, βαλτον, πλεον οι θεσεις της Α ειναι 3.
-Ο τεταρτος τι δηλωσε; Κι αυτος την Α. Τον βαζουμε, πλεον οι θεσεις της Α ειναι 2.
-Ο πεμπτος δηλωνει την Β σχολη, αρα μενει μια θεση κενη για την Β σχολη.
-Εστω οτι ο εκτος και ο εβδομος δηλωνουν την Α σχολη. Τους βαζουμε, και πλεον η Α σχολη εχει κλεισει.

Στην εξεταση του ογδοου μηχανογραφικου, ας υποθεσουμε οτι ο υποψηφιος εχει δηλωσει σαν πρωτη επιλογη την Α σχολη. Θα εξετασουμε αν ισοβαθμει με τον τελευταιο της Α σχολης. Αν ναι, θα τον βαλουμε, παρολο που οι θεσεις εχουν κλεισει. Αν οχι, εξετασουμε αν εχει δηλωσει σαν επιλογη την δευτερη σχολη. Αν την εχει δηλωσει, θα μπει. Αν δεν την εχει δηλωσει, απλα το παιδι δεν θα περασει πουθενα, παρολη την υπαρξη της κενης θεσης στην Β σχολη. Αν ο επομενος υποψηφιος εχει δηλωσει την Β σχολη λοιπον, παρολο που εχει λιγοτερα μορια απο τον απο πανω του, θα περασει κανονικα και ο απο πανω του θα μεινει με το πουλι στο χερι.

Ελπιζω η διαδικασια να ειναι κατανοητη απο ολους.

Αφου ολοκληρωθει αυτη η διαδικασια, το υπουργειο ανακοινωνει τις βασεις των σχολων. Τι ειναι λοιπον η βαση της καθε σχολης; Ειναι τα μορια που εβγαλε ο τελευταιος που μπηκε στην σχολη. Ο καθε μαθητης ξερει τι εχει δηλωσει, ξερει και τα μορια του, οποτε, με την ανακοινωση της βασης, ξερει που περναει.

2) Ποση σημασια εχουν οι περσινες βασεις για μας;
Οπως καταλαβαινετε, οι περσινες βασεις ειναι το αποτελεσμα της περσινης "γεννας" των πανελληνιων εξετασεων. Ποιοι παραγοντες την επηρρεασαν;

α) Το πληθος των κενων θεσεων εισακτεων που περσι ανακοινωσαν οι σχολες,
β) Η δυσκολια των θεματων και επομενως, οι επιδοσεις των περσινων υποψηφιων,
γ) Η βαθμολογηση των περσινων γραπτων και πως αυτη εγινε [π.χ. θα μπορουσε να εχει δοθει γραμμη απο το υπουργειο για σκληρη ή μαλακη αντιμετωπιση],
δ) Οι προτιμησεις των περσινων υποψηφιων και η αποτυπωση τους στα μηχανογραφικα δελτια.

Οπως αντιλαμβανεστε, ολα αυτα [αν εξαιρεσουμε τον α) παραγοντα που ειναι περιπου ιδιος καθε χρονια] εσας ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ. Δεν ειστε σε θεση να αξιολογησετε την δυσκολια των φετινων θεματων, αλλα ακομη και να ησασταν, δεν ξερετε πως βαθμολογηθηκαν πανελληνιως τα γραπτα, και φυσικα, περα απο την δικη σας προτιμηση και 5-10 φιλων σας, δεν γνωριζετε τις ΦΕΤΙΝΕΣ προτιμησεις των συμμαθητων σας.

Με λιγα λογια, δεν ειστε σε θεση να γνωριζετε αν οι βασεις θα πεσουν ή θα ανεβουν και ποσο. Ως εκ τουτου, οι περσινες βασεις θα επρεπε για εσας να εχουν εντελως ενδεικτικο χαρακτηρα, για να μην πω οτι δεν θα επρεπε να τις λαμβανετε καθολου υποψιν.

Αντιλαμβανομαι οτι οι προτιμησεις των υποψηφιων καθε χρονια μοιαζουν παρομοιες, δηλαδη παντα οι αριστοι μαθητες θα διαλεγουν τις Ιατρικες και τις Νομικες για παραδειγμα, αλλα αν εγω ημουν μαθητης και εβγαζα 12, αν ηθελα να γινω γιατρος, πρωτη την Ιατρικη θα εβαζα.

3) Πως λοιπον συμπληρωνουμε το μηχανογραφικο;
Στο μηχανογραφικο δελτιο, οπως μαλλον ηδη θα ξερετε, θα κληθειτε να δηλωσετε τις σχολες σας με καποια σειρα. Οπως αναπτυχθηκε στο πρωτο ερωτημα, οταν ερθει η ωρα να πεσει το δικο σας μηχανογραφικο στα χερια του υπαλληλου του υπουργειου, ο υπαλληλος θα παρει το χαρτι, και θα τσεκαρει την πρωτη σχολη που εχετε δηλωσει: Ας την πουμε ψυχολογια πεστροφας. Μετα, θα παει να τσεκαρει να δει αν υπαρχουν κενες θεσεις στην ψυχολογια πεστροφας. Αν υπαρχει εστω και μια θεση κενη ή αν ισοβαθμειτε με τον τελευταιο, συγχαρητηρια, μπηκατε. Αν οχι, θα δει την δευτερη σας επιλογη, ας την πουμε σχολη ινδιανικης μαγειρικης. Αντιστοιχα, θα τσεκαρει τις κενες θεσεις ή αν ισοβαθμειτε με τον τελευταιο, και παει λεγοντας.

Οπως καταλαβαινετε, εσεις θα περασετε στην πρωτη σχολη για την οποια, οταν ερθει η ωρα του δικου σας μηχανογραφικου, θα υπαρχει εστω και μια θεση.

Για αυτον τον λογο λοιπον, θελω παρα πολυ να πλησιασω το στομα μου στο αυτι σας και να σας ουρλιαξω την εξης φραση:

ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΙΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ.

ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ.

ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΡΕ!!!

ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ;


Ωραια :)

4) Ειναι πολυ δυσκολη ομως αυτη η αποφαση. Τι ακριβως παει να πει με σειρα προτιμησης γαμωτο;
Καταρχην, για να σας βοηθησω: Τυπωστε τις περσινες βασεις των πεδιων τα οποια "χτυπατε" φετος. Σκιζουμε το δευτερο μισο της σελιδας [αυτο που εχει τις περσινες βασεις] ετσι ωστε να μεινουν μονο οι τιτλοι των σχολων και η τοποθεσια τους. Good.

Πριν κανετε οτιδηποτε, πιανετε τους γονεις σας και τους λετε "Μαμα, μπαμπα, ελατε λιγο στο σαλονι, θελω να συζητησουμε κατι πολυ σοβαρο". Εκει, θα τους ρωτησετε ευθεως αν εχουν την οικονομικη ανεση ή εστω την διαθεση να ξεπαραδιαστουν για να σας στειλουν σε καποια αλλη πολη. Βλεπω πολλα παιδια να δηλωνουν σχολες της πολης τους και μονο, επειδη σκεφτονται το οικονομικο των γονεων τους. Κοιταξτε λιγο παιδια, το αν οι γονεις σας εχουν λεφτα για να σας στειλουν αλλου ή αν εχουν την διαθεση να βαλουν το χερι στην τσεπη για να σπουδασετε εσεις, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΘΕΜΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ. Για αυτον τον λογο θα τους ρωτησετε ευθεως, για να παρουν οι ιδιοι την αποφαση. Πριν συμπληρωσετε το μηχανογραφικο σας, θα πρεπει να ξερετε αν θα πρεπει να απορριψετε με την μια ολες τις σχολες που βρισκονται εκτος της πολης σας. Θα πρεπει να ξερετε τι επιλογες εχετε.

Αφου παρετε αυτην την κομβικη απαντηση, επιστρεφετε στο δωματιο σας. Ριχνετε μια ματια στην λιστα των σχολων των πεδιων που θα χτυπησετε και, με την πρωτη ματια διαγραφετε καποιες. Σβηστε τες και με blanco να μην φαινονται καθολου. Μετα, θα βρεθειτε στο ακολουθο, τεραστιο διλημμα: Διαλεγω με πρωτο κριτηριο την επιστημη ή την πολη;

Κατα την γνωμη μου, αν ενα παιδι εχει την ελευθερη επιλογη της πολης, καλο θα ηταν να διαλεξει με πρωτο κριτηριο της επιστημης, ειδικα αν εχει ψωρα με καποια απο αυτες. Προσεξτε, δεν αναφερω πουθενα την προοπτικη της επαγγελματικης αποκαταστασης.

Ανοιγω μια παρενθεση εδω, και λεω το εξης παραδειγμα: Τα τελευταια χρονια εχουν ξεσκιστει ολοι να δηλωνουν παιδαγωγικα επειδη εχουν αποκατασταση. Επισης, πολλοι μαθητες παραδοσιακα διαλεγουν στρατιωτικες ή αστυνομικες σχολες για τον ιδιο λογο. Να ξερετε πως καθε ανθρωπος, αν κανει κατι που δεν του αρεσει για να ζησει, ειναι ο μεγαλυτερος σκλαβος του εαυτου του. Βγηκαν ας πουμε πολλοι δασκαλοι, οι οποιοι πριν 4-5 χρονια σκεφτηκαν "ελα μωρε, 5 ωρες την μερα δουλεια με τα πιτσιρικια και το καλοκαιρι δικο μου" και δηλωσαν παιδαγωγικα, και εφτασαν σημερα να δουλευουν και να τρελαινονται, γιατι τωρα διαπιστωσαν [λιγο αργα] οτι ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΔΑΣΚΑΛΟΙ. Αλλοι, δηλωσαν στρατιωτικες σχολες και τρωνε τωρα το αγγουρι στην Καβυλη του Εβρου ή ξερω 'γω που αλλου. Ενα πραγμα θα σας πω: ΝΑ ΤΟ ΧΕΣΩ ΤΟ ΧΙΛΙΑΡΙΚΟ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΩ. Με αυτο δεδομενο, να ξερετε πως η καλυτερη σχολη ειναι αυτη που σας ενδιαφερει. Και οταν καποιος σπουδαζει κατι που τον ενδιαφερει, θα βρει την ακρη με την δουλεια μετεπειτα, αυτο ειναι σιγουρο. Γιατι; Γιατι θα γινεται ολοενα και καλυτερος, αφου θα το γουσταρει, πως το λενε. Κλεινει η παρενθεση.

Συνεχιζοντας την διαδικασια της επιλογης των σχολων, μια ακομη συμβουλη εχω να σας πω: ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ. Ενταξει, το ξερουμε οτι τα πολυτεχνεια ειναι καλες σχολες και οτι οι ιατρικες δινουν πρεστιζ, αλλα για πειτε το αυτο στα παιδια του εξωτερικου π.χ. που τους ζαλισαν τα αρχιδια να περασουν πολυτεχνειο και ηρθαν και εβλεπαν αστερακια απο το πρωτο μαθημα. Θα ακουσετε πολλα αυτες τις μερες, αν δεν εχετε ακουσει ηδη. Πολλοι θα σας προτρεπουν να δηλωσετε το Α ή το Β. Γραψτε τους στα τετοια σας. ΕΣΕΙΣ θα σπουδασετε, ΕΣΕΙΣ θα δουλεψετε πανω σε αυτο που σπουδασετε, ΕΣΕΙΣ θα φατε τα χρονια σας, αρα ΕΣΕΙΣ θα διαλεξετε. Τελεια και παυλα. Δεν υπαρχει το "ο μπαμπας μου θελει να σπουδασω αγγλικη φιλολογια για να αναλαβω το φροντιστηριο" ή "η μαμα μου δεν με αφηνει να δηλωσω την ταδε σχολη". Τι παει να πει ρε δεν με αφηνει; Αν σας αγαπανε πραγματικα, θα σας αφησουν να δηλωσετε ο,τι γουσταρετε.

Ρωτηστε στον εαυτο σας καποια σημαντικα ερωτηματα, οσον αφορα την δουλεια που θελετε να κανετε μετα την σχολη, οπως:
- Θελω να εχω καποιο συγκεκριμενο ωραριο; Αν ναι, ποιο;
- Πως θα θελω να ντυνομαι;
- Θα θελω να εχω καποιο αφεντικο; Αν ναι, ποσα;
- Θα θελω να εχω ευκαιριες για μεταπτυχιακα στο εξωτερικο;
- Θελω να εχω συναδελφους; Πελατες; Με ποιους θα συναναστρεφομαι;
- Και φυσικα, ΤΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ;;;

Αφου απαντησετε σε τετοιου ειδους ερωτησεις, ενημερωθειτε για τις σχολες που σας καλυπτουν. Ειδικα εσεις, εχετε την προσβαση στην πληροφορια πολυ πιο ευκολη απο παλαιοτερες γενιες. Το internet ειναι ενας πραγματικος θησαυρος πληροφοριων και το ξερετε. Πρεπει να ΜΑΘΕΤΕ ολες τις πληροφοριες που αφορουν τοσο τις σχολες που στοχευετε, οσο και το πως ειναι το επαγγελμα μετα.

Ως δια μαγειας, τα πραγματα θα ειναι πιο απλα.

Γραψτε τα ονοματα των σχολων σε ενα χαρτι, ταξινομηστε τις με σειρα προτιμησης και... βουαλα. Εχετε το μηχανογραφικο σας.
__________________________________
Σημείωση ΟΔ: Αυτό το thead αφορά συμβουλές και απορίες σχετικά με την συμπλήρωση του μηχανογραφικού. Για τυχόν απορίες που σχετίζονται για την επιλογή σχολής μπορείτε να ρωτάτε στο αντίστοιχο topic: Επιλογή Σχολής: Βοήθεια

Άλλα θέματα για τα μηχανογραφικά:

Ειδικές κατηγορίες & Μηχανογραφικά
[ΕΠΑΛ] Aπορία για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

spasiklas

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Ηλίας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 124 μηνύματα.
Απλα τελειο!!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Morelo

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Morelo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής. Έχει γράψει 1,475 μηνύματα.
Ωραιος sourotiri ευχαριστουμε!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Panteleon

Νεοφερμένος

Ο Panteleon αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Απόφοιτος. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Φοβερό!! Πολύ χιούμορ! :D Ευχαριστούμε!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μπάμπης ο Άλλος

Δραστήριο μέλος

Ο Μπάμπης ο Άλλος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Παλαιό Φάληρο (Αττική). Έχει γράψει 418 μηνύματα.
Οι Πανελλήνιες (επιτέλους) τελείωσαν και αρχίζει η αναζήτηση για να επιλέξουμε σχολή. Δεν γνωρίζω εάν υπάρχει άλλο ίδιο thread αλλά
εγώ ήθελα να παραθέσω τις απορίες, αμφιβολλίες και γενικότερα ό,τι με απασχολεί στη διαδικασία της επιλογής αυτής.

Κάποιοι μπορούν να με βοηθήσουν, άλλοι μπορούν να εναποθέσουν και οι ίδιοι τις απορίες τους, άλλοι μπορούν να κάνουν και τα δύο.:)

Προσωπικά, λοιπόν, είμαι ανάμεσα σε πολλές σχολές.
Ένα από τα βασικά μου κριτήρια για να επιλέξω σχολή είναι εάν θα μπορώ να την συνδυάσω με ημιαπασχόληση, χωρίς όμως να χάνω μαθήματα, ή έστω χωρίς να χάνω πολλά μαθήματα. Πιστεύω ότι το να έχω 3 χρόνια προυπηρεσία είναι σπουδαιότερο από πολλά άλλα πράγματα. Γι' αυτό και σκέφτομαι, εάν δεν μπορώ να βρώ εργασία στον κλάδο επι πληρωμής, να το κάνω ακόμα και χωρίς πληρωμή. Τουλάχιστον για τον πρώτο χρόνο.

Οι σχολές λοιπόν που με προβληματίζουν είναι οι παρακάτω, οι οποίες είναι περισσότερο προς το οικονομικό κομμάτι άλλα ανάμεσα τους υπάρχουν και κάποια άσχετα με τα οικονομικά τμήματα.

  • Οικονομικής Επιστήμης Αθήνας, ΠΑΠΕΙ ή ΟΠΑ
  • Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας ΟΠΑ
  • Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής ΟΠΑ
  • Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής ΠΑΠΕΙ
  • Μαθηματικών Αθήνας
  • Στατιστικής ΟΠΑ
  • Ναυτιλιακών Σπουδών Πειραιά
  • Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιων Αθηνας
  • Πληροφορικής ΟΠΑ
  • Μηχανολογων Μηχανικων & Αεροναυπηγων Μηχανικων Πάτρας
  • Μηχανολόγων Μηχανικών Βόλου, Κοζάνης
  • ο,τιδήποτε άλλο προκύψει

Τις παραπάνω σχολές δεν τις πιάνω όλες ή μπορεί να χρειαστεί να πέσουν αρκετά τα μόρια για να τις πιάσω.
Είναι με τυχαία σειρά βαλμένες.
Επίσης, να τονίσω την σημαντικότητα της παράλληλης απασχόλησης καθώς μέχρι να αρχίσουν τα μαθήματα τον Οκτώβρη θα είμαι 23 χρονών.

Μέχρι να συμπληρώσουμε τα μηχανογραφικά, εγώ θα γυρνάω από σχολή σε σχολή, θα συναντήσω ανθρώπους, γνωστούς συγγενών που δουλεύουν σε τράπεζες, ναυτιλιακές επιχειρήσεις, ναυπηγικές επιχειρήσεις κλπ που θα με βοηθήσουν να λάβω αποφάσεις και θα με βοηθήσουν βέβαια να μεταφέρω τις γνώμες τους και σε εσάς. Δεν θα έβλαπτε μάλιστα σε τίποτα οταν γυρνάω κάποιες σχολές να με ξεναγούσε κάποιος από εσάς που είναι ήδη φοιτητής σε κάποια σχολή.

Πάντως η συμβουλή μου προς όλους εσάς που δώσατε τώρα πανελλήνιες, είναι να το ψάξετε το θέμα. Πληθώρα παιδιών βάζει σχολές στα τυφλά, χωρίς να το ψάχνει, όπως είχα κάνει και εγώ στα 18 μου και καταλήγει σε κάτι που μετά απο χρόνια ανακαλύπτει ότι δεν του αρέσει.

Οι Πανελλήνιες τελείωσαν άλλα όλα αυτά οδήγησαν σε αυτή τη στιγμή, τη στιγμή της επιλογής, και αυτή η στιγμή είναι ιδιαίτερα σημαντική. Μην είστε από αυτούς που θα δούμε σε μερικούς μήνες να έρχονται στο φόρουμ και να κάνουν το πρώτο τους πόστ (Ρε παιδιά, εγώ μπήκα στην Τάδε σχολή, ξέρετε τι λέει; καλή είναι?) :P

Φιλικά..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

xdf21

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο xdf21 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 191 μηνύματα.
Με αυτο δεδομενο, να ξερετε πως η καλυτερη σχολη ειναι αυτη που σας ενδιαφερει. Και οταν καποιος σπουδαζει κατι που τον ενδιαφερει, θα βρει την ακρη με την δουλεια μετεπειτα, αυτο ειναι σιγουρο. Γιατι; Γιατι θα γινεται ολοενα και καλυτερος, αφου θα το γουσταρει, πως το λενε. Κλεινει η παρενθεση.

Καθολου σιγουρο δεν ειναι αυτο!Τι να το κανει ο αλλος να τελειωσει τη σχολη που γουσταρει οταν δεν θα βρισκει δουλεια πανω στο αντικειμενο του;;
Πρωτου δηλωσετε σχολες, ανεξαρτητως μοριων, σκεφτειτε καλα ποια ειναι η κατασταση στην Ελλαδα σημερα, την Ευρωπη και γενικοτερα τον κοσμο.Επειτα σκεφτειτε αν ειστε διατεθημενοι να αφησετε φιλους και συγγενεις απλα και μονο για να εργαστειτε σε αυτο που θελετε σε καποια ξενη χωρα.
Τι να το κανεις να τελειωσεις μια πολυ καλη σχολη απο πλευρας γνωσεων και αντικειμενου αν θα πρεπει να δουλευεις σαν ντιλιβερι για να ζησεις και να χεις τον αλλον χωρις να εχει σπουδασει τιποτα να στο παιζει αφεντικο.

Η κατασταση σημερα εργασιακα στην Ελλδα και την Ευρωπη ειναι ιδιαιτερα δυσκολη και απο οτι φαινεται γινεται ολοενα και δυσκολοτερη. Δεν νομιζω οτι αρεσει σε κανεναν να παιδευεται να διαβαζει για χρονια και επειτα να μην του χρειαστουν πουθενα αυτες οι γνωσεις. Για αυτο το λογο επιλεξτε σχολες με προτεραιοτητα την επαγγελματικη αποκατασταση..
Προσωπικα ακομα δεν εχω τελειωσει με τις σπουδες μου αλλα τωρα καταλαβαινω οτι εκανα λαθος στην επιλογη σχολης γιατι και εμενα μου λεγαν τοτε "Διαλεξε αυτο που σου αρεσει"
Ενας φιλος μου για παραδειγμα γουσταρε αρκετα τη φυσικη αλλα διαλεξε πληροφορικη λογω καλυτερης επαγγελματικης αποκαταστασης.Εβγαλε μεταπτυχιακα και σημερα βγαζει περιπου δεκα χιλιαρικα το μηνα με 6 ωρες εργασια τη μερα!
ΑΝ ακολουθουσε αυτο που "γουσταρε" οταν ηταν ακομα ανωριμος τοτε σημερα θα ελειωνε στα φροντιστηρια κατι 10ωρα και δεν θα επαιρνε ουτε το 1/4 των χρηματων που παιρνει τωρα.
Διαλεξτε αυτο που εχει την καλυτερη επαγγελματικη αποκατασταση ακομα και αν δεν σας αρεσει και τοσο... σε μερικα χρονια θα με θυμηθειτε..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

lowbaper92

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο lowbaper92 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1,504 μηνύματα.
Διαλεξτε αυτο που εχει την καλυτερη επαγγελματικη αποκατασταση ακομα και αν δεν σας αρεσει και τοσο... σε μερικα χρονια θα με θυμηθειτε..
Αν δεν σ'αρέσει αυτό που κάνεις δεν θα αποδώσεις ποτέ το 100% των δυνατοτήτων σου και θα είσαι ενα δυστυχισμένο άτομο που κάθε πρωι θα σηκώνεται για δουλεια και θα το βλέπει σαν αγγαρεία , όπως οι μαθητές με το σχολείο. (το β' ενικό δεν πάει σε σένα, για να μην παρεξηγηθούμε)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,088 μηνύματα.
Επίσης δυστηχισμένος θα είσαι αν σπουδάσεις αυτό που σου αρέσει και στο μέλλον δεν θα μπορείς να βρεις πουθενά δουλειά. Η ώρα του μηχανογραφικού ειναι πολύ κρίσιμη ώρα και πρέπει να λάβεται υπόψη σας όλους τους τομείς ώστε να βρείτε την χρυσή τομή.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Heax

Νεοφερμένος

Ο Heax αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών. Έχει γράψει 22 μηνύματα.
θα διαλεγατε τοπο και σχολη με βαση των φιλων σας ή οχι ?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

woochoogirl

Τιμώμενο Μέλος

Η Αλεξάνδρα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Διδακτορικός και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,971 μηνύματα.
Μην το κάνεις με τίποτα αυτό. Φίλους θα ξαναβρεις, πολύ πιθανόν τους υπάρχοντες να τους χάσεις για άλλους λόγους, μη ρισκάρεις το μέλλον σου για Λυκειακές φιλίες
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μιχάλης9867

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Μιχάλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Νάξος (Κυκλάδες). Έχει γράψει 895 μηνύματα.
Αν δεν σ'αρέσει αυτό που κάνεις δεν θα αποδώσεις ποτέ το 100% των δυνατοτήτων σου και θα είσαι ενα δυστυχισμένο άτομο που κάθε πρωι θα σηκώνεται για δουλεια και θα το βλέπει σαν αγγαρεία , όπως οι μαθητές με το σχολείο. (το β' ενικό δεν πάει σε σένα, για να μην παρεξηγηθούμε)

@xdf21
μεγαλε ελα πες το στους ημμυ του εμπ ή και στους μηχανολογους!


θα σε παρουν με το κηνυγιιιιιιιιιι!
συμφωνω με τηνπαραθεση ,μην φτασουμε σε σημειο να εχουμε ως κριτηριο μονο τα λεφτα ,αν τουλαχιστον εχουμε ορεξη να δουλεψουμε μεθοδικα για κατι που αγαπαμε,μην εγκαταλειπεται τα ονειρα σας ,επιτυχια θεωρω να κανεις κατι που σε γεμιζει οχι να παιρνεις 10000 για κατι που απλα εχει περασει (αλλωστε τα 10000 μπορεις να τα παρεις με πολλους αλλους τροπους χωρις να δουλεψεις ,το κανεις κατι που σε γεμιζει ομως δεν μπορεις να το βρεις αν δεν ακολουθησεις τα ενδιαφεροντα σου)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kritikaros

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Παναγιώτης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 367 μηνύματα.
Οι Πανελλήνιες (επιτέλους) τελείωσαν και αρχίζει η αναζήτηση για να επιλέξουμε σχολή. Δεν γνωρίζω εάν υπάρχει άλλο ίδιο thread αλλά
εγώ ήθελα να παραθέσω τις απορίες, αμφιβολλίες και γενικότερα ό,τι με απασχολεί στη διαδικασία της επιλογής αυτής.

Κάποιοι μπορούν να με βοηθήσουν, άλλοι μπορούν να εναποθέσουν και οι ίδιοι τις απορίες τους, άλλοι μπορούν να κάνουν και τα δύο.:)

Προσωπικά, λοιπόν, είμαι ανάμεσα σε πολλές σχολές.
Ένα από τα βασικά μου κριτήρια για να επιλέξω σχολή είναι εάν θα μπορώ να την συνδυάσω με ημιαπασχόληση, χωρίς όμως να χάνω μαθήματα, ή έστω χωρίς να χάνω πολλά μαθήματα. Πιστεύω ότι το να έχω 3 χρόνια προυπηρεσία είναι σπουδαιότερο από πολλά άλλα πράγματα. Γι' αυτό και σκέφτομαι, εάν δεν μπορώ να βρώ εργασία στον κλάδο επι πληρωμής, να το κάνω ακόμα και χωρίς πληρωμή. Τουλάχιστον για τον πρώτο χρόνο.

Οι σχολές λοιπόν που με προβληματίζουν είναι οι παρακάτω, οι οποίες είναι περισσότερο προς το οικονομικό κομμάτι άλλα ανάμεσα τους υπάρχουν και κάποια άσχετα με τα οικονομικά τμήματα.

  • Οικονομικής Επιστήμης Αθήνας, ΠΑΠΕΙ ή ΟΠΑ
  • Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας ΟΠΑ
  • Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής ΟΠΑ
  • Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής ΠΑΠΕΙ
  • Μαθηματικών Αθήνας
  • Στατιστικής ΟΠΑ
  • Ναυτιλιακών Σπουδών Πειραιά
  • Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιων Αθηνας
  • Πληροφορικής ΟΠΑ
  • Μηχανολογων Μηχανικων & Αεροναυπηγων Μηχανικων Πάτρας
  • Μηχανολόγων Μηχανικών Βόλου, Κοζάνης
  • ο,τιδήποτε άλλο προκύψει

Τις παραπάνω σχολές δεν τις πιάνω όλες ή μπορεί να χρειαστεί να πέσουν αρκετά τα μόρια για να τις πιάσω.
Είναι με τυχαία σειρά βαλμένες.
Επίσης, να τονίσω την σημαντικότητα της παράλληλης απασχόλησης καθώς μέχρι να αρχίσουν τα μαθήματα τον Οκτώβρη θα είμαι 23 χρονών.

Μέχρι να συμπληρώσουμε τα μηχανογραφικά, εγώ θα γυρνάω από σχολή σε σχολή, θα συναντήσω ανθρώπους, γνωστούς συγγενών που δουλεύουν σε τράπεζες, ναυτιλιακές επιχειρήσεις, ναυπηγικές επιχειρήσεις κλπ που θα με βοηθήσουν να λάβω αποφάσεις και θα με βοηθήσουν βέβαια να μεταφέρω τις γνώμες τους και σε εσάς. Δεν θα έβλαπτε μάλιστα σε τίποτα οταν γυρνάω κάποιες σχολές να με ξεναγούσε κάποιος από εσάς που είναι ήδη φοιτητής σε κάποια σχολή.

Πάντως η συμβουλή μου προς όλους εσάς που δώσατε τώρα πανελλήνιες, είναι να το ψάξετε το θέμα. Πληθώρα παιδιών βάζει σχολές στα τυφλά, χωρίς να το ψάχνει, όπως είχα κάνει και εγώ στα 18 μου και καταλήγει σε κάτι που μετά απο χρόνια ανακαλύπτει ότι δεν του αρέσει.

Οι Πανελλήνιες τελείωσαν άλλα όλα αυτά οδήγησαν σε αυτή τη στιγμή, τη στιγμή της επιλογής, και αυτή η στιγμή είναι ιδιαίτερα σημαντική. Μην είστε από αυτούς που θα δούμε σε μερικούς μήνες να έρχονται στο φόρουμ και να κάνουν το πρώτο τους πόστ (Ρε παιδιά, εγώ μπήκα στην Τάδε σχολή, ξέρετε τι λέει; καλή είναι?) :P

Φιλικά..
εγώ θα σου πρότεινα κάτι που να έχει σχέση με αυτό που έχεις ήδη σπουδάσει ή που θα μπορούσες να τα συνδυάσεις στο μέλλον μιας και είσαι αρκετά μεγάλος για να κάνεις και μεταπτυχιακό μετά την σχολή που τώρα θα επιλέξεις.

έτσι τα ναυτιλικακά ας πούμε εγώ θα τα απέκλεια μιας και είναι κάτι το τελείως άλλο,βέβαια αν έχεις τη δυνατότητα να δουλέψεις σε αυτόν τον τομέα μέσω γνωριμιών και είναι κάτι το σίγουρο έχεις προς τα εκεί ένα πολύ σοβαρό πλεονέκτημα έναντι κάποιων άλλων.

και η λογιστική πιστεύω επίσης ότι δεν θα σε βοηθούσε ιδιαίτερα για νατο συνδυάσεις με τα όσα έχεις μέχρι τώρα κάνει μιας και ο λογιστής είναι λογιστής είτε κρατάει βιβλία φούρνου είτε υδραυλικού είτε της ιντρακόμ.

γενικά θα πρότεινα να εκμεταλευτείς τις ήδη υπάρχουσες γνώσεις και προσόντα για να μην συχτυρίζεις μετά τον εαυτό σου ότι σπατάλησες κάποια χρόνια χωρίς κανένα όφελος.

για ποιο συγκεκριμένα αν θες ξαναρώτα αλλά έτσι στο φλου με 10 διαφορετικές σχολές που παραθέτεις ότι και να σου πούμε είναι παρακινδυνευμένο
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 19,771 μηνύματα.
Καθολου σιγουρο δεν ειναι αυτο!Τι να το κανει ο αλλος να τελειωσει τη σχολη που γουσταρει οταν δεν θα βρισκει δουλεια πανω στο αντικειμενο του;;
Πρωτου δηλωσετε σχολες, ανεξαρτητως μοριων, σκεφτειτε καλα ποια ειναι η κατασταση στην Ελλαδα σημερα, την Ευρωπη και γενικοτερα τον κοσμο.Επειτα σκεφτειτε αν ειστε διατεθημενοι να αφησετε φιλους και συγγενεις απλα και μονο για να εργαστειτε σε αυτο που θελετε σε καποια ξενη χωρα.
Τι να το κανεις να τελειωσεις μια πολυ καλη σχολη απο πλευρας γνωσεων και αντικειμενου αν θα πρεπει να δουλευεις σαν ντιλιβερι για να ζησεις και να χεις τον αλλον χωρις να εχει σπουδασει τιποτα να στο παιζει αφεντικο.

Η κατασταση σημερα εργασιακα στην Ελλδα και την Ευρωπη ειναι ιδιαιτερα δυσκολη και απο οτι φαινεται γινεται ολοενα και δυσκολοτερη. Δεν νομιζω οτι αρεσει σε κανεναν να παιδευεται να διαβαζει για χρονια και επειτα να μην του χρειαστουν πουθενα αυτες οι γνωσεις. Για αυτο το λογο επιλεξτε σχολες με προτεραιοτητα την επαγγελματικη αποκατασταση..
Προσωπικα ακομα δεν εχω τελειωσει με τις σπουδες μου αλλα τωρα καταλαβαινω οτι εκανα λαθος στην επιλογη σχολης γιατι και εμενα μου λεγαν τοτε "Διαλεξε αυτο που σου αρεσει"
Ενας φιλος μου για παραδειγμα γουσταρε αρκετα τη φυσικη αλλα διαλεξε πληροφορικη λογω καλυτερης επαγγελματικης αποκαταστασης.Εβγαλε μεταπτυχιακα και σημερα βγαζει περιπου δεκα χιλιαρικα το μηνα με 6 ωρες εργασια τη μερα!
ΑΝ ακολουθουσε αυτο που "γουσταρε" οταν ηταν ακομα ανωριμος τοτε σημερα θα ελειωνε στα φροντιστηρια κατι 10ωρα και δεν θα επαιρνε ουτε το 1/4 των χρηματων που παιρνει τωρα.
Διαλεξτε αυτο που εχει την καλυτερη επαγγελματικη αποκατασταση ακομα και αν δεν σας αρεσει και τοσο... σε μερικα χρονια θα με θυμηθειτε..

ΔΕΝ είναι το παν τα λεφτά και η εργασία. Το παν είναι η χαρά της γνώσης. Αν δεν εξασφαλίσεις αυτό, δεν θα συνεπαχθεί το πρώτο. Ποιος χέζει τα λεφτά; Λεφτά χωρίς νόημα...Και με το εμπόριο ναρκωτικών, το εμπόριο ψέματος και λαμογιάς (π.χ. πολιτικός) μπορεις να εξασφαλιστείς για πολλές ζωές. Το θέμα είναι γιατί να βγάλεις τα λεφτά και τι νόημα θα σου δώσουν. Θα σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο; Ο άνθρωπος για να ζήσει δεν θέλει λεφτά. Θέλει ποιότητα ζωής και υγεία. Εσύ ποιότητα ζωής θεωρείς τα 10.000 (αμφιβάλλω αν παίρνει τόσα) ?; Μόνο τα 10.000? είναι όλη η ιστορία; Το εργασιακό περιβάλλον; Το στρες που βιώνει για να ανταπεξέλθει στις ευθύνες των 10.000 ?; Πολλές οι ευθύνες και πολλά τα χάπια ηρεμίας μετά...πολλά τα διαζύγια μετά, διότι έχουμε χάσει το νόημα της ζωής αφού με τα λεφτά μας με την πολύωρη δουλειά μας (καλοπερνάει μόνο η γυνάικα μας που έχει πολύ free time στο σπίτι (!)). Καμία επιστήμη από μόνη της δεν εξασφαλίζει κάτι. Όλες είναι το ίδιο μπιπ. Απλά το θέμα δουλειά, όπως και να το κάνουμε ρε παιδάκι μου, δεν είναι για όλους. Είναι για όσους θέλουν, μπορούν, έχουν τα κότσια. Η δουλειά είναι ταλέντο. Γι' αυτό βλέπεις επιτυχημένους και αποτυχημένους επαγγελματίες. Είναι τελείως φασιστικό, όσοι τελειώνουν Μπανεπιστήμιο να απαιτούν δουλειά(!)...μου φαίνεται κάπως σαν γραμμή παραγωγής όπου στο μηχάνημα της παπαγαλίας μπαίνουν άγουροι μαθητές και βγαίνουν πανεπιστήμονες με γραβάτες! :clapup:Το Μπανεπιστήμιο απλά σου παρουσιάζει τις πόρτες. Εσύ αποφασίζεις τι θα κάνεις. Θα τις ανοίξεις και θα προχωρήσεις για να ξανανοίξεις άλλες στην πορεία (δια βίου μάθηση, ετεροαπασχόληση) ή θα αλλάξεις πορεία (φυγή). Πολλοί είναι ανίκανοι για δουλειά. Γι' αυτό δεν φταίει το Μπανεπιστήμιο, αλλά ο "μαμόθρεφτος" εαυτός τους. Η δουλειά θέλει άλλες ικανότητες, τις οποίες δεν θέλουμε να ξέρουμε εδώ στο Ελλάντα και δεν τις δίνει το "ξερό" πτυχίο, γι' αυτό και δεν εργαζόμαστε (αλλά το ξύνουμε), δεν έχουμε δουλειές,...κτλ. Απλά μας αρέσει (ματαίοδοξο φετίχ) να μαζεύουμε πτυχία και να πουλάμε μούρη στο κοινωνικό σύνολο, με σποδές τύπου μπίζνες αντμινιστρέσιον, εφαρμοσμένων μηχανικών,...κτλ. Όσο για το τι να δηλώσουν οι υποψήφιοι; Αυτό που είναι της μόδας. Είναι μόδα να δηλώνεις κάτι. Κάτι. Τι; κάτι. Αυτό που πουλάει. Έτσι δεν κινηθήκαμε 173 χρόνια τώρα; Χωρίς επαγγελματικές προοπτικές. Τι σημαίνει επαγγελματικές προοπτικές; Υπάρχουν επιστήμες χωρίς επαγγελματικές προοπτικές; ε; Δεν "αρέσουν" οι επαγγελματικές προοπτικές σε κανέναν. Αν άρεσαν δεν θα είχαμε καρκινώματα επιστημών να παρασιτούν εις βάρος των βασικών επιστημών. Άρα θα είχαμε και έναν επιχειρησιακό χάρτη λογικευμένου αριθμού αποφοίτων που με κατάλληλη μαστερική εκπαίδευση θα μπορούσε να "καλύψει" τις τρύπες της ανεργείας. Αλλά ούτε αυτό πουλάει "προεκλογικά". Της μόδας είναι να σπουδάζουν όλοι από κάτι. Να είναι όλοι στα Μπανεπιστήμια και αλληλοταπρίζουν με τους καθηγητές (παίρνοντας σε ποσοστό 95% πτυχίο της κακιάς ώρας)...και μετά να φταίει ο Υπουργός Ανεργίας για την ανεργία. Ποια σοβαρή επιχειρήση θα πάρει έναν κάγκουρα καμμένο πτυχιούχο απόφοιτο; Κυνηγείστε για μια ακόμη φορά τα "θέλω" των μορίων. Αυτό πουλάει στην Ελλάδα. Ποιος ξέρει τις επαγγελματικές προοπτικές; Πού τις είδε; Στον ύπνο του; Τις ξέρεις μήπως εσύ xdf21 που αμέσως προεξόφλησες λανθασμένα την επιστήμη του φυσικού. Τι ξέρεις για την φυσική επιστήμη; Εργασιακά για ποια χώρα μιλάς; Πόσα επαγγέλματα χρειάζονται έναν θετικό επιστήμονα (φυσικό) πέρα από αυτό του εκπαιδευτικού; Τα ξέρεις όλα αυτά; Εγώ δεν τα ξέρω. Εδώ δεν ξέρω ούτε για την δική μου και είμαι χαρούμενος. Δεν με απασχολεί. Με απασχολεί μόνο να γίνομαι καλύτερος σε αυτό που μαθαίνω. Αύριο θα με απασχολήσει ενδεχομένως και το άλλο. Όμως αυτός που αφοσιώνεται σε κάτι με όλο του το είναι, δύσκολα πάει χαμένος. Εξάλλου δεν χάθηκε η ζωή. Υπάρχει και η δια βίου μάθηση. Αφού είναι και αυτό της μόδας. Είναι της μόδας να σπουδάζεις κάτι μια ζωή...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

xdf21

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο xdf21 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 191 μηνύματα.
επιτυχια θεωρω να κανεις κατι που σε γεμιζει οχι να παιρνεις 10000 για κατι που απλα εχει περασει (αλλωστε τα 10000 μπορεις να τα παρεις με πολλους αλλους τροπους χωρις να δουλεψεις
Σοβαρα; Για πες μου εναν, πολυ θα με ενδιεφερε

Ποιος ξέρει τις επαγγελματικές προοπτικές; Πού τις είδε; Στον ύπνο του; Τις ξέρεις μήπως εσύ xdf21 που αμέσως προεξόφλησες λανθασμένα την επιστήμη του φυσικού. Τι ξέρεις για την φυσική επιστήμη; Εργασιακά για ποια χώρα μιλάς; Πόσα επαγγέλματα χρειάζονται έναν θετικό επιστήμονα (φυσικό) πέρα από αυτό του εκπαιδευτικού; Τα ξέρεις όλα αυτά; Εγώ δεν τα ξέρω(.....)Εξάλλου δεν χάθηκε η ζωή. Υπάρχει και η δια βίου μάθηση. Αφού είναι και αυτό της μόδας. Είναι της μόδας να σπουδάζεις κάτι μια ζωή...
Δεν προεξοφλησα την επιστημη του φυσικου αλλα τις δυνατοτητες που προσφερονται σε εναν φυσικο ειτε σε εναν μαθηματικο ωστε να βρει δουλεια πανω στο αντικειμενο του και περα απο την εκπαιδευση στην Ελλαδα.

Οσον αφορα τη "δια βιου μαθηση", αν ο αλλος δεν εχει προβλημα να φτασει τα 30 και να τον ζει η μανα του τοτε οκ τι να πω..
Αν ομως καποιος θελει να κανει οικογενεια και να σταθει στα ποδια του πρεπει να εχει δουλεια που να του εξασφαλιζει σταθερο και ικανοποιητικο μισθο.
Οσο για τα 10.000 και λιγα ειπα, αφου δεν κανει μονο μια δουλεια μιας και εχει χρονο να ασχολειται με τα extra της συγκεκριμενης δουλειας...
Οπως και να χει ας διαλεξει ο καθενας οτι θελει στο μηχανογραφικο του, δικια του δουλεια ειναι και αυτος θα επωμιστει μελλοντικα τις συνεπειες των επιλογων του.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

paparounas

Νεοφερμένος

Ο paparounas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει απο Κερατσίνι (Αττική). Έχει γράψει 69 μηνύματα.
Παιδια, εγω πιστευω οτι, πρεπει να κανουμε αυτο που αγαπαμε, και οχι για να βγαλουμε λεφτα και να εχουμε δυο σπιτια παραπανω να καλυψουμε με λασπη αυτο που πραγματικα αγαπαμε, και να το βρουμε σαπισμενο μετα απο 15-20 χρονια και πουμε, "τελικα εγω, γιατι δουλευω? για να ευχαριστισω το αφεντικο μου?" ή μηπως πιστευεται οτι τα χρηματα θα σας φερουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ευτυχια και φιλους? τετοιου ειδους "φιλοι" ειναι σαν τις μηχανες, σε βοηθανε μονο οσο τους δινεις βενζινη...

Εγω το λιγο, σχετικα, χρονικο διαστημα που ειμαι στη ζωη, το εχω φιλοσοφησει το θεμα (και πολλα αλλα θεματα...) και βλεπω πως εμενα δεν με ενδιαφερουν τα πολλα λεφτα, αλλα να αποκτησω πραγματικους φιλους και να κανω αυτο που μου αρεσει και το οποιο θα το βελτιωνω συνεχεια.
(Και τι νομιζετε? οτι η κατασταση θα μεινει ως εχει? δηλαδη το χρημα θα ειναι κυριαρχος σε οτι κανετε στη ζωη σας? σε λιγα χρονια πιστευω πως θα γινουν μεγαλες αλλαγες...)
Οποτε μην σκεφτεστε το ποσα χρηματα εχει η δουλεια που ΙΣΩΣ βρειτε στο μελλον, αλλα το τι πραγματικα αγαπατε και θελετε να κανετε.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 19,771 μηνύματα.
Σοβαρα; Για πες μου εναν

  • καριερίστας τύπου Χατζηνικολάου ή Πρετεντέρης και ειδική προαγωγή σε Makis Ζούγκλας (τον τρέμει και ο Πρωθυπουργός)
  • "φυτευτός" βουλευτής ή "σκιώδης" υπουργός παρά τω υπουργώ
  • μεγαλοπαράγοντας αθλητισμού (ποδόσφαιρο) - διακινητής ντόπας - διακινητής χούλιγκανς - διαχειριστής επιχορηγήσεων αθλητισμού από τις ΕΠΟ και Ε.Ε
  • διαχειριστής ή συνδικαλιστοχλέμπουρας αγροτικών επιχορηγήσεων με τα λεφτά των δύσμοιρων αγροτών για ιδία ανέλιξη σε βουλευτικά κλιμάκια
  • συνδικαλιστής χρεωκοπημένων ασφαλιστικών φορέων και προαγωγή σε περιφερειάρχη, σε βουλευτή ή και υπουργό (ακόμη καλύτερα) και τα παιδιά του να τα στέλνει στο ΜΙΤ με τα λεφτά των ασφαλισμένων (ηλίθιου λαού)
  • χειροκροτητής λαϊκών-προεκλογικών-κομματικών συγκεντρώσεων
  • "καριέρα" διοικητή (πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο) σε μεγάλο χρεωκοπημένο οργανισμό τύπου ΟΣΕ, ΟΤΕ,...κτλ με "κομματικό" γλύψειμο (το μηνιάτικο 15.000? για πλάκα + τα "δωράκια")
  • υπουργός ή υφυπουργός πολιτισμού (το καλύτερο καλοπληρωμένο επάγγελμα με το καλύτερο περιβάλλον εργασίας - όλα τα λεφτά για τα τζακούζι και τα lexus...εεε, για τον πολιτισμό πηγαίνουν)
  • μεγαλοπαράγοντας τύπου Μαντέλη, τύπου Αλογοσκούφη, Τσοχατζόπουλου & Ρουσόπουλου (προς το παρών, θα μας προκύψουν και άλλοι) με σκάνδαλα τύπου Μονής Βατοchild
  • κομματικός παρατρεχάμενος - διακινητής και διαχειριστής μίζας
  • εμπόριο καπνού
  • εμπόριο ναρκωτικών
  • φακελάκια νοσοκομειακού τύπου
  • μίζες προεκλογικού τύπου ή νοσοκομειακού/ εφοριακού τύπου
  • εμπόριο όπλων, λευκής σαρκός, πορνείας
  • δουλεμπόριο - σύγχρονη πειρατεία
  • (αρχι)μαφιόζος του παρακράτους
  • προβοκάτορας του ΛΑΟΣ ή παπαμαφιόζος (ανώτατα κλιμάκια της εκκλησίας) ή νομικός διαχειριστής των περιουσιών της εκκλησίας
είναι μερικά, από τα σίγουρα επαγγέλματα με τα πολλά λεφτά και εξασφαλισμένο μέλλον των ν-οστών εγγόνων...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

paparounas

Νεοφερμένος

Ο paparounas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει απο Κερατσίνι (Αττική). Έχει γράψει 69 μηνύματα.
@Sourotiri, πολυ ωραια αυτα που γραφεις και συμφωνω με αυτα...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

xdf21

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο xdf21 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 191 μηνύματα.
  • καριερίστας τύπου Χατζηνικολάου ή Πρετεντέρης και ειδική προαγωγή σε Makis Ζούγκλας (τον τρέμει και ο Πρωθυπουργός)
  • "φυτευτός" βουλευτής ή "σκιώδης" υπουργός παρά τω υπουργώ
  • μεγαλοπαράγοντας αθλητισμού (ποδόσφαιρο) - διακινητής ντόπας - διακινητής χούλιγκανς - διαχειριστής επιχορηγήσεων αθλητισμού από τις ΕΠΟ και Ε.Ε
  • διαχειριστής ή συνδικαλιστοχλέμπουρας αγροτικών επιχορηγήσεων με τα λεφτά των δύσμοιρων αγροτών για ιδία ανέλιξη σε βουλευτικά κλιμάκια
  • συνδικαλιστής χρεωκοπημένων ασφαλιστικών φορέων και προαγωγή σε περιφερειάρχη, σε βουλευτή ή και υπουργό (ακόμη καλύτερα)
  • "καριέρα" διοικητή σε μεγάλο χρεωκοπημένο οργανισμό τύπου ΟΣΕ, ΟΤΕ,...κτλ με "κομματικό" γλύψειμο (το μηνιάτικο 15.000? για πλάκα + τα "δωράκια")
  • μεγαλοπαράγοντας τύπου Μαντέλη, τύπου Αλογοσκούφη, Τσοχατζόπουλου & Ρουσόπουλου (προς το παρών, θα μας προκύψουν και άλλοι) με σκάνδαλα τύπου Μονής Βατοchild
  • κομματικός παρατρεχάμενος - διακινητής και διαχειριστής μίζας
  • εμπόριο καπνού
  • εμπόριο ναρκωτικών
  • φακελάκια νοσοκομειακού τύπου
  • μίζες προεκλογικού τύπου ή νοσοκομειακού/ εφοριακού τύπου
  • εμπόριο όπλων, λευκής σαρκός, πορνείας
  • δουλεμπόριο - σύγχρονη πειρατεία
  • (αρχι)μαφιόζος του παρακράτους
  • προβοκάτορας του ΛΑΟΣ ή παπαμαφιόζος (ανώτατα κλιμάκια της εκκλησίας) ή νομικός διαχειριστής των περιουσιών της εκκλησίας
είναι μερικά, από τα σίγουρα επαγγέλματα με τα πολλά λεφτά και εξασφαλισμένο μέλλον των ν-οστών εγγόνων...
Μιλαμε παντα για δουλειες οχι να το ριξεις στη μαφια.Ασε τα περισσοτερα που αναφερεις ειναι υπερβολικα δυσκολα να τα καταφερεις ακομα και αν προσπαθησεις.

Μην εξειδικευεσαι μονο στο λα.ο.ς... και στο συριζα και στο κκε να πας παλι μια χαρα θα περνας,(και καλυτερα μη σου πω..) δεν υπαρχουν διαχωριστικες γραμμες στη κλεψια μεταξυ των κομματων.Και φυσικα σε ολους αυτους υπαρχουν και καποιοι λιγοι σωστοι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Admiral

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Admiral αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 187 μηνύματα.
ΟΛΕΣ τις αποφασεις μας ΚΑΙ τις αποψεις μας, ειτε το καταλαβαινουμε ειτε οχι, τις υπαγορευουν οι αναγκες μας οι οποιες αναποφευκτα μας κυβερνουν. Ας παρουμε για παραδειγμα την ιατρικη. Ενας γιατρος εξασκει το επαγγελμα για να βγαζει 10,000 το μηνα. Ενας αλλος που το ειχε ονειρο να γινει γιατρος το κανει για να σωζει ζωες και να νιωθει οτι ειναι μια θετικη δυναμη στο συμπαν, και θα το εκανε και χωρις λεφτα στην Αφρικη. Ο Dr House (STAR 18:45 καθημερινα) απο την αλλη θα το εκανε μονο για να λυνει το γριφο του "τι εχει" ο ασθενης. Κανενας απο τους τρεις δεν ειναι δυστυχισμενος γιατι και οι τρεις ικανοποιουν την αναγκη τους. Και οποιος πει οτι οι δυο τελευταιοι ειναι μαλακες γιατι χωρις χρηματα δεν πας πουθενα ειναι απλα φιλαργυρος και υπαρχουν λαϊκοι μυθοι, παροιμιες και ανεκδοτα για το ποσο κακη αντιληψη της ζωης ειναι αυτη.

Εγω προσωπικα δε λεω οτι θα μπορουσα να ζω και στην ψαθα. Θελω η εργασια μου να μου εξασφαλιζει 1 χιλιαρικο (για αρχη ;)). Aπο κει και επειτα ομως, ερχονται μια πληθορα αλλα πραγματα και κατω απο αυτα παει η μεταβαση στα 15 χιλιαρικα. Οσο για το ποσο ευκολα βρισκεις δουλεια με μια επιστημη ειμαι της αποψης οτι, δε μπορει, ΜΙΑ θεση θα υπαρχει. Εγω ειμαι επισης μονο ΕΝΑΣ. Ε λοιπον αυτη τη μια θεση θα τη διεκδικησω, ξεκινωντας με την πεποιθηση οτι ειμαι καλυτερος απο οποιον αλλο τη διεκδικει. Βεβαια στην πορεια, οσο μεγαλωνουμε και κουραζομαστε, και πολυ απλα η ξεκουραση και τα χρηματα γινονται αναγκη πιο σημαντικη απο την προσφορα στους αλλους ή το γουστο, τοτε αναθεωρουμε την στρατηγικη μας. Αυτο το συμβιβασμο ομως εγω δεν ειμαι διατεθειμενος να τον καταπιω πριν καλα-καλα μπω στη σχολη. Θα μπω με ονειρα, θα βρω ελλειπη πανεπιστημια, Ελλαδισταν, ανεργια, οικογενειοκρατια, σκατα, βλαμενους και στη χειροτερη περιπτωση θα γινω αυτο που θα γινομουν αν ειχα ταπεινα και πεζα κινητρα οταν ημουν 18. Στην καλυτερη ομως περιπτωση θα μου "κατσει" το κατι διαφορετικο, θα μπορω και λεφτα να βγαζω και να κανω αυτο που γουσταρω και τοτε "θε με θυμηθω".

Οσον αφορα τη "δια βιου μαθηση", αν ο αλλος δεν εχει προβλημα να φτασει τα 30 και να τον ζει η μανα του τοτε οκ τι να πω..
Η δια βιου μαθηση δεν εμποδιζει σε τιποτα την οικονομικη ανεξαρτησια. Δηλαδη αν αρχισεις να δουλευεις τι παθαινεις? Πεφτει η συνδεση, γεμιζει ο σκληρος και δε μπορεις να μαθεις αλλα? Εννοειται οτι απο τα προπτυχιακα σου ακομη χρονια πρεπει να βρεις δουλεια, αλλα επισης εννοειται οτι πρεπει να "γηρασκεις αει δε διδασκομενος".
Το εγραψα και στη φετινη μου εκθεση οτι αυτη η νοοτροπια η μαθηση ειναι για τα μαθητουδια πρεπει να ξεριζωθει. Ολοι πρεπει να συνεχιζουν να διευρυνουν και να εμβαθυνουν τη γνωση τους πανω στο αντικειμενο τους. Εκτος αν το αντικειμενο τους ειναι να βαζουν σφραγιδες σε μια δημοσια υπηρεσια βγαζοντας τα πολυποθητα 2 χιλιαδες το μηνα. Εκει τι να εμβαθυνεις, πως θα βαρας ισια τη σφραγιδα?


Υ.Γ. Ευχαριστω τον sourotiri για το αρχικο post ρο οποιο ειναι κορυφαιο! και ευχαριστω ολους οσους συμετεχουν σε αυτη τη συζητηση και μου δωσατε τροφη για να σκεφτω, να βαλω σε ταξη και να διατυπωσω τον παραπανω προβληματισμο. Γιατι φυσικα και εγω ο ιδιος ανησυχω για το μελλον μου και αυτο το post με "αυτοενθαρρυνει" :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

xdf21

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο xdf21 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 191 μηνύματα.
Η δια βιου μαθηση δεν εμποδιζει σε τιποτα την οικονομικη ανεξαρτησια. Δηλαδη αν αρχισεις να δουλευεις τι παθαινεις? Πεφτει η συνδεση, γεμιζει ο σκληρος και δε μπορεις να μαθεις αλλα?
Σε πολλες δουλειες δεν θα εχεις χρονο για να ασχοληθεις με κατι αλλο.Οταν εχεις φαει ενα 10ωρο στη δουλεια και 1-2 ωρες στη μεταφορα, μετα τη δουλεια θες να ξεκουραστεις,να φας,να κοιμηθεις κλπ, δεν σου μενει χρονος για "δια-βιου μαθηση" εκτος αν εχεις πολυ μεγαλη θεληση...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top