Φιλόλογος στο εξωτερικό;

GABRIELLA

Δραστήριο μέλος

Η GABRIELLA αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτητής του τμήματος Φιλολογίας Πελοποννήσου (Καλαμάτα) και μας γράφει απο Καλαμάτα (Μεσσηνία). Έχει γράψει 791 μηνύματα.
παιδια να σας ρωτησω κατι.αν τελειωσει καποιος φιλολογια υπαρχει η δυνατοτητα να παει εξωτερικο σε καποιο ελληνικο σχολειο κ να διδαξει???:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Avicii

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Υπόλυττος Βρεττός αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αιγάλεω (Αττική). Έχει γράψει 1,944 μηνύματα.
φυσικά... έχω ακούσει πως υπάρχουν κανονικές οργανικές θέσεις για ελληνικά σχολεία του εξωτερικού, και συγκεκριμένα στη Γερμανία. Βέβαια, νομίζω πως εξαρτάται από τη χώρα...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Sourotiri

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Sourotiri αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Στέλεχος Φροντιστηρίου. Έχει γράψει 1,038 μηνύματα.
Μπορω να σου πω πως εχουν τα πραγματα για τους δασκαλους του δημοτικου που τα ξερω απο πρωτο χερι, φανταζομαι πως αντιστοιχα πραγματα ισχυουν και για τους καθηγητες δευτεροβαθμιας...

1) Εννοειται οτι υπαρχει αυτη η δυνατοτητα. Σε καθε μερος που υπαρχει ελληνικο σχολειο, μπορεις να ζητησεις να πας εκει.

2) Ο περιορισμος που αντιμετωπιζεις ειναι πως μπορεις να πας για 2 [νομιζω, ισως να ειναι και 3] ή 5 χρονια. Δηλαδη, πηγες εκει και δεν σου αρεσε; Δεν μπορεις να γυρισεις πισω στον εναν χρονο.

3) Ο μισθος που θα παιρνεις θα ειναι στην ουσια διπλος: Ενας μισθος απο το ελληνικο κρατος [οπως αν ησουν στην Ελλαδα] και ενας μισθος απο το κρατος στο οποιο διδασκεις, που λεγεται "επιμισθιο". Οσον αφορα την Γερμανια, το επιμισθιο ειναι σχεδον ιδιο με τον ελληνικο μισθο, στις αλλες χωρες δεν ξερω τι γινεται.

4) Για να μπορεσεις να πας στην χωρα που θελεις, κανεις αιτηση. Οχι μονο εσυ φυσικα, αλλα και αλλοι συναδελφοι σου. Οταν λοιπον κανετε ολοι μαζι αιτηση, φτιαχνεται μια λιστα στην οποια ο καθε εκπαιδευτικος μοριοδοτειται με διαφορα κριτηρια [φανταζομαι οτι καποια απο αυτα θα ειναι τα χρονια προυπηρεσιας, το αν εχει παιδια, κτλ]. Η επιλογη των καθηγητων γινεται οπως ακριβως στις πανελληνιες: Θελουμε 10 καθηγητες ξερω'γω στην Γερμανια, θα παρουμε τους 10 που δηλωσαν Γερμανια και εχουν τα περισσοτερα μορια.

5) Θα αναρωτηθεις, και ευλογα, οτι πολλα απο αυτα τα κριτηρια αφηνουν στην απ'εξω τους νεους, που ουτε προυπηρεσια εχουν, ουτε παιδια, κτλ. Παρολαυτα, οι νεοι εκπαιδευτικοι ισως μπορουν να "κερδισουν" τους παλαιοτερους σε ενα κριτηριο, που πιανει και αρκετα μορια: Σε αυτο της γλωσσομαθειας.

Πρωτιστως λοιπον, πρεπει να αποδειξεις οτι γνωριζεις την γλωσσα της χωρας που στοχευεις, αν θελεις να ανταμειφθεις με πολλα μορια. Αυτο γινεται ειτε με την κατοχη ανωτατου πτυχιου της γλωσσας [πχ Proficiency αν πηγαινεις σε χωρες με επισημη την αγγλικη, Grossesprachdiplom για χωρες με επισημη την γερμανικη, κτλ] ειτε με εξετασεις, που δινονται καθε δυο χρονια.

Βεβαια, για να μπορεσεις εστω να κανεις την αιτηση για να πας σε αλλη χωρα, πρεπει να εισαι ηδη διορισμενος σε καποιο σχολειο στην Ελλαδα. Απο οσο ξερω, δεν μπορεις να εισαι εδω αναπληρωτης και να πεις οτι θα πεταχτεις μεχρι την Γερμανια. Δεν ξερω κιολας αν ισχυει και καποιο κατωτατο οριο προυπηρεσιας.

Αυτα, με καθε επιφυλαξη.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ZETAXA

Δραστήριο μέλος

Η ZETAXA αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών. Έχει γράψει 695 μηνύματα.
Exω ακουσει οτι μπορει ενας εκπαιδευτικος να διδαξει σε ελληνικο σχολειο στο εξωτερικο χωρις να εχει διοριστει:στην κοινοτητα.Απλα δε ξερω ποια ειναι η διαδικασια για εκει
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top