Σπουδές Ιατρικής στην Ελλάδα: Yay or Nay;

costas93

Νεοφερμένος

Ο Κώστας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, Μαθητής Β' λυκείου και μας γράφει απο Μυτιλήνη (Λέσβος). Έχει γράψει 16 μηνύματα.
Αξίζει κάποιος να θυσιάσει 1-2 χρόνια από την ζωή του για να φοιτήσει σε οποιοδήποτε τμήμα Ιατρικής στην Ελλάδα?Οι γνώσεις και τελικά οι δεξιότητες που αποκτά τον καθιστούν ένα ικανό γιατρό που μπορεί να αντεπεξέλθει σε οποιαδήποτε ιατρική υπόθεση?Σκοπεύω να δηλώσω Ιατρική όχι για να κερδίσω χρήματα αλλά για να παράγω ιατρικό έργο και να βοηθήσω όποιον μπορώ!Αν μπω με το καλό,θα προετοιμαστώ κατάλληλα τι πιστεύετε?Είναι ικανά τα ελληνικά τμήματα να προετοιμάσουν ικανούς γιατρούς η θα πρέπει να πάω για σπουδές στο εξωτερικό?Οι φοιτητές της Ιατρικής θα με βοηθήσουν πολύ!Ευχαριστώ...:thanks:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

prototype

Νεοφερμένος

Ο Andreas Vesalius αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Α' ΕΠΑΛ και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 44 μηνύματα.
Γειά σου Κώστα,
Πρώτον, δεν θυσιάζεις 1-2 χρόνια απο τη ζωή σου. Θυσιάζεις δεκάδες χρόνια απο τη ζωή σου για να γίνεις γιατρός. Εκτός και αν εννοείς τα χρόνια σου στο λύκειο. Μην ξεχνάς πως σαν γιατρός θα έχεις την ευθύνη των ασθενών σου, συνεπώς θα πρέπει οι γνώσεις σου να είναι οσο το δυνατον πιο πλήρεις.

Δεύτερον, αν αναλογιστείς τους γιατρούς που σήμερα στελεχώνουν τα δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία , η πλειοψηφία των οποίων είναι απόφοιτη των ελληνικών σχολών, τότε μπορείς να απαντήσεις μόνος σου στο δεύτερο ερώτημα. Βέβαια, καλύτερη εκπαίδευση σε γενικές γραμμές προσφέρουν άλλες αναπτυγμένες χώρες του δυτικού κόσμου.

"Σκοπεύω να δηλώσω Ιατρική όχι για να κερδίσω χρήματα αλλά για να παράγω ιατρικό έργο και να βοηθήσω όποιον μπορώ!Αν μπω με το καλό,θα προετοιμαστώ κατάλληλα τι πιστεύετε"

Είναι αναζωογονητικό να βλέπω τέτοιες δηλώσεις :)

Ναι, θα προετοιμαστείς κατάλληλα. Η φοίτηση στο ιατρικό τμήμα δεν είναι παρα ένα λιθαράκι σε όλη την ιατρική σου εκπαίδευση, η οποία πρέπει να συνεχίζεται όσο εισαι γιατρός. Το αν θα γίνεις καλος γιατρός έγγιται στις δικές σου προσπάθιες κυρίως. Ο ρόλος του πανεπιστημίου είναι επικουρικός.

"Είναι ικανά τα ελληνικά τμήματα να προετοιμάσουν ικανούς γιατρούς η θα πρέπει να πάω για σπουδές στο εξωτερικό?"

Νομίζω σου απάντησα. Φαίνεσαι ιδιαίτερα ανασφαλής για την ποιότητα εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Αν θες να φύγεις έξω, πήγαινε σε καλό πανεπιστήμιο των ΗΠΑ, της Αγγλίας, Γαλλίας, Γερμανίας και άλλων αναπτυγμένων χωρών. Δεν σου συνιστώ χώρες ανατολικής ευρώπης. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να εκπαιδευτείς ελλάδα και μετά για ειδικότητα να πας στις ΗΠΑ, πράγμα το οποίο απαιτεί πολλές θυσίες - οικονομικές και ψυχολογικές. Ελπίζω να βοήθησα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

pizza_dora

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η pizza_dora αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 165 μηνύματα.
Medical school in America--->300.000$ :D
Αν τα έχεις, πηγαινε εκει με χίλια! Βεβαια για να γίνεις δεκτος εννοείται εχουν αλλες εξετάσεις κλπ. Δεν κανεις απλως μια αίτηση.

Στην Ευρωπη είναι σχεδον τζαμπα βεβαια(μιλωντας για τις ανεπτυγμένες χώρες)

Η διαφορά Ευρωπης-Αμερικης, οπως την περιεγραψε ενα ατομο στο greekmeds που εχει περασει και απο ευρωπη και αμερικη, ειναι το ότι στην αμερική μαθαινεις ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΣΑ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ, τπτ παραπανω, τπτ λιγοτερο. Αυτο εγω δεν το ηξερα, και αν δεν το επισημαινε ο ortho, ποτε δεν θα το καλαβαινα. Στην ελλαδα και στην ανεπτυγμενη ευρωπη, σε βαζουν να μαθεις 500 σελιδες ανα μαθημα, χωρις να σου πουν τι θα σου χρειαστει(οι 300 ειναι παντελως αχρηστες) Το αφηνουν στην κριση σου να επιλεξεις τα σημαντικά, και τα θεματα που βαζουν στις εξετασεις πολλες φορες αναφερονται στις αχρηστες λεπτομερειες(αρα τις διαβαζεις θες δεν θες) Και οταν το καταλαβεις και εσυ θα βγαζεις αφρους απο το στομα σου! Πριν λιγες μερες διαβαζα μικροβιολογία, και καθως συνειδητοποιουσα οτι το 90% της σελιδας περιλαμβανε περιγραφη μιας αλληλουχίας αμινοξεων μιας πρωτεινης(ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΧΡΗΣΤΟ) και πως ακριβως αντιδρα με το στόχο της, και σε ποια ομαδα ανηκει, και σε ποια αλλη ειναι εξελικτικα συγγενικη, μου ηρθε να σκισω τις σημειωσεις! :(

Αλλα αν επιλεξεις αμερικη, με τοσα πολλα εξοδα στις σπουδες σου θα αναγκαστεις να νοιαζεσαι και για το εισοδημα... :P Σιγουρα ειναι καλυτερα οπουδηποτε εκτος ελλάδας, αλλα να εχεις στο μυαλο σου οτι ακόμη και στη χώρα μας αν είσαι τακτικός στο διάβασμά σου, μπορεις να γίνεις εξίσσου καλος γιατρος(με την προυποθεση οτι θα κανεις ειδικοτητα εξωτερικο, στην ελλαδα η ειδικοτητα ειναι αθλιου επιπεδου)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

prototype

Νεοφερμένος

Ο Andreas Vesalius αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Α' ΕΠΑΛ και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 44 μηνύματα.
... Σιγουρα ειναι καλυτερα οπουδηποτε εκτος ελλάδας,...

Οπουδήποτε; Μεγάλα λόγια λες :xixi:.
Σε άλλες χώρες δεν τους δίνουν ουτε βιβλία και περνάνε τα μαθήματα με διαφάνειες και φωτοτυπίες εκτός και αν έχουν χρήματα και πάνε και αγοράσουν.

Κατα τη γνώμη μου τα ελλήνικα πανεπιστήμια σου δίνουν την δυνατότητα να μάθεις πολλά πράγματα σε πολύ βάθος ειδικά με την υπερπληθώρα βιβλίων που παρέχουν. Οι κλινικές ασκήσεις μπορεί να μην είναι αντάξιες του εξωτερικού αλλά προσφέρουν τα ουσιώδη.

Βέβαια αν ο μέσος μέτρος φοιτητής που θα την βγάλει με Σοσ, περιληψάρια-φωτοτυπίες και με διάβασμα λίγο πριν την εξεταστική , στο τέλος δεν μπορεί να διαγνώσει πάνω απο το 40% των ασθενών του, δεν του φταίει το πανεπιστήμιο. Ο ίδιος ευθύνεται.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

pizza_dora

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η pizza_dora αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 165 μηνύματα.
Mαλλον δεν διαβασες καλα το ποστ μου. :P

Για αυτο ακριβως κατηγορησα την ελλαδα. Οτι η μονη προσπαθεια που κανουν οσον αφορα την καθοδηγηση των φοιτητων στη μελετη, ειναι η παροχη πληθωρας βαρυγδουπων τιτλων.(αυτο μαλιστα, γίνεται μόνο και μονο επειδη οι καθηγητες εχουν μεταφρασει το συγκεκριμενο βιβλιο και παιρνουν ποσοστα) Kαι δοξα τω θεω, αυτη τη στιγμη στο internet υπαρχει τζαμπα κάθε τιτλος βιβλιου που μπορει να περασει απο το μυαλο σου, οχι μονο οσα μας δινουν στο πανεπιστημιο. Αρα και στην περιπτωση καποιος να ειναι πολυ στριμωγμενος οικονομικα, προσβαση στη γνωση εχει. Πιο ευχρηστο μεν το εντυπο, αλλα μην τρελαθουμε κιολλας.

Kαλυτερα να μαθεις 10 πραγματα και να σου μεινουν τα 8-9 με βαση εναν καλο οδηγο μελετης και σημειωσεις, παρα να μαθεις 20 πραγματα, και να ξεχασεις τα 18 στην επομενη εβδομαδα. Αυτο το προβλημα βεβαια δεν υπαρχει μονο στην ιατρικη, σε ολες τις σχολες το συνανταει καποιος.
Το δυσκολο στο να βγει ενα προγραμμα σπουδων δεν ειναι να εξασφαλισεις απειρα βιβλια, αλλα να παρεις χιλιαδες σελιδες πληροφοριων και να πεταξεις τα αχρηστα στα σκουπιδια, κρατωντας τα χρησιμα. Αλλα για μερικους καθηγητες στην ελλαδα αυτο ειναι λιγο βαρετο(οχι για ολους ευτυχως)

Με φοιτητες απο μεγαλυτερα ετη εχω μιλησει, και οταν ακουσαν το ονομα βιοχημεια, το μονο που είχαν να πουν ειναι ότι θυμουνταν κατι ψιλα για τον κυκλο του Krebs.:lol: Και εγω στην ιδια κατηγορια ειμαι, αν και ειμαι σε μικρο ετος(και χρωσταω και 1 απο τις 3 :D)Πανε λοιπον οι σελιδες επι σελιδων που διαβαζαν καποτε! Αν βεβαια καποιος ειναι υπερανθρωπος και μπορει να συγκρατει 500 σελιδες χωρις να τις ξεχναει τοτε μπραβο του(ειναι η τεραστια εξαιρεση)
Τα αμερικανακια διαβαζουν 150 σελιδες σημειωσεις, αλλα στο τελος θυμουνται τα παντα, οχι μονο "κατι ψιλα απο τον κυκλο του Krebs"...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

prototype

Νεοφερμένος

Ο Andreas Vesalius αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Α' ΕΠΑΛ και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 44 μηνύματα.
Συμφωνώ με όσα λες πίτσα :D, απλά το οπουδήποτε αλλού μου κάθησε περίεργα και δεν συμφωνώ με αυτό.

Αμφιβάλω πάντως πως η βιοχημεία που μαθαίνουν τα αμερικανακια είναι πολύ λιγότερη απο τη δικία μας - απλά αυτοί θα έχουν τρόπους διδασκαλίας που σου μένουν ο,τι άκουσες και σου εστιάζει σε αυτό που πρέπει να ξέρεις ως γιατρός και όχι ως βιοχημικός. Επίσης κατα γενική ομολογία, οι φοιτητές εκεί, είναι πιο επιμελείς και διαβάζουν πολύ περισσότερο και πιο οργανωμένα αποτι εμέις και αυτό διότι εμάς δεν μας πιέζει τιποτα! ουτε πληρώνουμε δίδακτρα, ούτε υπάρχει περίπτωση να μας διώξουν - έχουμε φυτευτεί για τα καλά και ολοι θα πάρουμε πτυχίο κάποτε. πάντως θα συμφωνήσω και για την βιοχημεία και γενικότερα για τον όγκο των γνώσεων σε κάπως άσχετα με την ιατρική μαθήματα. Είναι γενικότερη η προσπάθεια των παρα-ιατρικών να πάρουν μερίδιο απο την ιατρική. Ομως ο φοιτητής προσπαθεί να μάθει τον Stryer μέσα σε 1-2 εβδομάδες και απαιτεί να περάσει και το μάθημα. Ε, στο τέλος ποτε δεν κατάλαβε τι είναι σημαντικό και τι όχι...που να του μείνει ο κρεμπς.

Ενας όμως που έχει διαβάζει παθολογία πολύ καλα απο τους τόμους και οχι πασάλοιμα-σός. Θα είναι αυτός που θα διαγνώσει την σπάνια ασθένεια με επιπολασμό 1 στους 20.000 και θα κάνει λιγότερα λάθη.

~Καλά και τα ebooks αλλά άλλη χάρη εχει το βιβλίο στο χέρι. :no1:

Αν και δεν νομίζω πως τον Κώστα θα τον βοηθήσει ό,τι συζητάμε αυτή τη στιγμή θα κάνω μια ανακεφαλαίωση για το τί πιστευω τελικά. Πιστεύω πως η εκπαίδευση στα ελληνικά παν. είναι μέτρια προς καλή, σου παρέχει τεράστια βιβλιογραφία και όγκο γνώσεων, βγαίνεις σίγουρα γιατρός αν το προσπαθήσεις και δεν περιμένεις απο τους άλλους.

Αρνητικά θεωρώ πως δεν σου μαθαίνει να σκέφτεσαι ελεύθερα, δεν σε προτρέπει να ψάξεις εσύ πληροφορίες, παρά μόνο σου πετάει το σύγγραμμα σου δίνει τις σελιδες και αυτό ηταν, δεν σου τονίζει τι είναι σημαντικό, δεν ασχολείται με τον φοιτητή - αφού δεν τον έχει ανάγκη, αδιάφοροι καθηγητές (και αυτοί εχουν φυτευτεί - δεν τους κουνάει κανεις απο τη θέση τους αρα δεν τους νοιάζει αν δεν πατάει κανεις στο μάθημα τους),δεν είναι οργανωμένα, υποχρηματοδωτούνται, άσχημη κατανομή των οικονομικών πόρων, δίνει αβέρτα πτυχία-->μειώνει έτσι την αξία τους, κυριαρχία των φοιτητοπατέρων.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

pizza_dora

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η pizza_dora αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 165 μηνύματα.
Lol, εχεις δίκιο για τα αμερικανακια. Η πιεση ειναι σημαντικότατος παραγοντας. Οταν εγω πχ τωρα βαριεμαι να διαβασω σκεφτομαι οτι υπαρχει και σεπτεμβριος... :P Οταν ομως ο αλλος αρχιζει να νυσταζει κατα τις 12 το βραδυ πανω απο το βιβλιο, θυμαται το 300,000 ή την πιθανη αποβολη και του φευγει η νυστα!:D

Επομενως Κωστα αυτό ειναι το συμπερασμα. Στην ελλαδα δεν εχουμε αυστηροτητα! Αν εισαι απο αυτους τους ανθρωπους που μπορουν να λειτουργησουν και χωρις απειλες, δεν θα εχει ιδιαιτερη διαφορα το εξωτερικο απο την Ελλαδα. Αν ομως μια ζωη σε σπρωχνουν οι αλλοι, τοτε στην Ελλαδα θα εχεις καποια προβληματακια, όσον αφορά κυρίως το motivation.(και τι να το κανεις πχ αν βγεις πρωτος, οταν η μονη αμοιβη ειναι μια υποτροφία που την λαμβανεις 3 χρονια μετα, στην αμερικη αντιθετα αν είσαι πρώτος μετράει πολυ στο βιογραφικο)

Υour choice! :D (εξωτερικο ειδικότητα παντως δαγκωτο!)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

costas93

Νεοφερμένος

Ο Κώστας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, Μαθητής Β' λυκείου και μας γράφει απο Μυτιλήνη (Λέσβος). Έχει γράψει 16 μηνύματα.
Παιδιά σας ευχαριστώ πάρα πολύ,άκουσα πραγματάκια που δεν ήξερα.Η μητέρα μου είναι νοσοκόμα σε χειρουργείο και τι βλέπουν τα ματάκια της δε λέγεται.Γι αυτό θα βάλω ένα στόχο και θα προσπαθήσω το καλύτερο δυνατό.Σας ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Luis

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Luis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Φλώρινα (Φλώρινα). Έχει γράψει 329 μηνύματα.
Λοιπόν, ένας χώρος για να μαζευτούμε όλοι οι φοιτητές ιατρικής και να ανταλλάξουμε απόψεις. Ας στείλουμε πρώτα ένα μήνυμα πρώτα για να δούμε πόσοι είμαστε και ποιοι είμαστε και μετά ανοίγουμε άλλο θέμα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Empristis

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Empristis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 163 μηνύματα.
up.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

milanopassion

Νεοφερμένος

Ο milanopassion αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 55 μηνύματα.
Παρών.:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ogame23

Νεοφερμένος

Ο ogame23 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 81 μηνύματα.
+1 για εμένα Θεσσαλονίκη
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

the greek

Νεοφερμένος

Ο the greek αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13 μηνύματα.
και εγω ιατρικη αλεξανρουπολης
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kaleidoscope

Επιφανές μέλος

Η kaleidoscope αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 9,248 μηνύματα.
Ιατρική Θεσσαλονίκης (4ο έτος)
Για τους νεοφερμένους φοιτητές της Ιατρικής Θεσσαλονίκης (αλλά κι άλλων πόλεων): αν χρειαστείτε κάτι ή έχετε απορίες στείλτε μου pm!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Empristis

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Empristis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 163 μηνύματα.
Και γω σαλονικα.:strong:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

gregory18

Νεοφερμένος

Ο gregory18 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
κι εγω θεσσαλονίκη!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nevermind

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η nevermind αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 196 μηνύματα.
παρουσα!:clapup:
Αλεξανδρουπολη εγω 1ο ετος
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

akiroskirios

Δραστήριο μέλος

Ο akiroskirios αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 716 μηνύματα.
παρών :redface:...κι εγώ Θεσσαλονίκη
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

stami*

Νεοφερμένος

Η stami* αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 15 μηνύματα.
Και εγω μεσα !!!!!!!!!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Empristis

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Empristis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 163 μηνύματα.
Ελατε να μαζευομαστε.:D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top