Το iSchool είναι η μεγαλύτερη μαθητική διαδικτυακή κοινότητα με 66,450 εγγεγραμμένα μέλη και 2,396,032 μηνύματα σε 74,344 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το iSchool άλλα 440 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο iSchool!

Εγγραφή Βοήθεια

Υποβάθμιση Ανθρωπιστικών Επιστημών

Indiana Jones (Ιάκωβος)

Μαθητής Β' λυκείου

Ο Ιάκωβος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 16 ετών , Μαθητής Β' λυκείου και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 202 μηνύματα.

O Indiana Jones έγραψε στις 20:07, 24-10-17:

#1
Βλέπω συνέχεια στην κοινωνία να υπάρχει μια τάση υποτίμησης των ανθρωπιστικών επιστημών.Στο σχολείο οι θετικοί απαξιώνουν την κατεύθυνση των ανθρωπιστικών ενώ εμείς αναγνωρίζουμε τη σημασία των μαθηματικών,της φυσικής,της χημείας κ.τ.λ.Προσωπικά μου αρέσει να ασχολούμαι από ενδιαφέρον με χημεία και βιολογία. Δεν ξέρω εάν αυτός ο χλεβασμός επικρατεί μόνο στο δικό μου σχολείο.Αλλά και έξω στην κοινωνία συνέχεια οι θετικές και οικονομικές επιστήμες προβάλλονται ενώ οι ανθρωπιστικές επιστήμες όλο και περιορίζονται.Πρέπει να συνδυάζονται όλες οι επιστήμες.Εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση δεν ξέρω τι θα γίνει.Ποια είναι η άποψη σας πάνω στο θέμα;
2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Vold (Νίκος)

Φοιτητής

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 22 ετών , Φοιτητής του τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών (ΑΕΙ/Ηράκλειο) και μας γράφει απο Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 1,421 μηνύματα.

O Vold έγραψε στις 20:52, 24-10-17:

#2
Βρισκόμαστε σε έναν κόσμο όπου «τα πάντα ρει». Οι ανάγκες αλλάζουν και οι επιστήμες και τα ενδιαφέροντα των ανθρώπων στρέφονται αλλού, σε νεότερες επιστήμες, αναδυόμενες ή απλά στην ακμή τους.

Οι ανθρωπιστηκές επιστήμες εδώ και δεκαετίες στην πλειοψηφία τους έχουν μείνει στάσιμες. Το ενδιαφέρον προς αυτές έχει πέσει δραματικά κι ενδεχομένως να εξαλειφθούν πλήρως, πολλές εξ αυτών, στην πάροδο των χρόνων.
Αντίθετα οι φυσικό-τεχνολογικές επιστήμες έχουν ακόμη πολύ μέλλον μπροστά τους.

Ο λόγος αυτής της κατάστασης είναι προφανής, αυτό που μελετάνε.
Από την μια μιλάμε για απλώς ανθρώπους, κι από την άλλη ολόκληρο τον κόσμο, το σύμπαν.
Επομένως δεν μιλάμε για "κακόβουλη" υποτίμηση, αλλά την αναπόφευκτη εξέλιξη των πραγμάτων.
Κάποτε το επίκεντρο ήταν ο άνθρωπος και ο πολιτισμός, αλλά αυτή η θέση έχει περάσει κι από άλλα χέρια και θα συνεχίσει να περνάει.

Προφανώς η σημασία τους παραμένει καθοριστική για τον σύγχρονο κόσμο κι ασκούν μεγάλη επιρροή.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

DumeNuke

Φοιτητής

Ο DumeNuke αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι Φοιτητής του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών (ΑΠΘ/Θεσσαλονίκη) και μας γράφει απο Γρεβενά (Γρεβενά). Έχει γράψει 2,357 μηνύματα.

O DumeNuke έγραψε στις 23:00, 24-10-17:

#3
Η τεχνολογία προόδευσε περισσότερο τα τελευταία 50 χρόνια, από ότι τα τελευταία 2000 χρόνια. Χθες έβλεπα ένα βιντεάκι για το πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τη κβαντομηχανική για να φτιάξουμε υπολογιστές που θα κάνουν πράξεις εκθετικά γρηγορότερα από τους σημερινούς. Τα τελευταία 3 χρόνια που η σχολή δεν μου επιτρέπει να έχω την επαφή με τον υπολογιστή που είχα στο λυκείο, συνειδητοποιώ ότι η σταμιμότητά μου σε αυτόν τον τομέα με έχει αφήσει αρκετά πίσω.

Πλέον δεν υπάρχει η ανάγκη να μελετήσουμε την ιστορία για να δούμε πώς φτάσαμε εδώ. Διότι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του "εδώ" είναι τα τελευταία 10 χρόνια. Ακόμα και για το κομμάτι που χρειάζεται να τρέξεις στο μακρινό παρελθόν, πλέον σου είναι πιο χρήσιμος ένας πληροφορικάριος που θα σου δείξει πώς να εγκαταστήσεις και να τρέξεις ένα διαδραστικό λογισμικό εκμάθησης ιστορίας, από ότι ένας φιλόλογος που θα σου διδάξει ιστορία μέσα από ένα βιβλίο.

Προσωπικά, έχω μάθει περισσότερα για την ιστορία του Μέγα Αλέξανδρου ή για τα κατορθώματα του Ιούλιου Καίσαρα από το κανάλι του Historia Civilis (τσέκαρε το στο youtube), από ότι από την ιστορία στο Δημοτικό/Γυμνάσιο/Λύκειο. Επομένως, η υποτίμηση στην οποία αναφέρεσαι δεν έχει να κάνει με την ποιοτική υποβάθμιση της επιστήμης, αλλά με την υποβάθμιση της αναγκαιότητάς της σήμερα.
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Johnny15 (Γιάννης)

Φοιτητής

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής . Έχει γράψει 7,673 μηνύματα.

O Johnny15 έγραψε στις 02:12, 25-10-17:

#4
Καλά κανουν και την υποτιμούν. Σοβαρέψου και πήγαινε σε μια κατεύθυνση που αξίζει όπως αυτή της θετικής.
-13 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Indiana Jones (Ιάκωβος)

Μαθητής Β' λυκείου

Ο Ιάκωβος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 16 ετών , Μαθητής Β' λυκείου και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 202 μηνύματα.

O Indiana Jones έγραψε στις 12:45, 25-10-17:

#5
Εντάξει,δεν αντιλέγω,οι θετικές επιστήμες χρειάζονται καθημερινά και όντως βοηθούν στο βιωτικό επίπεδο.Παρ'όλα αυτά,επικρατεί φτώχεια,τα όπλα έχουν καλύτερη τεχνολογία και ο περισσότερος κόσμος είναι δυστυχισμένος.Εδώ έρχονται να βοηθήσουν οι ανθρωπιστικές επιστήμες που ναι μεν δεν βοηθάνε το ίδιο αλλά έχουν ζωτικό ρόλο.Βέβαια όταν μιλάμε για μαθήματα στο σχολείο δεν βοηθούν πάρα πολύ έτσι όπως διδάσκονται.Αυτές οι επιστήμες βοηθούν το πνεύμα και βελτιώνουν την ψυχική ηρεμία αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς δεν είναι φαινομενικά χρήσιμες στον κόσμο της τεχνολογίας και των υλικών αγαθών.Θεωρώ τις απόψεις σας εν μέρει σωστές αλλά θα πρέπει να σκέφτεστε και από άλλη οπτική γωνία.
Γιάννη,αυτές οι απόψεις είναι πολύ ακραίες.Τί πάει να πει ότι δεν αξίζουν;Ασχολήθηκες ποτέ μαζί τους για να δεις τί προσφέρουν; Μην τα ισοπεδώνεις όλα.
4 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Unseen skygge

Δραστήριο Μέλος

Ο Unseen skygge αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 252 μηνύματα.

O Unseen skygge έγραψε στις 13:27, 25-10-17:

#6
Ιακώβε κάνεις λάθος οι ανθρωπιστικές επιστήμες δεν θα βοηθήσουν την καταπολέμηση της φτώχειας. Ούτε και την δυστυχία. Αν ναι πως; Ο ανθρωπος δηλαδη που ειναι πνευματικος ειναι και ευτυχισμενος; Ακόμα οι περισσότερες από αυτές αναπτύχθηκαν υπερβολικά τον διαφωτισμό και μετά έφτασε κάποια στιγμή που δεν είχαν κάτι παραπάνω να προσφέρουν. Απλώς κάποια πράγματα δεν χρειάζονται το ίδιο κάθε εποχή. Στο μεσαίωνα, η εξέλιξη των ανθρωπιστικών Επιστημών ήταν επιτακτική μέσα στον σκοταδισμό που επικρατούσε. Τώρα ομως; Μπορούν να εξελιχθούν και αλλο; Αν Ναι τι παραπάνω θα μπορουσαν να προσφέρουν;
-2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Griff

Μαθητής Β' λυκείου

Ο Griff αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι Μαθητής Β' λυκείου . Έχει γράψει 16 μηνύματα.

O Griff έγραψε στις 13:34, 25-10-17:

#7
Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και στο δικό μου σχολείο, κυρίως από μαθητές και καθηγητές της θετικής, αλλά όχι τόσο πολύ στην υπονόμευση της αξίας των ανθρωπιστικών επιστημών όσο για τη ζήτησή τους στην αγορά εργασίας. Και αυτό είναι λογικό, αν σκεφτείς τον βαθμό στον οποίο βασιζόμαστε και θα βασιζόμαστε στην τεχνολογία μελλοντικά.

Βέβαια, η αξία των ανθρωπιστικών επιστημών (και για εμένα παράλληλα και η αποτυχία τους στο εκπαιδευτικό σύστημα) φαίνεται από σχόλια τύπου "τι θα μου προσφέρουν η ιστορία, τα αρχαία / τα μαθηματικά, η φυσική". Γιατί αν υπήρχε σωστή παιδεία, όλοι θα ξέραμε πως ο άνθρωπος δεν είναι μονοδιάστατο ον, αλλά έχοντας πνεύμα και ψυχή, χρειάζεται εξίσου τις ανθρωπιστικές και τις θετικές επιστήμες. Η κάθεμια είναι καλύτερη στον τομέα της και σε καμία περίπτωση ανώτερη από την άλλη.
6 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Andypro

Μαθητής Α' λυκείου

Ο Andypro αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 15 ετών και Μαθητής Α' λυκείου . Έχει γράψει 371 μηνύματα.

O Andypro έγραψε στις 13:37, 25-10-17:

#8
Ευθύνες έχει και το σχολείο σε αυτό, και γενικότερα το εκπαιδευτικό σύστημα. Ανθρωπιστικές επιστήμες οι οποίες βασίζονται στην κλασική επιστημονική μέθοδο (όπως η γλωσσολογία, η αρχαιολογία, η κοινωνιολογία κλπ.) θεωρούνται αποκρουστικές σε πολλούς αφού το σχολείο επιβάλλει να ξέρεις καλά Αρχαία, Ιστορία και Λατινικά, μαθήματα που βασίζονται στην αποστήθιση και όχι στην κατανόηση σε βάθος.
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

DumeNuke

Φοιτητής

Ο DumeNuke αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι Φοιτητής του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών (ΑΠΘ/Θεσσαλονίκη) και μας γράφει απο Γρεβενά (Γρεβενά). Έχει γράψει 2,357 μηνύματα.

O DumeNuke έγραψε στις 14:25, 25-10-17:

#9
Αρχική Δημοσίευση από iakovosgreece
Εδώ έρχονται να βοηθήσουν οι ανθρωπιστικές επιστήμες που ναι μεν δεν βοηθάνε το ίδιο αλλά έχουν ζωτικό ρόλο. Θεωρώ τις απόψεις σας εν μέρει σωστές αλλά θα πρέπει να σκέφτεστε και από άλλη οπτική γωνία.
Τεκμηρίωση. Ειδάλλως βαυκαλίζεσαι.

Και πρόσεξε μια λεπτομέρειεα: Έχει διαφορά να έχεις επαφή και να γνωρίζεις πράγματα που αφορούν τις ανθρωπιστικές επιστήμες και έχει διαφορά να τις σπουδάζεις. Δεν σου λέμε ότι δεν χρειάζεται να γνωρίζεις καθόλου Ιστορία. Σου λέμε ότι δεν χρειάζεται να γνωρίζεις στην εντέλεια Ιστορία πλέον. Οι βασικές γνώσεις παραμένουν ίδιες ή προσαυξάνονται (γνώση Η/Υ τα τελευταία 20 χρόνια). Οι εξειδικευμένες γνώσεις όμως αλλάζουν. Παλιά χρειαζόμασταν θεωρητικούς, τώρα πρακτικούς. Μπορεί στο μέλλον να προκύψει ξανά ανάγκη για θεωρητικούς. Μέχρι τότε δεν ξέρουμε.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Johnny15 (Γιάννης)

Φοιτητής

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής . Έχει γράψει 7,673 μηνύματα.

O Johnny15 έγραψε στις 15:21, 25-10-17:

#10
Όταν το κράτος αποκτήσει λεφτά θα τα δίνει σε θεωρητικούς δημοσίους υπαλλήλους αλλά τώρα που δεν έχε λεφτά μάθετε κάτι πρακτικό.
-3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

klean (Κλεάνθης)

Συντονιστής

Ο Κλεάνθης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Η/Υ (ΕΜΠ/Αθήνα) και μας γράφει απο Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 2,167 μηνύματα.

O klean έγραψε στις 15:31, 25-10-17:

#11
Αρχική Δημοσίευση από DumeNuke
Πλέον σου είναι πιο χρήσιμος ένας πληροφορικάριος που θα σου δείξει πώς να εγκαταστήσεις και να τρέξεις ένα διαδραστικό λογισμικό εκμάθησης ιστορίας, από ότι ένας φιλόλογος που θα σου διδάξει ιστορία μέσα από ένα βιβλίο.

Προσωπικά, έχω μάθει περισσότερα για την ιστορία του Μέγα Αλέξανδρου ή για τα κατορθώματα του Ιούλιου Καίσαρα από το κανάλι του Historia Civilis (τσέκαρε το στο youtube), από ότι από την ιστορία στο Δημοτικό/Γυμνάσιο/Λύκειο. Επομένως, η υποτίμηση στην οποία αναφέρεσαι δεν έχει να κάνει με την ποιοτική υποβάθμιση της επιστήμης, αλλά με την υποβάθμιση της αναγκαιότητάς της σήμερα.
Το διαδραστικό λογισμικό εκμάθησης ιστορίας ποιος θα το φτιάξει ως περιεχόμενο; Θα υπήρχε δίχως φιλολόγους και ιστορικούς; Θα υπήρχε σαν εκπαιδευτικό εργαλείο δίχως παιδαγωγούς; Το περιεχόμενο του Historia Civilis ποιος το δημιούργησε; Από πού προήλθε; Χωρίς ιστορικούς και ερευνητές θα υπήρχε;

Θέλω να πω, ας μη βιαζόμαστε να βγάζουμε επιστήμες "σκάρτες" βλέποντάς το χρησιμοθηρικά. Πέραν της φιλοσοφικής διάστασης, ζούμε στην εποχή των Big Data. Πώς θα υπάρξουν αυτά τα Data και κυρίως πώς θα εκπαιδευτεί ο άνθρωπος να τα διαχειρίζεται επιτυχώς χωρίς τον ιστορικό, τον εκπαιδευτικό, τον φιλόλογο, τον αρχαιολόγο, τον μουσικό κλπ;
6 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

DumeNuke

Φοιτητής

Ο DumeNuke αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι Φοιτητής του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών (ΑΠΘ/Θεσσαλονίκη) και μας γράφει απο Γρεβενά (Γρεβενά). Έχει γράψει 2,357 μηνύματα.

O DumeNuke έγραψε στις 15:43, 25-10-17:

#12
Αρχική Δημοσίευση από klean
Το διαδραστικό λογισμικό εκμάθησης ιστορίας ποιος θα το φτιάξει ως περιεχόμενο; Θα υπήρχε δίχως φιλολόγους και ιστορικούς; Θα υπήρχε σαν εκπαιδευτικό εργαλείο δίχως παιδαγωγούς; Το περιεχόμενο του Historia Civilis ποιος το δημιούργησε; Από πού προήλθε; Χωρίς ιστορικούς και ερευνητές θα υπήρχε;

Θέλω να πω, ας μη βιαζόμαστε να βγάζουμε επιστήμες "σκάρτες" βλέποντάς το χρησιμοθηρικά. Πέραν της φιλοσοφικής διάστασης, ζούμε στην εποχή των Big Data. Πώς θα υπάρξουν αυτά τα Data και κυρίως πώς θα εκπαιδευτεί ο άνθρωπος να τα διαχειρίζεται επιτυχώς χωρίς τον ιστορικό, τον εκπαιδευτικό, τον φιλόλογο, τον αρχαιολόγο, τον μουσικό κλπ;
Για να φτιάξεις πρόγραμμα εκμάθησης ιστορίας χρειάζεσαι έναν ιστορικό και έναν προγραμματιστή.
Στη συνέχεια, για να δείξεις στα παιδιά πώς να χρησιμοποιήσουν αυτό το λογισμικό, χρειάζεσαι έναν πληροφορικάριο ανά τάξη. Κανείς δεν μιλάει για τη συμβολή της επιστήμης. Μιλάμε για τη ζήτηση που υπάρχει αυτή τη στιγμή.

Το γεγονός είναι ότι δεν χρειάζονται τόσοι απόφοιτοι θεωρητικών σπουδών πλέον, όσο χρειάζονταν παλαιότερα. Και καλώς ή κακώς, η αγορά εργασίας σε πληρώνει για να της προσφέρεις κάτι που χρειάζεται, όχι κάτι που σπούδασες. Εγώ μπορεί να φτιάχνω πολύ ωραία σπίτια, οι αρχαίοι έλληνες μπορεί να έχτισαν πολύ ωραία μνημεία, αλλά αν ο σύγχρονος έλληνας δεν θέλει να αγοράσει σπίτια, εγώ θα είμαι χωρίς δουλειά. Το πόσο γαμάτο ήταν να είσαι πολιτικός μηχανικός το 1980 δεν θα μου φέρει λεφτά. Το ότι αυτό ήταν το όνειρο μου, δεν θα μου φέρει λεφτά. Λεφτά θα μου φέρει ο Γρεβενιώτης που θα έρθει και θα μου πει "Ευθύμη, χρειάζομαι σπίτι, έλα να φτιάξεις τα σχέδια και να ρίξεις τα μπετά". Μέχρι να βρω έναν τέτοιο Γρεβενιώτη θα κάθομαι να αναρωτιέμαι τι φταίει και θα γράφω στο school για την αξία της επιστήμης του μηχανικού.

Αυτό που περιέγραψα δεν λέγεται χρησιμοθηρία. Λέγεται ρεαλισμός. Όπως ρεαλισμός λέγεται το ότι αν διαλέξεις μια επιστήμη με δύσκολη επαγγελματική αποκατάσταση θα πρέπει να χύσεις περισσότερο ιδρώτα για να βρεις να δουλέψεις, από το ότι αν διαλέξεις επιστήμη με καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση. Οπότε, όχι, ο πληροφορικάριος δεν είναι εξυπνότερος ή κατά οτιδήποτε καλύτερος από το φιλόλογο. Είναι απλά πιο χρήσιμος, εν έτει 2017. Σε όποιον δεν αρέσει αυτό, ας επικοινωνήσει με το 210 2592111 να μάθει πότε είναι η επόμενη πορεία του ΠΑΜΕ.
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη DumeNuke : 25-10-17 στις 15:47.
5 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Johnny15 (Γιάννης)

Φοιτητής

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής . Έχει γράψει 7,673 μηνύματα.

O Johnny15 έγραψε στις 16:00, 25-10-17:

#13
Επίσης μην ξεχνάμε ότι συνήθως πιο αδύναμοι μαθητές επιλέγουν θεωρητική.
-8 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

klean (Κλεάνθης)

Συντονιστής

Ο Κλεάνθης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Η/Υ (ΕΜΠ/Αθήνα) και μας γράφει απο Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 2,167 μηνύματα.

O klean έγραψε στις 16:08, 25-10-17:

#14
Αρχική Δημοσίευση από DumeNuke
Για να φτιάξεις πρόγραμμα εκμάθησης ιστορίας χρειάζεσαι έναν ιστορικό και έναν προγραμματιστή.
Ακριβώς. Και αν ανοίξουμε την κουβέντα για το ότι κάθε επιστημονικός κλάδος θα πρέπει να έχει πλέον βασικές προγραμματιστικές γνώσεις, θα βγάλουμε και τον προγραμματιστή από τη μέση, ιδίως σε απλές ή παραμετροποιήσιμες περιπτώσεις. Εγώ προσωπικά έχω τέτοια εμπειρία από το σχολείο. Άρα;

Υ.Γ. Ο απλός πληροφορικάριος δε νομίζω πως είναι επάγγελμα με μέλλον.

Αρχική Δημοσίευση από Johnny15
Επίσης μην ξεχνάμε ότι συνήθως πιο αδύναμοι μαθητές επιλέγουν θεωρητική.
Στο σύστημα Θεωρητική - Θετική - Τεχνολογική που έδωσα εγώ, οι πλέον αδύναμοι πήγαιναν στην Τεχνολογική. Και νομίζω δεν ήμασταν η εξαίρεση στον κανόνα.
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη klean : 25-10-17 στις 16:20.
7 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Johnny15 (Γιάννης)

Φοιτητής

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής . Έχει γράψει 7,673 μηνύματα.

O Johnny15 έγραψε στις 16:19, 25-10-17:

#15
Όσοι ήθελαν ΤΕΙ πήγαιναν εκεί επειδή δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές ΤΕΙ από θεωρητική. Αν εξαιρέσεις αυτούς, ένας μαθητής επιλέγει θεωρητική αν δεν είανι καλός στα μαθηματικά. Το 90% των παιδιών με αυτό το κριτήριο επιλέγουν κατεύθυνση. Τα αρχαία τα μαθαίνεις, τα μαθηματικά όχι.
-2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

klean (Κλεάνθης)

Συντονιστής

Ο Κλεάνθης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Η/Υ (ΕΜΠ/Αθήνα) και μας γράφει απο Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 2,167 μηνύματα.

O klean έγραψε στις 16:22, 25-10-17:

#16
Ε αν εξαιρέσεις αυτούς και τους άλλους, και τους υπόλοιπους, συμφωνώ.
Εμένα η εμπειρία μου από το σχολείο δεν είναι αυτή.

Μπράβο πάντως αν σου φαίνονται πιο βατά τα αρχαία, προσωπικά απαπα
2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

DumeNuke

Φοιτητής

Ο DumeNuke αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι Φοιτητής του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών (ΑΠΘ/Θεσσαλονίκη) και μας γράφει απο Γρεβενά (Γρεβενά). Έχει γράψει 2,357 μηνύματα.

O DumeNuke έγραψε στις 16:51, 25-10-17:

#17
Αρχική Δημοσίευση από klean
Ακριβώς. Και αν ανοίξουμε την κουβέντα για το ότι κάθε επιστημονικός κλάδος θα πρέπει να έχει πλέον βασικές προγραμματιστικές γνώσεις, θα βγάλουμε και τον προγραμματιστή από τη μέση, ιδίως σε απλές ή παραμετροποιήσιμες περιπτώσεις. Εγώ προσωπικά έχω τέτοια εμπειρία από το σχολείο. Άρα;Στο σύστημα Θεωρητική - Θετική - Τεχνολογική που έδωσα εγώ, οι πλέον αδύναμοι πήγαιναν στην Τεχνολογική. Και νομίζω δεν ήμασταν η εξαίρεση στον κανόνα.
Η συσχέτιση που προσπαθείς να αποδείξεις δεν συνιστά σχέση αιτίας-αιτιατού.
Εσύ σπουδάζεις ηλεκτρολόγος, άρα η προγραμματιστική εμπειρία που αποκόμισες από το σχολείο αποτελεί απόρροια του ενδιαφέροντος σου για το αντικείμενο. Το ίδιο δεν ισχύει με κάποιον που επιδιώκει να σπουδάσει θεωρητικές επιστήμες.

Πραγματικά, δεν έχω καμία διάθεση να μπω στην κλασική συζήτηση επίπεδου πρωτοετή "Η δική μου σχολή/επιστήμη είναι πιο γαμάτη από τη δική σου". Αν ο σκοπός του θέματος είναι να λύσει τέτοια θέματα, αγνοήστε τη συμμετοχή μου.
Εγώ διάβασα ένα θέμα που μιλούσε για την υποβάθμιση της επιστήμης και απάντησα γιατί. Για την ακριβεία, η όλη λογική αποτελεί τμήμα της θεωρίας του ΑΟΘ, Γ Λυκείου, κύριως όσον αφορά την επίδραση της τεχνολογίας στην καμπύλη παραγωγής και προσφοράς. Αν το συμπέρασμα στο οποίο προσπαθείς να καταλήξεις είναι ότι δεν έχει υποβαθμιστεί η ανάγκη για θεωρητικούς τα τελευταία 20 χρόνια, τότε κάνε ένσταση στον OP.

Αρχική Δημοσίευση από klean
Υ.Γ. Ο απλός πληροφορικάριος δε νομίζω πως είναι επάγγελμα με μέλλον.
Οποιοδήποτε επάγγελμα εξαρτάται από το Δημόσιο για απορρόφηση δεν έχει προοπτικές στο άμεσο μέλλον. Η τεχνολογική πρόοδος και η οικονομική κρίση είναι δύο παράγοντες διαφορετικοί μεταξύ τους. Ο ένας επιδρά στην προσφορά (διαθέσιμοι θεωρητικοί επιστήμονες) και ο άλλος στη ζήτηση (ανάγκες αγοράς εργασίας). Ο πρώτος επιδρά αρνητικά για όσους δεν σχετίζονται άμεσα με την τεχνολογία, αλλά ευεργετικά για όσους σχετίζονται. Ο δεύτερος επιδρά αρνητικά για όλους. Ο βαθμός επίδρασης του κάθε παράγοντα δεν είναι γνωστός. Ωστόστο, δύο αρνητικοί για τους θεωρητικούς παράγοντες είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσουν σε τελικά αρνητικό αποτέλεσμα. Ένας θετικός και ένας αρνητικός όμως παράγοντας, για τους τεχνολογικούς μπορεί να οδηγήσει είτε σε θετικό είτε σε αρνητικό αποτέλεσμα. Αν οδηγήσει σε αρνητικό, αυτό θα είναι σίγουρα λιγότερο δυσμενές, από το αρνητικό αποτέλεσμα του θεωρητικού...
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη DumeNuke : 25-10-17 στις 16:56.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Johnny15 (Γιάννης)

Φοιτητής

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής . Έχει γράψει 7,673 μηνύματα.

O Johnny15 έγραψε στις 17:17, 25-10-17:

#18
Δεν είπα ότι είναι πιο βατά, απλά αν κάτσεις να τα διαβάσεις θα μάθεις. Ιστορία έγραψε ο αδερφός μου 17μισο που πριν 2 χρονια δεν ειχε ανοιξει βιβλίο στη ζωή του. Μαθηματικά δε θα έγραφε ούτε το 1ο θέμα.
-1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Indiana Jones (Ιάκωβος)

Μαθητής Β' λυκείου

Ο Ιάκωβος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 16 ετών , Μαθητής Β' λυκείου και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 202 μηνύματα.

O Indiana Jones έγραψε στις 18:56, 25-10-17:

#19
Αρχική Δημοσίευση από Johnny15
Όσοι ήθελαν ΤΕΙ πήγαιναν εκεί επειδή δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές ΤΕΙ από θεωρητική. Αν εξαιρέσεις αυτούς, ένας μαθητής επιλέγει θεωρητική αν δεν είανι καλός στα μαθηματικά. Το 90% των παιδιών με αυτό το κριτήριο επιλέγουν κατεύθυνση. Τα αρχαία τα μαθαίνεις, τα μαθηματικά όχι.
Πραγματικά ασχολείσαι πολύ με τις ταμπέλες και τα στερεότυπα.Τα Αρχαία θέλουν τρομερό διάβασμα και τεράστιες γνώσεις της αρχαίας και νέας ελληνικής.Δεν είσαι 5 χρονών για να πιστεύεις αυτά τα πράγματα,ωρίμασε και σεβάσου τις επιλογές των άλλων.Και επίσης μην έχεις το σκεπτικό της μονιμότητας του δημοσίου υπαλλήλου.

Αρχική Δημοσίευση από Unseen skygge
Ιακώβε κάνεις λάθος οι ανθρωπιστικές επιστήμες δεν θα βοηθήσουν την καταπολέμηση της φτώχειας. Ούτε και την δυστυχία. Αν ναι πως; Ο ανθρωπος δηλαδη που ειναι πνευματικος ειναι και ευτυχισμενος; Ακόμα οι περισσότερες από αυτές αναπτύχθηκαν υπερβολικά τον διαφωτισμό και μετά έφτασε κάποια στιγμή που δεν είχαν κάτι παραπάνω να προσφέρουν. Απλώς κάποια πράγματα δεν χρειάζονται το ίδιο κάθε εποχή. Στο μεσαίωνα, η εξέλιξη των ανθρωπιστικών Επιστημών ήταν επιτακτική μέσα στον σκοταδισμό που επικρατούσε. Τώρα ομως; Μπορούν να εξελιχθούν και αλλο; Αν Ναι τι παραπάνω θα μπορουσαν να προσφέρουν;
Μπορούν να εξελιχθούν και άλλο απλώς δεν έχουμε σκεφτεί το πώς.Οι ανθρωπιστικές επιστήμες μπορεί να μην καταπολεμήσουν την φτώχεια αλλά τί κάνουν οι θετικές;Αυτή η τεχνοκρατία που επικρατεί βοηθάει ή μήπως τα όπλα που δημιουργούνται κάνουν τον κόσμο καλύτερο;
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Indiana Jones : 25-10-17 στις 18:56. Αιτία: AutoMerge
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Johnny15 (Γιάννης)

Φοιτητής

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής . Έχει γράψει 7,673 μηνύματα.

O Johnny15 έγραψε στις 19:05, 25-10-17:

#20
Ακριβώς επειδή δεν είμαι 5 στο λέω.
-1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

cha0s (Σταύρος)

Φοιτητής

Ο Σταύρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι Φοιτητής του τμήματος Φιλολογίας (ΑΠΘ/Θεσσαλονίκη) και μας γράφει απο Εύοσμος (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,631 μηνύματα.

O cha0s έγραψε στις 19:07, 25-10-17:

#21
Στην Ελλάδα πολλοί υποτιμούν τις ανθρωπιστικές επιστήμες, γιατί δε γνωρίζουν τα επαγγελματικά δικαιώματα που έχει / μπορεί να αποκτήσει κανείς. Στο εξωτερικό, σε ανεπτυγμένες χώρες, χρειάζονται σε μεγάλο βαθμό τα πτυχία απο θεωρητικές επιστήμες.
Θα αναφέρω ενδεικτικά ορισμένα τμήματα του 1ου επιστημονικού πεδίου:
Ψυχολογία: Οι περισσότεροι νομίζουν οτι με ένα πτυχίο ψυχολογίας, ανοίγεις απλά ενα γραφείο και βοηθάς τον κόσμο με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Ας το ψάξουμε λίγο παραπέρα όμως. Πολλές σοβαρές εταιρίες, ακόμα και αυτές που σχεδιάζουν video games, έχουν δίπλα τους ψυχολόγους και τους συμβουλεύονται. Εχοντας μελετήσει οι ψυχολόγοι τον τρόπο που σκέφτεται και δρα ο άνθρωπος (μέσα απο μαθήματα brain-mind, cognitive psychology κλπ) μπορεί ακόμα να δώσει συμβουλές στο πως να γίνει ενα παιχνίδι «εθιστικό».

Ελληνική φιλολογία / Ξενόγλωσσες φιλολογίες: Οι περισσότεροι νομίζουν οτι με ενα πτυχίο φιλολογίας κάνεις ιδιαίτερα με 5 ευρώ την ώρα, και δεν έχει νοήμα να μελετάμε πλέον την ιστορία, τα αρχαία, τα λατινικά. Μάθετε όμως, οτι υπάρχουν και μαθήματα γλωσσολογίας, πολλοί απο εσάς δε τα γνωρίζετε. Οσοι έχετε iphone, ψάξτε τι ειναι το Siri. Λες στο κινητό «Κάλεσε αυτόν τον αριθμό», «Ανοιξε την εφαρμογή facebook». και τα κάνει. Οσες γνώσεις προγραμματισμού και να έχεις, αν δεν διαθέτεις γνώσεις φιλολογίας-θεωρητικής γλωσσολογίας δε πρόκειται να καταφέρεις τίποτα. Υπάρχουν άπειρες αγγελίες, ακόμα και στην Ελλάδα (βλ. MLS) που ζητούν φιλολόγους. Επίσης, υπάρχουν και άλλοι κλάδοι που μπορεί να ασχοληθεί κανείς. Κοιτάξτε για την ψυχογλωσσολογία, τη λογοπαθολογία κ.α

Παιδαγωγικές σχολές: Οι περισσότεροι και εδώ νομίζουν οτι οι απόφοιτοι καταλήγουν στα ιδιαίτερα και η σχολή περιέχει μαθήματα με τραγουδάκια και πλαστελίνες. Μέγα λάθος. Ο κλάδος της ειδικής αγωγής έχει μέλλον (οχι προφανώς στο δημόσιο) μιας και πλέον έχουν ξεπεραστεί οι νοοτροπίες τύπου «δε χρειάζεται τίποτα, μια χαρά ειναι το παιδί» ή «καθυστερημένο» και πλέον οι γονείς απευθύνονται σε ειδικούς παιδαγωγούς για να βοηθήσουν τα παιδιά τους. Φέτος για παράδειγμα, πέρασε μια κοπέλα με σύνδρομο Down σε πανεπιστήμιο

Ολες οι επιστήμες ειναι χρήσιμες, αλλά μακριά απ' την Ελλάδα!
3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Indiana Jones (Ιάκωβος)

Μαθητής Β' λυκείου

Ο Ιάκωβος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 16 ετών , Μαθητής Β' λυκείου και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 202 μηνύματα.

O Indiana Jones έγραψε στις 19:09, 25-10-17:

#22
Αρχική Δημοσίευση από Johnny15
Ακριβώς επειδή δεν είμαι 5 στο λέω.
Τί εννοείς; Δεν μπορείς να διαγράφεις ολόκληρους κλάδους επιστημών και να μην σέβεσαι τις προτιμήσεις κάποιων επειδή εσύ πιστεύεις ότι δεν αξίζουν.Ασχολήσου λίγο με τις ανθρωπιστικές επιστήμες και θα καταλάβεις πόσο προσφέρουν.
2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Johnny15 (Γιάννης)

Φοιτητής

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής . Έχει γράψει 7,673 μηνύματα.

O Johnny15 έγραψε στις 19:13, 25-10-17:

#23
Αρχική Δημοσίευση από cha0s
Ολες οι επιστήμες ειναι χρήσιμες, αλλά μακριά απ' την Ελλάδα!
Επειδή είμαστε στην Ελλάδα ας μιλάμε με ελληνικά δεδομένα λοιπόν.
-4 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Indiana Jones (Ιάκωβος)

Μαθητής Β' λυκείου

Ο Ιάκωβος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 16 ετών , Μαθητής Β' λυκείου και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 202 μηνύματα.

O Indiana Jones έγραψε στις 19:15, 25-10-17:

#24
Αρχική Δημοσίευση από Johnny15
Επειδή είμαστε στην Ελλάδα ας μιλάμε με ελληνικά δεδομένα λοιπόν.
Τα οποία μπορούν να αλλάξουν άμα αλλάξουν και οι απόψεις της κοινωνίας.
3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

cha0s (Σταύρος)

Φοιτητής

Ο Σταύρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι Φοιτητής του τμήματος Φιλολογίας (ΑΠΘ/Θεσσαλονίκη) και μας γράφει απο Εύοσμος (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,631 μηνύματα.

O cha0s έγραψε στις 19:17, 25-10-17:

#25
Αρχική Δημοσίευση από Johnny15
Επειδή είμαστε στην Ελλάδα ας μιλάμε με ελληνικά δεδομένα λοιπόν.
Αν έχεις σκοπό να μείνεις στην Ελλάδα και να παίρνεις 450 ευρώ, πάω πάσο! Αν έχεις σκοπό να σπουδάσεις ο,τι σου αρέσει (είτε είναι απο θεωρητική είτε θετική ειδίκευση) και να παίρνεις λεφτά που να αναλογούν στον κόπο και στα χρήματα που ξόδεψες / θα ξοδέψεις τόσα χρόνια, φύγε έξω. Γιατί μη λέμε οτι να ναι, στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, μόνο οι αστυνομικές/στρατιωτικές/πυροσβεστικές σχολές προσφέρουν άμεση αποκατάσταση. Και ιατρική να σπουδάσει κάποιος, και ημμυ (λέω σχολές που τις θεοποιείτε εδώ στο φόρουμ, χωρίς να θέλω προφανώς να τις υποτιμήσω) πάλι άνεργος θα μείνει τα πρώτα χρόνια
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Indiana Jones (Ιάκωβος)

Μαθητής Β' λυκείου

Ο Ιάκωβος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 16 ετών , Μαθητής Β' λυκείου και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 202 μηνύματα.

O Indiana Jones έγραψε στις 19:21, 25-10-17:

#26
Αρχική Δημοσίευση από cha0s
Αν έχεις σκοπό να μείνεις στην Ελλάδα και να παίρνεις 450 ευρώ, πάω πάσο! Αν έχεις σκοπό να σπουδάσεις ο,τι σου αρέσει (είτε είναι απο θεωρητική είτε θετική ειδίκευση) και να παίρνεις λεφτά που να αναλογούν στον κόπο και στα χρήματα που ξόδεψες / θα ξοδέψεις τόσα χρόνια, φύγε έξω. Γιατί μη λέμε οτι να ναι, στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, μόνο οι αστυνομικές/στρατιωτικές/πυροσβεστικές σχολές προσφέρουν άμεση αποκατάσταση. Και ιατρική να σπουδάσει κάποιος, και ημμυ (λέω σχολές που τις θεοποιείτε εδώ στο φόρουμ, χωρίς να θέλω προφανώς να τις υποτιμήσω) πάλι άνεργος θα μείνει τα πρώτα χρόνια
Σημασία έχει να ψάχνεσαι και να ασχολείσαι καθημερινά με τον κλάδο σου και να δέχεσαι από παντού ερεθίσματα.Μόνο έτσι θα εντρυφήσεις και θα τα καταφέρεις.
2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Volkswagen Fan (je m'appelle fotis.)

Μαθητής Γ' λυκείου

Ο je m'appelle fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει απο Γαλλία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,951 μηνύματα.

O Volkswagen Fan έγραψε στις 19:56, 25-10-17:

#27
Θα συμφωνήσω και εγώ λέγοντας ότι ζούμε σε καπιταλιστικές και τεχνολογικές κοινωνίες άρα λογικο οι οικονομικές-θετικές σχολές να ακμάζουν συνέχεια ενώ οι ανθρωπιστικές να καταρρέουν.Εσυ κάνε αυτο που θέλεις και μην δίνεις σημασία.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Johnny15 (Γιάννης)

Φοιτητής

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής . Έχει γράψει 7,673 μηνύματα.

O Johnny15 έγραψε στις 19:59, 25-10-17:

#28
Μάλλον δεν έχετε καταλάβει τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν φοιτητές που σπούδασαν για παράδειγμα ελληνική φιλολογία ή νομική στα ελληνικά για να δουλέψουν έξω.
5 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

cha0s (Σταύρος)

Φοιτητής

Ο Σταύρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι Φοιτητής του τμήματος Φιλολογίας (ΑΠΘ/Θεσσαλονίκη) και μας γράφει απο Εύοσμος (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,631 μηνύματα.

O cha0s έγραψε στις 20:30, 25-10-17:

#29
Αρχική Δημοσίευση από Johnny15
Μάλλον δεν έχετε καταλάβει τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν φοιτητές που σπούδασαν για παράδειγμα ελληνική φιλολογία ή νομική στα ελληνικά για να δουλέψουν έξω.
Για όσους δεν ψάχνονται, ναι τα πράγματα ειναι δυσκολα. Ψάξε και δες οτι και στο εξωτερικό πλέον διδάσκονται τα ελληνικά (αρχαια γραμματεία, λογοτεχνία, νεα ελληνική γλώσσα), τα λατινικά στα σχολεία.
Στην Ελλάδα επίσης, τώρα με τους πρόσφυγες, πολλές ΜΚΟ προσλαμβάνουν φιλολογους για εργασία.
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

DarthFederer

Επιφανές Μέλος

Ο DarthFederer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 23 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,907 μηνύματα.

O DarthFederer έγραψε στις 22:00, 25-10-17:

#30
Ειναι διασκεδαστικο να βλεπεις οτι κοσμος ακομα ζει στο συννεφακι του, αγνοωντας την πραγματικοτητα. Μετα απορρουμε που υπαρχει κοσμος που πιστευει στα λεφτοδεντρα...

Αρχική Δημοσίευση από iakovosgreece
Σημασία έχει να ψάχνεσαι και να ασχολείσαι καθημερινά με τον κλάδο σου και να δέχεσαι από παντού ερεθίσματα.Μόνο έτσι θα εντρυφήσεις και θα τα καταφέρεις.
Το ποιος θα πληρωνει το σουπερμαρκετ και τους λογαριασμους ειναι λεπτομερειες

Αρχική Δημοσίευση από cha0s
Για όσους δεν ψάχνονται, ναι τα πράγματα ειναι δυσκολα. Ψάξε και δες οτι και στο εξωτερικό πλέον διδάσκονται τα ελληνικά (αρχαια γραμματεία, λογοτεχνία, νεα ελληνική γλώσσα), τα λατινικά στα σχολεία.
Στην Ελλάδα επίσης, τώρα με τους πρόσφυγες, πολλές ΜΚΟ προσλαμβάνουν φιλολογους για εργασία.
Ποσες θεσεις εχει ή αναμενεται να εχει αυτος ο κλαδος σε συγκριση με την προσφορα αποφοιτων;

Αρχική Δημοσίευση από iakovosgreece
Τα οποία μπορούν να αλλάξουν άμα αλλάξουν και οι απόψεις της κοινωνίας.
Το οποιο ειναι σα να λεμε να αλλαξω κουρεμα, τετοια ευκολια...

Αρχική Δημοσίευση από iakovosgreece
Πραγματικά ασχολείσαι πολύ με τις ταμπέλες και τα στερεότυπα.Τα Αρχαία θέλουν τρομερό διάβασμα και τεράστιες γνώσεις της αρχαίας και νέας ελληνικής.Δεν είσαι 5 χρονών για να πιστεύεις αυτά τα πράγματα,ωρίμασε και σεβάσου τις επιλογές των άλλων.Και επίσης μην έχεις το σκεπτικό της μονιμότητας του δημοσίου υπαλλήλου.Μπορούν να εξελιχθούν και άλλο απλώς δεν έχουμε σκεφτεί το πώς.Οι ανθρωπιστικές επιστήμες μπορεί να μην καταπολεμήσουν την φτώχεια αλλά τί κάνουν οι θετικές;Αυτή η τεχνοκρατία που επικρατεί βοηθάει ή μήπως τα όπλα που δημιουργούνται κάνουν τον κόσμο καλύτερο;
Κοιτα γυρω σου και δες ποσα απο οσα χρησιμοποιεις σημερα ειναι απορροια θετικων επιστημων και ποσα θεωρητικων. Μετα τα ξαναλεμε...
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Indiana Jones (Ιάκωβος)

Μαθητής Β' λυκείου

Ο Ιάκωβος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 16 ετών , Μαθητής Β' λυκείου και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 202 μηνύματα.

O Indiana Jones έγραψε στις 22:06, 25-10-17:

#31
Αρχική Δημοσίευση από DarthFederer
Ειναι διασκεδαστικο να βλεπεις οτι κοσμος ακομα ζει στο συννεφακι του, αγνοωντας την πραγματικοτητα. Μετα απορρουμε που υπαρχει κοσμος που πιστευει στα λεφτοδεντρα...Το ποιος θα πληρωνει το σουπερμαρκετ και τους λογαριασμους ειναι λεπτομερειεςΠοσες θεσεις εχει ή αναμενεται να εχει αυτος ο κλαδος σε συγκριση με την προσφορα αποφοιτων;Το οποιο ειναι σα να λεμε να αλλαξω κουρεμα, τετοια ευκολια...Κοιτα γυρω σου και δες ποσα απο οσα χρησιμοποιεις σημερα ειναι απορροια θετικων επιστημων και ποσα θεωρητικων. Μετα τα ξαναλεμε...
Είναι τραγικό να βλέπεις ότι υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται μόνο με τα λεφτά και αγνοούν την προσωπική ευτυχία.Και κοίτα επίσης για να πεις όλα αυτά κάποιος σου έχει μάθει τη γλώσσα με την οποία λες τώρα ότι μπούρδα σου κατεβαίνει.Και μετά λέμε α δε μας χρησιμεύουν σε τίποτα οι ανθρωπιστικές επιστήμες. Ουπς.
4 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Dimitris S

Περιβόητο Μέλος

Ο Dimitris S αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,120 μηνύματα.

O Dimitris S έγραψε στις 22:09, 25-10-17:

#32
Ahh to be 16 again...
2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Johnny15 (Γιάννης)

Φοιτητής

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής . Έχει γράψει 7,673 μηνύματα.

O Johnny15 έγραψε στις 22:23, 25-10-17:

#33
I was almost a communist back then.
2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

DumeNuke

Φοιτητής

Ο DumeNuke αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι Φοιτητής του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών (ΑΠΘ/Θεσσαλονίκη) και μας γράφει απο Γρεβενά (Γρεβενά). Έχει γράψει 2,357 μηνύματα.

O DumeNuke έγραψε στις 22:50, 25-10-17:

#34
Αρχική Δημοσίευση από iakovosgreece
Είναι τραγικό να βλέπεις ότι υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται μόνο με τα λεφτά και αγνοούν την προσωπική ευτυχία.Και κοίτα επίσης για να πεις όλα αυτά κάποιος σου έχει μάθει τη γλώσσα με την οποία λες τώρα ότι μπούρδα σου κατεβαίνει.Και μετά λέμε α δε μας χρησιμεύουν σε τίποτα οι ανθρωπιστικές επιστήμες. Ουπς.
Να υποθέσω ότι τη σύνδεση στο ιντερνετ αλλά και τον υπολογιστή που χρησιμοποιείς για να γράφεις στο φόρουμ τα πληρώνεις εσύ με "προσωπική ευτυχία". Χωρίς παρεξήγηση, αλλά αυτά τα "λεφτά" που δεν είναι τόσο σημαντικά, όταν θα είσαι φοιτητής θα καθορίζουν αν θα μπορείς να βγεις για ποτό την Παρασκευή το βράδυ με την παρέα σου ή αν θα αναγκάζεσαι να τρως 3/3 γεύματα στη φοιτητική λέσχη. Το να σπουδάσεις αυτό που θες και να κάνεις τη δουλειά που θες είναι σημαντικό, ναι, αλλά το να βάλεις φαγητό στο στομάχι σου είναι πιο σημαντικό.
Εν πάση περιπτώση, οι περισσότεροι που έχουμε γράψει στο θέμα είμαστε από φοιτητές μέχρι απόφοιτοι, εργαζόμενοι ή άνεργοι. Και πολλά από τα "δασκαλίστικά" που ίσως σου λέμε είναι πράγματα που θα θέλαμε κάποιος να μας τα είχε πει, όταν ήμασταν 18.

Για παράδειγμα, όταν εγώ έκανα μηχανογραφικό δήλωσα Πολυτεχνείο. Το Πολυτεχνείο γαμάει, γίνεσαι μηχανικός, το τμήμα έχει πολλά μόρια, είμαι μουράτος, fuk yeah. Το ότι μόλις πάρω το πτυχίο μου πρέπει να δίνω 700 ευρώ ασφαλιστικές εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ, ακόμα και αν δηλώνω μηδενικό εισόδημα, δεν είναι και τόσο γαμάτο.
3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

jims

Φοιτητής

Ο jims αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 19 ετών και Φοιτητής του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης & Δημόσιας Διοίκησης (ΑΕΙ/Αθήνα) . Έχει γράψει 393 μηνύματα.

O jims έγραψε στις 00:02, 26-10-17:

#35
Καλό είναι να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι όλες οι επιστήμες χρειάζονται!!!! Και όταν λέμε όλες εννοούμε όλες!!!! Όποιος δεν το αντιλαμβάνεται αυτό, πολύ απλά είναι ανόητος. Όσον αφορά την υποβάθμιση των ανθρωπιστικών επιστημών θα συμφωνήσω αλλά εν μέρει. Όλοι κάνουν λόγο για έμφαση στην τεχνοκρατική εκπαίδευση σε βάρος της ανθρωπιστικής παιδείας. Όμως κανείς δεν σκέφτεται ότι χιλιάδες χρόνια πριν ο Πλάτωνας θεωρούσε τη γνώση της γεωμετρίας ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη διδασκαλία της φιλοσοφίας (βέβαια θα μου πεις γεωμετρία δεν ξέρουν ούτε της θετικής αλλά αυτό είναι άλλο θέμα).
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

jj!

Φοιτητής

Ο jj! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 21 ετών και Φοιτητής . Έχει γράψει 3,051 μηνύματα.

O jj! έγραψε στις 01:41, 26-10-17:

#36
Αρχική Δημοσίευση από iakovosgreece
Είναι τραγικό να βλέπεις ότι υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται μόνο με τα λεφτά και αγνοούν την προσωπική ευτυχία.Και κοίτα επίσης για να πεις όλα αυτά κάποιος σου έχει μάθει τη γλώσσα με την οποία λες τώρα ότι μπούρδα σου κατεβαίνει.Και μετά λέμε α δε μας χρησιμεύουν σε τίποτα οι ανθρωπιστικές επιστήμες. Ουπς.
Jacob, στάσου μια στιγμή

Κι εγώ σε τμήμα ανθρωπιστικών επιστημών είμαι, αλλά όπως καταλαβαίνεις τα πράγματα για εμάς τους θεωρητικούς είναι δύσκολα... Δεν λέω ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να απορροφηθεί, ας πούμε, ένας φιλόλογος ή ένας κοινωνιολόγος κάπου, αλλά αυτό το "κάπου" είναι τελείως ασαφές. Δεν ξέρω ποια είναι η σχέση σου με την τεχνολογία και με τους υπολογιστές, αλλά να ξέρεις ότι οι περισσότεροι από αυτούς που ανήκουν στον δικό μας κλάδο είναι εντελώς "αναλφάβητοι" ψηφιακά. Η κοινωνία μας βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην πληροφορία και στην τεχνολογία και πολύ φοβάμαι ότι κανένας δεν θα νοιαστεί για "την προσωπική ευτυχία", αν δεν μπορεί πρώτα να ζήσει αξιοπρεπώς.
Καλώς ή κακώς, οι ανθρωπιστικές επιστήμες πάντοτε ήταν κάτι σαν χόμπι. Ακόμη και η αρχαία Αθήνα, που τόσο πολύ τείνουμε να εξυμνούμε, ήταν μία κοινωνία που βασιζόταν στις τέχνες (αρχιτεκτονική, γλυπτική, κεραμική, γεωργικές/κτηνοτροφικές εργασίες, κλπ). Μπορεί εμείς να μελετάμε τα μνημεία στα πλαίσια των ανθρωπιστικών επιστημών, αλλά αυτά φτιάχτηκαν από τεχνίτες και όχι διαννούμενους της εποχής Εκείνοι που μπορούσαν να "σπουδάζουν" τις ανθρωπιστικές επιστήμες, από την αρχαιότητα εως περίπου 300 χρόνια πριν το σήμερα, ήταν μόνο οι άνθρωποι της ελίτ. Ήταν πιο έξυπνοι από τους υπόλοιπους; Μάλλον όχι! Απλώς είχαν εξασφαλίσει τις βιοποριστικές τους ανάγκες.
Σήμερα είμαστε τυχεροί, που η εκπαίδευση έγινε υποχρεωτική για το σύνολο του πληθυσμού και που επιστημονικοποιήθηκε η μελέτη της αρχαιότητας, της ιστορίας και της γραμματείας. Τα επαγγέλματα που προήλθαν από αυτή την επιστημονικοποίηση της γνώσης για το παρελθόν, όμως, πλέον έχουν οδηγηθεί σε έναν υπερκορεσμό. Γι'αυτό και οι φιλόλογοι ή οι αρχαιολόγοι/ιστορικοί καταλήγουν να κάνουν ιδιαίτερα με 4 ευρώ (κατάντια... ).

Μην αγχώνεσαι, όμως, καθώς αν εσύ ο ίδιος βάλεις πείσμα και καταφέρεις να πας πιο μακριά από την υπόλοιπη μάζα, τότε όλο και κάτι θα καταφέρεις. Αυτό, αν και εύκολο στην «θεωρία» (see what I did there?), στην πράξη αποτελεί ένα δύσκολο εγχείρημα. Η Ελλάδα των 2020s, πιθανότατα δεν θα σου δώσει την ευκαιρία να βιοποριστείς μέσω των ανθρωπιστικών επιστημών. Αν θέλεις να πας παραπέρα, κοίταξε να συνδυάσεις τη θεωρητική κατάρτιση με κάτι το πρακτικό. Ας πούμε, εφόσον σου αρέσει η αρχαιολογία (απ' ό,τι βλέπω), κοίταξε να τη συνδυάσεις με κάποια από τις θετικές επιστήμες, όπως είναι η γεωλογία ή η χημεία, ή με τις τεχνολογικές επιστήμες, όπως είναι η αρχιτεκτονική.

Η κοινωνία εξελίσσεται! Είναι αναγκαία η θεωρητική κατάρτιση, ώστε κάποιος να μάθει να χειρίζεται τη γλώσσα/τον λόγο, αλλά εξίσου αναγκαία είναι και η αριθμητική/τα μαθηματικά (για τα οποία δεν είδα να κάνεις λόγο xD). Περισσότερο αναγκαίο, όμως, είναι να μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία προς όφελός του. Να μην είναι δηλαδή τεχνολογικά/ψηφιακά αναλφάβητος, γιατί η κοινωνία πλέον κινείται σε ρυθμούς, οι οποίοι έχουν αναπτύξει ιλιγγιώδη ταχύτητα.

(Έχω παρατηρήσει ότι τελευταία γράφω ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ σε κάθε post μου...)
17 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

DarthFederer

Επιφανές Μέλος

Ο DarthFederer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 23 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,907 μηνύματα.

O DarthFederer έγραψε στις 11:42, 26-10-17:

#37
Αρχική Δημοσίευση από iakovosgreece
Είναι τραγικό να βλέπεις ότι υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται μόνο με τα λεφτά και αγνοούν την προσωπική ευτυχία.Και κοίτα επίσης για να πεις όλα αυτά κάποιος σου έχει μάθει τη γλώσσα με την οποία λες τώρα ότι μπούρδα σου κατεβαίνει.Και μετά λέμε α δε μας χρησιμεύουν σε τίποτα οι ανθρωπιστικές επιστήμες. Ουπς.
Παντως εσενα αυτος που σου εμαθε γλωσσα δεν εχει κανει πολυ καλη δουλεια διοτι εχεις μια σχετικη δυσκολια στην κατανοηση κειμενου. Κανενας μας δε λεει οτι ειναι αχρηστες οι ανθρωπιστικες επιστημες. Λεμε να μην ονειροβατειτε γιατι θα φατε τα μουτρα σας στην αγορα μεθαυριο. Αν εσυ πας στον Σκλαβενιτη και πληρωνεις με ευτυχια, τοτε παω πασο. Οταν παω να πληρωσω το τηλεφωνο, η Cosmote μου βγαζει επιλογη Visa ή Mastercard, δε μου βγαζει επιλογη ευτυχια.

Αν παλι μπορουν οι γονεις σου να σε συντηρουν για να κανεις αυτο που σε κανει ευτυχισμενο, be my guest. Αλλιως υπαρχουυν σοβαρες πιθανοτητες να καταληξεις ενας απο τους χιλιαδες αποφοιτους θεωρητικων σχολων που εργαζονται σε κατι τελειως ασχετο απο αυτο που σπουδασαν για να εξασφαλισουν την επιβιωση τους...
4 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Unseen skygge

Δραστήριο Μέλος

Ο Unseen skygge αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 252 μηνύματα.

O Unseen skygge έγραψε στις 11:55, 26-10-17:

#38
Είναι πάντως γεγονός ότι οι ανθρωπιστικές επιστήμες είναι υπερκορεσμενες και χρειάζονται πολύ μικρότερο εργατικό δυναμικό απο οτι οι θετικές. Με αναλογία ίσως και 1:20. Δεν λεω και στις θετικές επιστήμες συμβαίνει αυτό Αλλά σε μικρότερο βαθμό. Κάθε Χρόνια έχουμε γύρω στους 300 αποφοίτους κοινωνιολόγους. Τι μπορούν να κάνουν όλοι αυτοί; Ακόμα και οι δικηγόροι που είναι απαραίτητοι (Σε αντίθεση με αλλα επαγγέλματα θεωρητικών επιστημων) είναι σε υπερκορεσμο. Ιακώβ Εσύ δηλαδή που νομίζω θες να σπουδάσεις Ιστορικό αν δεν κάνω λάθος έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο να μην βρίσκεις δουλειά;
2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Indiana Jones (Ιάκωβος)

Μαθητής Β' λυκείου

Ο Ιάκωβος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 16 ετών , Μαθητής Β' λυκείου και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 202 μηνύματα.

O Indiana Jones έγραψε στις 13:36, 26-10-17:

#39
Αρχική Δημοσίευση από DarthFederer
Παντως εσενα αυτος που σου εμαθε γλωσσα δεν εχει κανει πολυ καλη δουλεια διοτι εχεις μια σχετικη δυσκολια στην κατανοηση κειμενου. Κανενας μας δε λεει οτι ειναι αχρηστες οι ανθρωπιστικες επιστημες. Λεμε να μην ονειροβατειτε γιατι θα φατε τα μουτρα σας στην αγορα μεθαυριο. Αν εσυ πας στον Σκλαβενιτη και πληρωνεις με ευτυχια, τοτε παω πασο. Οταν παω να πληρωσω το τηλεφωνο, η Cosmote μου βγαζει επιλογη Visa ή Mastercard, δε μου βγαζει επιλογη ευτυχια.

Αν παλι μπορουν οι γονεις σου να σε συντηρουν για να κανεις αυτο που σε κανει ευτυχισμενο, be my guest. Αλλιως υπαρχουυν σοβαρες πιθανοτητες να καταληξεις ενας απο τους χιλιαδες αποφοιτους θεωρητικων σχολων που εργαζονται σε κατι τελειως ασχετο απο αυτο που σπουδασαν για να εξασφαλισουν την επιβιωση τους...
Εννοείται πως υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να εργαστώ σε κάτι τελείως διαφορετικό.Θύμωσα γιατί μου φάνηκε από τον τόνο σου ότι μου κουνάς το δάχτυλο.Και δε μου αρέσει που σε κάθε μήνυμά σου μιλάς συνέχεια για επαγγελματική αποκατάσταση και λεφτά.Δηλαδή εσύ που είσαι στη μουράτη σχολή του Πολυτεχνείου δεν αντιμετωπίζεις προβλήματα;Αν είσαι τόσο τυχερός εντάξει δεν μιλάω.Αλλά δε μου αρέσει που μου κάνεις κήρυγμα

Αρχική Δημοσίευση από Unseen skygge
Είναι πάντως γεγονός ότι οι ανθρωπιστικές επιστήμες είναι υπερκορεσμενες και χρειάζονται πολύ μικρότερο εργατικό δυναμικό απο οτι οι θετικές. Με αναλογία ίσως και 1:20. Δεν λεω και στις θετικές επιστήμες συμβαίνει αυτό Αλλά σε μικρότερο βαθμό. Κάθε Χρόνια έχουμε γύρω στους 300 αποφοίτους κοινωνιολόγους. Τι μπορούν να κάνουν όλοι αυτοί; Ακόμα και οι δικηγόροι που είναι απαραίτητοι (Σε αντίθεση με αλλα επαγγέλματα θεωρητικών επιστημων) είναι σε υπερκορεσμο. Ιακώβ Εσύ δηλαδή που νομίζω θες να σπουδάσεις Ιστορικό αν δεν κάνω λάθος έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο να μην βρίσκεις δουλειά;
Ναι το έχω σκεφτεί αυτό.Αλλά εάν δεν σπουδάσω αυτό που μου αρέσει,δεν θα εξελιχθώ και θα σκέφτομαι συνέχεια πως θα ήταν αν είχα σπουδάσει αρχαιολογία.Προτιμώ να κάνω αυτό που μου αρέσει και να βρω δουλειά σε κάτι άλλο από το να κάνω κάτι που κάτα πάσα πιθανότητα δεν θα πετύχω και να μην μου αρέσει.
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Indiana Jones : 26-10-17 στις 13:37. Αιτία: AutoMerge
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Indiana Jones (Ιάκωβος)

Μαθητής Β' λυκείου

Ο Ιάκωβος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 16 ετών , Μαθητής Β' λυκείου και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 202 μηνύματα.

O Indiana Jones έγραψε στις 14:07, 26-10-17:

#40
Αρχική Δημοσίευση από jj!
Jacob, στάσου μια στιγμή

Κι εγώ σε τμήμα ανθρωπιστικών επιστημών είμαι, αλλά όπως καταλαβαίνεις τα πράγματα για εμάς τους θεωρητικούς είναι δύσκολα... Δεν λέω ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να απορροφηθεί, ας πούμε, ένας φιλόλογος ή ένας κοινωνιολόγος κάπου, αλλά αυτό το "κάπου" είναι τελείως ασαφές. Δεν ξέρω ποια είναι η σχέση σου με την τεχνολογία και με τους υπολογιστές, αλλά να ξέρεις ότι οι περισσότεροι από αυτούς που ανήκουν στον δικό μας κλάδο είναι εντελώς "αναλφάβητοι" ψηφιακά. Η κοινωνία μας βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην πληροφορία και στην τεχνολογία και πολύ φοβάμαι ότι κανένας δεν θα νοιαστεί για "την προσωπική ευτυχία", αν δεν μπορεί πρώτα να ζήσει αξιοπρεπώς.
Καλώς ή κακώς, οι ανθρωπιστικές επιστήμες πάντοτε ήταν κάτι σαν χόμπι. Ακόμη και η αρχαία Αθήνα, που τόσο πολύ τείνουμε να εξυμνούμε, ήταν μία κοινωνία που βασιζόταν στις τέχνες (αρχιτεκτονική, γλυπτική, κεραμική, γεωργικές/κτηνοτροφικές εργασίες, κλπ). Μπορεί εμείς να μελετάμε τα μνημεία στα πλαίσια των ανθρωπιστικών επιστημών, αλλά αυτά φτιάχτηκαν από τεχνίτες και όχι διαννούμενους της εποχής Εκείνοι που μπορούσαν να "σπουδάζουν" τις ανθρωπιστικές επιστήμες, από την αρχαιότητα εως περίπου 300 χρόνια πριν το σήμερα, ήταν μόνο οι άνθρωποι της ελίτ. Ήταν πιο έξυπνοι από τους υπόλοιπους; Μάλλον όχι! Απλώς είχαν εξασφαλίσει τις βιοποριστικές τους ανάγκες.
Σήμερα είμαστε τυχεροί, που η εκπαίδευση έγινε υποχρεωτική για το σύνολο του πληθυσμού και που επιστημονικοποιήθηκε η μελέτη της αρχαιότητας, της ιστορίας και της γραμματείας. Τα επαγγέλματα που προήλθαν από αυτή την επιστημονικοποίηση της γνώσης για το παρελθόν, όμως, πλέον έχουν οδηγηθεί σε έναν υπερκορεσμό. Γι'αυτό και οι φιλόλογοι ή οι αρχαιολόγοι/ιστορικοί καταλήγουν να κάνουν ιδιαίτερα με 4 ευρώ (κατάντια... ).

Μην αγχώνεσαι, όμως, καθώς αν εσύ ο ίδιος βάλεις πείσμα και καταφέρεις να πας πιο μακριά από την υπόλοιπη μάζα, τότε όλο και κάτι θα καταφέρεις. Αυτό, αν και εύκολο στην «θεωρία» (see what I did there?), στην πράξη αποτελεί ένα δύσκολο εγχείρημα. Η Ελλάδα των 2020s, πιθανότατα δεν θα σου δώσει την ευκαιρία να βιοποριστείς μέσω των ανθρωπιστικών επιστημών. Αν θέλεις να πας παραπέρα, κοίταξε να συνδυάσεις τη θεωρητική κατάρτιση με κάτι το πρακτικό. Ας πούμε, εφόσον σου αρέσει η αρχαιολογία (απ' ό,τι βλέπω), κοίταξε να τη συνδυάσεις με κάποια από τις θετικές επιστήμες, όπως είναι η γεωλογία ή η χημεία, ή με τις τεχνολογικές επιστήμες, όπως είναι η αρχιτεκτονική.

Η κοινωνία εξελίσσεται! Είναι αναγκαία η θεωρητική κατάρτιση, ώστε κάποιος να μάθει να χειρίζεται τη γλώσσα/τον λόγο, αλλά εξίσου αναγκαία είναι και η αριθμητική/τα μαθηματικά (για τα οποία δεν είδα να κάνεις λόγο xD). Περισσότερο αναγκαίο, όμως, είναι να μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία προς όφελός του. Να μην είναι δηλαδή τεχνολογικά/ψηφιακά αναλφάβητος, γιατί η κοινωνία πλέον κινείται σε ρυθμούς, οι οποίοι έχουν αναπτύξει ιλιγγιώδη ταχύτητα.

(Έχω παρατηρήσει ότι τελευταία γράφω ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ σε κάθε post μου...)
Φυσικά και θα κάνω τα πάντα για να πετύχω.Ναι,ξέρω πολύ καλά να χειρίζομαι υπολογιστές.Όσο για το συνδυασμό που λες,εννοείται ότι πρέπει να υπάρχει.Γίνεται αρχαιολογία χωρίς χημεία ή αρχιτεκτονική; Όλα πρέπει να τα συνδυάζουμε.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Ερινύς (Rin)

Πτυχιούχος

H Rin αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών , Πτυχιούχος του τμήματος Ιατρικής (ΑΠΘ/Θεσσαλονίκη) και μας γράφει απο Έδεσσα (Πέλλας). Έχει γράψει 12,214 μηνύματα.

H Ερινύς Ab aeterno. έγραψε στις 15:05, 26-10-17:

#41
Αρχική Δημοσίευση από iakovosgreece
Αλλά εάν δεν σπουδάσω αυτό που μου αρέσει,δεν θα εξελιχθώ και θα σκέφτομαι συνέχεια πως θα ήταν αν είχα σπουδάσει αρχαιολογία.Προτιμώ να κάνω αυτό που μου αρέσει και να βρω δουλειά σε κάτι άλλο από το να κάνω κάτι που κάτα πάσα πιθανότητα δεν θα πετύχω και να μην μου αρέσει.
Δηλαδή πώς το ένα σενάριο διαφέρει από το άλλο; Στην μία περίπτωση λέμε να σπουδάσεις κάτι το οποίο έχει απορρόφηση στην αγορά εργασίας (και το key phrase εδώ είναι ότι πλέον δεν μιλάμε για πανεπιστημιακά τμήματα συνήθως), στην άλλη λες να κάνεις αυτό που θέλεις (Αρχαιολογία) και να δουλέψεις σε κάτι άσχετο με τον κλάδο σου.
Συγγνώμη αλλά εγώ βασική διαφορά δεν βλέπω σε αυτά τα 2. Πάλι για να αυτοσυντηρηθείς το πτυχίο από το Ιστορικό-Αρχαιολογικό εξακολουθεί να παραμένει σε μια κορνίζα που σκονίζεται.

Εγώ στην θέση σου θα σκεφτόμουν έξυπνα πάντως. Πέρνα στην σχολή αφού τόσο το θέλεις, πάρε αναστολή σπουδών και γράψου σε ένα ΔΙΕΚ. Για μαγειρική, ζαχαροπλαστική, τέλος πάντων αυτά που έχουν πέραση. Έτσι μπορείς στα 20 να έχεις το δίπλωμα από το ΙΕΚ και να δουλεύεις έστω και part-time (και είναι διαφορετικό από το να ψάχνεις δουλειά ως ανειδίκευτος, άλλος μισθός και πιθανόν και ασφάλιση), ενώ παράλληλα σπουδάζεις και κάνεις το όνειρό σου. Οι θεωρητικές επιστήμες πλέον έχουν καταλήξει ακριβά χόμπι, θα το θέλεις αυτό το κομπόδεμα όταν στα 24 θα αγοράζεις την κορνίζα για το πτυχίο...
Σου λέω πράγματα που θα συμβούλευα και έναν δικό μου άνθρωπο να κάνει. Καλά τα όνειρα, αλλά πλέον πρέπει να τα κυνηγάμε υπό προϋποθέσεις αν δεν θέλουμε κάποια στιγμή να χτυπάμε το κεφάλι μας στον τοίχο...

Αυτή την συζήτηση την έχουμε κάνει σε τουλάχιστον 3 διαφορετικά thread. Κάθε φορά αναμασάμε τα ίδια, γιατί είσαι 16 (και απίστευτα πεισματάρης) και είμαστε 20+. Και κάθε φορά προσπαθούμε να σου αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες και αυτά είναι πράγματα που πολλοί από εμάς θα θέλαμε να είχαμε ακούσει στα 17. Από λόγια δεν παίρνεις, δικαίωμά σου, εγώ άλλο ποστ δεν θα κάνω, και σ αυτό αντιστεκόμουν από εχθές. Αλλά δεν έχει κανένα νόημα να ανοίγεις θέματα για να συγκαλύπτεις με διάφορους τρόπους το "θα πάω Ιστορικό-Αρχαιολογικό και πιστεύω ότι πολύ καλά κάνω και πρέπει να σας το ξαναεπισημάνω in case you didnt get it". Να μπεις, και μακάρι να είσαι από αυτούς που θα καταφέρουν κάτι σε αυτό τον κλάδο.

Ναι είναι offtopic αλλά είχατε εκτροχιαστεί από πριν
4 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Johnny15 (Γιάννης)

Φοιτητής

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής . Έχει γράψει 7,673 μηνύματα.

O Johnny15 έγραψε στις 15:16, 26-10-17:

#42
Ρε παιδί μου, εσύ αν θες να σπουδάσεις θεωρητική σπούδασε. Επειδή όμως ρωτάς γιατί απαξιώνεται η θεωρητική σαν κατεύθυνση σου απαντάμε ότι με τις σημερινές συγκυρίες η τεχνολογική/θετική σου προσφέρει πολύ καλύτερες επαγγελματικές διεξόδους αλλά και περισσότερες επιλογές. Απλά και κατανοητά. Και σε πεντάχρονο να το έγραφα δε θα μπορούσα να το πω πιο απλά.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Indiana Jones (Ιάκωβος)

Μαθητής Β' λυκείου

Ο Ιάκωβος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 16 ετών , Μαθητής Β' λυκείου και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 202 μηνύματα.

O Indiana Jones έγραψε στις 15:28, 26-10-17:

#43
Αρχική Δημοσίευση από Ερινύς
Δηλαδή πώς το ένα σενάριο διαφέρει από το άλλο; Στην μία περίπτωση λέμε να σπουδάσεις κάτι το οποίο έχει απορρόφηση στην αγορά εργασίας (και το key phrase εδώ είναι ότι πλέον δεν μιλάμε για πανεπιστημιακά τμήματα συνήθως), στην άλλη λες να κάνεις αυτό που θέλεις (Αρχαιολογία) και να δουλέψεις σε κάτι άσχετο με τον κλάδο σου.
Συγγνώμη αλλά εγώ βασική διαφορά δεν βλέπω σε αυτά τα 2. Πάλι για να αυτοσυντηρηθείς το πτυχίο από το Ιστορικό-Αρχαιολογικό εξακολουθεί να παραμένει σε μια κορνίζα που σκονίζεται.

Εγώ στην θέση σου θα σκεφτόμουν έξυπνα πάντως. Πέρνα στην σχολή αφού τόσο το θέλεις, πάρε αναστολή σπουδών και γράψου σε ένα ΔΙΕΚ. Για μαγειρική, ζαχαροπλαστική, τέλος πάντων αυτά που έχουν πέραση. Έτσι μπορείς στα 20 να έχεις το δίπλωμα από το ΙΕΚ και να δουλεύεις έστω και part-time (και είναι διαφορετικό από το να ψάχνεις δουλειά ως ανειδίκευτος, άλλος μισθός και πιθανόν και ασφάλιση), ενώ παράλληλα σπουδάζεις και κάνεις το όνειρό σου. Οι θεωρητικές επιστήμες πλέον έχουν καταλήξει ακριβά χόμπι, θα το θέλεις αυτό το κομπόδεμα όταν στα 24 θα αγοράζεις την κορνίζα για το πτυχίο...
Σου λέω πράγματα που θα συμβούλευα και έναν δικό μου άνθρωπο να κάνει. Καλά τα όνειρα, αλλά πλέον πρέπει να τα κυνηγάμε υπό προϋποθέσεις αν δεν θέλουμε κάποια στιγμή να χτυπάμε το κεφάλι μας στον τοίχο...

Αυτή την συζήτηση την έχουμε κάνει σε τουλάχιστον 3 διαφορετικά thread. Κάθε φορά αναμασάμε τα ίδια, γιατί είσαι 16 (και απίστευτα πεισματάρης) και είμαστε 20+. Και κάθε φορά προσπαθούμε να σου αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες και αυτά είναι πράγματα που πολλοί από εμάς θα θέλαμε να είχαμε ακούσει στα 17. Από λόγια δεν παίρνεις, δικαίωμά σου, εγώ άλλο ποστ δεν θα κάνω, και σ αυτό αντιστεκόμουν από εχθές. Αλλά δεν έχει κανένα νόημα να ανοίγεις θέματα για να συγκαλύπτεις με διάφορους τρόπους το "θα πάω Ιστορικό-Αρχαιολογικό και πιστεύω ότι πολύ καλά κάνω και πρέπει να σας το ξαναεπισημάνω in case you didnt get it". Να μπεις, και μακάρι να είσαι από αυτούς που θα καταφέρουν κάτι σε αυτό τον κλάδο.

Ναι είναι offtopic αλλά είχατε εκτροχιαστεί από πριν
Χαχα,ότι είμαι αγύριστο κεφάλι όλοι μου του λένε.Πάντως η ζαχαραοπλαστική δεν είναι άσχημη ιδέα.Όσες φορές έχω προσπαθήσει να φτιάξω γλυκά στο παρελθόν,τα έφτιαχνα ωραία.Και τέλος έφτιαξα αυτό το θέμα για να ακούσω διάφορες απόψεις που με έβαλαν σε προβληματισμό για το πως να τα καταφέρω σε αυτόν τον κλάδο.

Ας τελειώσει εδώ το off topic.
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

vassilis498

Φοιτητής

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι Φοιτητής . Έχει γράψει 5,783 μηνύματα.

O vassilis498 έγραψε στις 16:40, 26-10-17:

#44
Ρεαλιστικά λόγω υποκειμενικής φύσης τέτοιων επιστημών είναι λιγότερο πιθανό τέτοιοι τομείς να θαφτούν στο κοντινό μέλλον απ' ό,τι οι μηχανικοί και οι θετικές επιστήμες. Ρομπότ να βγάζουν ιατρικές διαγνώσεις και να χειρουργούν πιστεύω πως πρόκειται να δούμε στις επόμενες δεκαετίες. Ρομπότ-κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους ή δικηγόρους, όχι.

Επίσης το επιχείρημα περί διδασκαλίας μέσω λογισμικού ισχύει για κάθε τομέα αλλα'τα βολικώς εννοούμενα παραλείπονται υποθέτω έτσι;

Αρχική Δημοσίευση από klean
Ο απλός πληροφορικάριος δε νομίζω πως είναι επάγγελμα με μέλλον.
υπάρχει απλός και περίπλοκος πληροφορικάριος;
-2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

DarthFederer

Επιφανές Μέλος

Ο DarthFederer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 23 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,907 μηνύματα.

O DarthFederer έγραψε στις 18:52, 26-10-17:

#45
Αρχική Δημοσίευση από iakovosgreece
Εννοείται πως υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να εργαστώ σε κάτι τελείως διαφορετικό.Θύμωσα γιατί μου φάνηκε από τον τόνο σου ότι μου κουνάς το δάχτυλο.Και δε μου αρέσει που σε κάθε μήνυμά σου μιλάς συνέχεια για επαγγελματική αποκατάσταση και λεφτά.Δηλαδή εσύ που είσαι στη μουράτη σχολή του Πολυτεχνείου δεν αντιμετωπίζεις προβλήματα;Αν είσαι τόσο τυχερός εντάξει δεν μιλάω.Αλλά δε μου αρέσει που μου κάνεις κήρυγμαΝαι το έχω σκεφτεί αυτό.Αλλά εάν δεν σπουδάσω αυτό που μου αρέσει,δεν θα εξελιχθώ και θα σκέφτομαι συνέχεια πως θα ήταν αν είχα σπουδάσει αρχαιολογία.Προτιμώ να κάνω αυτό που μου αρέσει και να βρω δουλειά σε κάτι άλλο από το να κάνω κάτι που κάτα πάσα πιθανότητα δεν θα πετύχω και να μην μου αρέσει.
Η πλειοψηφια μας δεν εχει στρωμενη καριερα. Και προφανως ενδεχεται να εργαστω σε κατι τελειως ασχετο. Ομως ειναι ηλιθιο να προσθετεις εν γνωσει σου στον εαυτο σου δυσκολίες μονο και μονο για να κανεις το κομματι σου. Εχω φιλη αποφοιτη Γαλλικης Φιλολογιας που μιλαει απταιστα Αγγλικα, ξερει SAP και δουλευει σε τηλεφωνικο κεντρο για 600€. Και οι συναδελφοι της ειτε δεν εχουν καν πτυχιο ειτε εχουν σπουδασει κατι ακυρο και συνηθως θεωρητικο. Και καθε μερα γυρναει σπιτι και βριζει. Και η εναλλακτικη της ειναι μηπως μπει αναπληρωτρια, να παει στην αλλη ακρη της Ελλαδας για 700€.

Αν πας σε ενα κεντρο προετοιμασιας μεταπτυχιακων, οι πιο απελπισμενοι ειναι οσοι εχουν βγαλει θεωρητικες σχολες, ιστορικα, φιλολογιες, κοινωνιολογιες κλπ. Σκανε χιλιαδες ευρω με την ελπιδα να τους παρει κανα Αμερικανικο πανεπιστημιο και να τους στειλει να κανουν ερευνες στη μεση του πουθενα σαν τον Ιντιανα Τζοουνς. Και συνηθως δε τους παιρνει κιολας και πανε τσαμπα τα λεφτα του μπαμπα και της μαμας. Τι τους κανει; Η απελπισια γιατι η εναλλακτικη λεγεται Μικελ.
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Αγγελος Κοκ (Άγγελος)

Τιμώμενο Μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 18 ετών , Φοιτητής του τμήματος Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης (ΑΕΙ/Ξάνθη) και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,235 μηνύματα.

O Αγγελος Κοκ Η ζωη ειναι υπεροχη...! έγραψε στις 03:11, 27-10-17:

#46
Αρχική Δημοσίευση από vassilis498
Ρεαλιστικά λόγω υποκειμενικής φύσης τέτοιων επιστημών είναι λιγότερο πιθανό τέτοιοι τομείς να θαφτούν στο κοντινό μέλλον απ' ό,τι οι μηχανικοί και οι θετικές επιστήμες. Ρομπότ να βγάζουν ιατρικές διαγνώσεις και να χειρουργούν πιστεύω πως πρόκειται να δούμε στις επόμενες δεκαετίες. Ρομπότ-κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους ή δικηγόρους, όχι.

Επίσης το επιχείρημα περί διδασκαλίας μέσω λογισμικού ισχύει για κάθε τομέα αλλα'τα βολικώς εννοούμενα παραλείπονται υποθέτω έτσι;υπάρχει απλός και περίπλοκος πληροφορικάριος;
Ναι δεκτο οτι θα κλεισουν πολλες θεσεις εργασιας,ομως αυτο δεν σημαινει οτι θαφτουν οι μηχανικοι καθως θα δημιουργηθουν νεες θεσεις.Καποιος θα πρεπει να συντηρει ολα αυτα τα ρομπορτ,καποιος θα πρεπει να τα χειριζεται,να τα αναβαθμιζει κλπ
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

vassilis498

Φοιτητής

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι Φοιτητής . Έχει γράψει 5,783 μηνύματα.

O vassilis498 έγραψε στις 10:20, 27-10-17:

#47
Αρχική Δημοσίευση από Αγγελος Κοκ
Ναι δεκτο οτι θα κλεισουν πολλες θεσεις εργασιας,ομως αυτο δεν σημαινει οτι θαφτουν οι μηχανικοι καθως θα δημιουργηθουν νεες θεσεις.Καποιος θα πρεπει να συντηρει ολα αυτα τα ρομπορτ,καποιος θα πρεπει να τα χειριζεται,να τα αναβαθμιζει κλπ
Για τη σχεδίαση χρειάζεσαι μηχανικούς. Για τη συντήριση αρκεί ένας εκπαιδευμένος τεχνικός. Αλλά ναι λίγο ως πολύ κανένας τομέας δε θα εξαφανιστεί τελείως απλά κάποιοι θα περιοριστούν σε ακαδημαϊκά πεδία, άλλοι σε υψηλες θέσεις καταγραφής απαιτήσεων κλπ.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

vonlibera

Μαθητής Β' λυκείου

H vonlibera αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 16 ετών , Μαθητής Β' λυκείου και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 9 μηνύματα.

H vonlibera έγραψε στις 18:41, 29-10-17:

#48
Είναι εξαιρετικά λυπηρό αν θέλετε την γνώμη μου να επικρατούν τέτοιου είδους παρωχημένες αντιλήψεις σε μια δήθεν ανοιχτόμυαλη και ανεκτική κοινωνία. Οι σημερινές πολύπλοκες κοινωνίες δεν βασίζονται μόνο σε μία επιστήμη, αλλά και στις δύο. Αυτό διότι πολύ απλά και οι δυο είναι εξίσου αναγκαίες. Ένας γιατρός, για παράδειγμα, θα θεραπεύσει τους ασθενείς, ενώ ένας δικηγόρος θα υπερασπιστεί ποικίλες υποθέσεις στο δικαστήριο αποβλέποντας στην απόδοση της δικαιοσύνης. Μην ξεχνάτε επίσης ότι η μια επιστήμη εξαρτάται από την άλλη σε μεγάλο βαθμό. Οι οικονομολόγοι, λόγου χάρη, δουλεύουν και στηρίζονται σε έρευνες που έχουν γίνει από κοινωνιολόγους.
3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Unseen skygge

Δραστήριο Μέλος

Ο Unseen skygge αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 252 μηνύματα.

O Unseen skygge έγραψε στις 19:54, 29-10-17:

#49
Ναι περίπου. Καταρχάς ανοιχτομυαλος σημαίνει ότι δέχομαι και την άποψη του άλλου, Όχι ότι την ενστερνίζομαι κιόλας. Επίσης το επάγγελμα του δικηγορου το θεωρώ ατυχές παράδειγμα γιατί είναι ένα από τα λίγα ανθρωπιστικά επαγγέλματα που είναι απαραίτητο για την λειτουργία μιας κοινωνιας. Από την αλλη οι χιλιάδες κοινωνιολόγοι που βγαίνουν κάθε χρόνο τι μπορούν να κανουν; Να Γράψουν βιβλία σχετικα; Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορούν να κάνουν όλοι αυτοί πολυ απλα γιατί κάποιοι τα έχουν ηδη κάνει. Δεν υπάρχει πλέον νόημα κάποιος να προσπαθεί να διαδώσει τις αρχές του ανθρωπισμού γιατί πολύ απλα είναι ήδη διαδεδομένες. Για να μην μακρυγορω δεν υποστηρίζω ότι είναι άχρηστες οι ανθρωπιστικές επιστήμες Αλλά σε καμία περίπτωση η αναλογία του ανθρώπινου δυναμικού που θα ασχολείται με αυτές θα είναι σε αναλογία 1:1 με αυτούς που ασχολούνται με θετικές. Τώρα αν κάποιος πιστεύει ότι εκεί που χρειάζονται 500 φυσικοί και 500 πληροφορικαριοι χρειάζονται και 500 κοινωνιολόγοι και 500 ψυχολόγοι καλό θα ήταν να ξυπνήσει γιατί έχει μείνει πολύ πίσω
-1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

vonlibera

Μαθητής Β' λυκείου

H vonlibera αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 16 ετών , Μαθητής Β' λυκείου και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 9 μηνύματα.

H vonlibera έγραψε στις 20:29, 29-10-17:

#50
Αρχική Δημοσίευση από Unseen skygge
Ναι περίπου. Καταρχάς ανοιχτομυαλος σημαίνει ότι δέχομαι και την άποψη του άλλου, Όχι ότι την ενστερνίζομαι κιόλας. Επίσης το επάγγελμα του δικηγορου το θεωρώ ατυχές παράδειγμα γιατί είναι ένα από τα λίγα ανθρωπιστικά επαγγέλματα που είναι απαραίτητο για την λειτουργία μιας κοινωνιας. Από την αλλη οι χιλιάδες κοινωνιολόγοι που βγαίνουν κάθε χρόνο τι μπορούν να κανουν; Να Γράψουν βιβλία σχετικα; Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορούν να κάνουν όλοι αυτοί πολυ απλα γιατί κάποιοι τα έχουν ηδη κάνει. Δεν υπάρχει πλέον νόημα κάποιος να προσπαθεί να διαδώσει τις αρχές του ανθρωπισμού γιατί πολύ απλα είναι ήδη διαδεδομένες. Για να μην μακρυγορω δεν υποστηρίζω ότι είναι άχρηστες οι ανθρωπιστικές επιστήμες Αλλά σε καμία περίπτωση η αναλογία του ανθρώπινου δυναμικού που θα ασχολείται με αυτές θα είναι σε αναλογία 1:1 με αυτούς που ασχολούνται με θετικές. Τώρα αν κάποιος πιστεύει ότι εκεί που χρειάζονται 500 φυσικοί και 500 πληροφορικαριοι χρειάζονται και 500 κοινωνιολόγοι και 500 ψυχολόγοι καλό θα ήταν να ξυπνήσει γιατί έχει μείνει πολύ πίσω

Μία κοινωνία εξελίσσεται διαρκώς. Από μέρα σε μέρα δεδομένα δεκαετιών τίθενται υπό αμφισβήτηση, πόσο μάλλον στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε. Η κοινωνιολογία είναι ίσως από τους σημαντικότερους τομείς για αυτόν ακριβώς τον λόγο, επειδή μελετά φαινόμενα που ΑΛΛΑΖΟΥΝ. Με την ίδια λογική τι να τον κάνουμε τον φυσικό, να μας δείξει ξανά τις έννοιες που κάποιος άλλος επινόησε και άλλοι τόσοι δίδαξαν; Καταλαβαίνετε φαντάζομαι και εσείς οτι το σκεπτικό σας είναι παράλογο. Επίσης, αν μου επιτρέπετε, να υπογραμμίσω την σημασία της ψυχολογίας στο σήμερα καθώς το λαμπάκι χτυπάει κόκκινο. Η ψυχική υγεία ενός ατόμου διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στην ζωή του σε όλες μα όλες τις εκφάνσεις της. Άνθρωποι καταθληπτικοί με αυτοκτονικές τάσεις, μαζικές ανθρωποκτονίες, διεστραμμένα μυάλα, χιλιάδες άτομα που βλάπτουν όχι μονο τον εαυτό τους αλλά και το σύνολο σαν ομάδα μαζί, θέλετε να συνεχίσω;
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    miss marple

Βρείτε παρόμοια

Μοιραστείτε το

...με ένα φίλο

...με πολλούς φίλους