Στρατιωτική θητεία

ΓιώργοςΒ

Νεοφερμένος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 7 μηνύματα.
εγω ειμαι κατα του στρατου
θεωρω οτι αν καταργηθει η στραυτεση σε ολες τις χωρες οι επιχειρησεις που στηριζονται στον πολεμο κ συχνα αποτελουν αιτια για να προκληθει αυτος ωστε να ικανοποιηθουν τα συμφεροντα τους θα καταστραφουν.συνεπως η απειλη του πολεμου σε οποιοδηποτε σημειο του πλανητη θα μειωθει δραματικα.επισης οτι ο στρατος αποτελει χρεος προς την πατριδα δε μου φαινεται σωστο γιατι με τα λεφτα που ξοδευονται ειδικα στην ελλαδα για στρατιωτικους εξοπλισμους θα μπορουσαν καλλιστα να δοθουν σε ποιο σημαντικους τομεις για την πορεια της πατριδας μας(ΠΑΙΔΕΙΑ)
εγω θα στραυτεθω μετα το περας των σπουδων,ευσεβης μου ποθος ομως ειναι η καταργηση της υποχρεωτικης στρατευσης ,μορουμε να προσφερουμε κ αλλιως στην πατριδα οχι μονο με τα μηχανηματα θανατου
Μπράβο! Εχεις απόλυτο δίκιο! :no1:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Civilara

Περιβόητο μέλος

Ο Civilara αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Δανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,344 μηνύματα.
Ο στρατός στην Ελλάδα είναι ένα μεγάλο θέατρο. Οι έφεδροι αξιωματικοί είναι τα δεύτερα ονόματα και οι κληρωτοί στρατιώτες οι κομπάρσοι της παράστασης. Είμαι κι εγώ υπέρ της κατάργησης της υποχρεωτικής στράτευσης και το βρίσκω αντιδημοκρατικά ρατσιστικό η στράτευση να είναι υποχρεωτική μόνο για τους άντρες και όχι για τις γυναίκες. Ελπίζω να μην με παρεξηγήσουν οι κοπέλες του forum και να αντιλαμβάνονται τι εννοώ.

Ουσιαστικά, η υποχρεωτική στράτευση εξυπηρετεί πάγιες και διαρκείς ανάγκες με όρους τους δημοσίου. Κάθε στρατιωτική μονάδα για να λειτουργήσει χρειάζεται κατώτερο στρατιωτικό προσωπικό για να κάνει τις αγγαρείες και τις υπηρεσίες των οπλιτών, ανώτερο στρατιωτικό προσωπικό για να στελεγχώσει τα γραφεία της μονάδας και να κάνει τις υπηρεσίες των αξιωματικών και υπαξιωματικών και πολιτικό προσωπικό στα γραφεία ως βοηθοί ή γραμματείς των αξιωματικών. Πολιτικό προσωπικό ελάχιστα στρατόπεδα έχουν με αποτέλεσμα να βάζουν γραφείς στα γραφεία φαντάρους, οι οποίοι ενδεχομένως να γλιτώνουν λίγες (επαναλαμβάνω λίγες) από τις αγγαρείες αλλά τις υπηρεσίες τους τις κάνουν κανονικά. Η γνήσια στρατιωτική εκπαίδευση που σου προσφέρει αξιόλογα πράγματα είναι ελάχιστη και πολλές φορές δεν υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό να την κάνει με αποτέλεσμα να μην γίνεται σωστά. Επιπλέον επειδή δεν γεννήθηκαν όλοι για να γίνουν στρατιώτες (και κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει κανέναν γι αυτό, αν π.χ. είναι άσχετος στο σημάδι ή δεν μπορεί να καταλάβει πως να χρησιμοποιήσει το όπλο καθώς στο στρατό πάνε και βλάκες), ο στρατός που στηρίζεται σε κληρωτούς και όχι επαγγελματίες οπλίτες δεν μπορεί να προκόψει. Η εμπειρία δείχνει ότι 1 άχρηστος στρατιώτης στους 15 με τους άλλους 14 να είναι καλοί, είναι ικανός για να χαλάσει την ποιότητα της ομάδας και να καταστρέψει την εκπαίδευση. Επιπλέον ο κληρωτός στρατιώτης δεν πληρώνεται για να έχει κίνητρο να ασχοληθεί σοβαρά με την εκπαίδευσή του και από την στιγμή που είναι εκεί με το ζόρι μπορεί να μην τον ενδιαφέρει κιόλας. Ακόμη το μυαλό του 99,999999...9% των κληρωτών στρατιωτών με τον αριθμό των δεκαδικών ψηφίων να τείνει στο άπειρο είναι στο πότε θα πάρουν άδεια και στην ημέρα που θα απολυθούν. Γι αυτό ο στρατός που στηρίζεται σε κληρωτούς δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να πάει μπροστά και επιβάλλεται να γίνει επαγγελματικός.

Στον επαγγλματικό-μισθοφορικό στρατό μπορούν να προσφέρουν και οι έφεδροι (όχι κληρωτοί καθώς δεν θα είναι υποχρεωτιική η στράτευση) εφόσον επιθυμούν να καταταχθούν ως εθελοντές και να υπηρετήσουν κάποιο διάστημα (π.χ. 12 μήνες) προαιρετικά έχοντας αποδοχές στελέγχους. Το κράτος για να προσελκύσει εθελοντές θα μπορεί να τους δώσει κίνητρα, όπως μόρια για το δημόσιο, μισθό στέλεχους ή λίγο πιο μικρό, ωράριο στελέχους κλπ.

Δεδομένου ότι ένας ΕΠΟΠ παίρνει 900 ευρώ το μήνα και κάνει 6 υπηρεσίες το μήνα, ενώ ένας φαντάρος κάνει τουλάχιστον 15 υπηρεσίες το μήνα και παίρνει 8,60 ευρώ το μήνα, γίνεται αντιληπτό ότι συμφέρει οικονομικά το κράτος να έχει κληρωτούς αντί επαγγελματίες οπλίτες. Το κράτος ουσιαστικά κοροϊδεύει τους στρατιώτες υποστηρίζοντας ότι δικαιούνται γύρω στα 600 ευρώ το μήνα αλλά με τις κρατήσεις για το φαγητό, το ρουχισμό κλπ. παίρνουν μόλις 8,60 ευρώ το μήνα. Γι αυτόν κυρίως το λόγο η κατάργηση της υποχρεωτικής στράτευσης θα αργήσει πολλά χρόνια ακόμη (πιστεύω ότι θα κρατήσει καμιά 30αριά χρόνια ακόμα). Με αυτό που τα παίρνουν οι στρατιώτες κι έχουν απόλυτο δίκιο και είμαι με το μέρος τους αλλά δεν πρόκειται στην Ελλάδα να βρουν ποτέ το δίκιο τους, είναι ότι οι ΕΠΟΠ κάνουν 3 φορές λιγότερες υπηρεσίες από αυτούς, περνούν πολύ λιγότερες ώρες μέσα στο στρατόπεδο καθώς δεν κοιμούνται σε αυτό (παρά μόνο όταν έχουν υπηρεσία) και παίρνουν 100 φορές περισσότερα χρήματα το μήνα.

Και για να 'ρθω στα δικά μου. Όταν τους είπα ότι είμαι πολιτικός μηχανικός και ΔΕΑ, κατευθείαν με έβαλαν στο γραφείο μελετών το οποίο υπολειτουργούσε. Στο γραφείο αυτό δεν υπήρχε όχι υπολογιστής, αλλά ούτε στυλό. Ευτυχώς 2 στρατιώτες είχαν laptop και μπορούσαμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Ο ένας απολύθηκε, πάει το 1 laptop. Αν απολυθεί και ο άλλος; Θα κλείσει το γραφείο; Δεν ξέρω τι θα γίνει αλλά τα πράγματα είιναι τραγικά. Υπάρχει μόνο ένας εκτυπωτής-φωτοαντιγραφικό σε όλη τη μονάδα με αποτέλεσμα να γίνεται χαμός. Όταν θέλαμε να εκτυπώσουμε μια μελέτη έπρεπε να πάμε σε κάποιο από τα άλλα γραφεία από όπου μας έδιωχναν συνέχεια, με αποτέλεσμα να καθυστερούν οι μελέτες να παραδωθούν και όλο το σκατό να το έτρωγα εγώ (σε αυτό το σημείο οι φαντάροι είναι τυχεροί...το σκατό το τρώει ο αξιωματικός του γραφείου). Στο γραφείο ήμασταν εγώ ως ΔΕΑ και ένας άλλος σταρτιώτης της ίδιας ΕΣΣΟ με μένα ο οποίος απολύεται σε 3 εβδομάδες (τυχερέ Φώτη) και ευτυχώς ήταν από τους καλύτερους που θα μπορούσα να έχω.

Με λίγα λόγια, τους έκανα καμιά 30αριά μελέτες (μην ακούτε μελέτες και φαντάζεστε διάφορα, μελέτες των οπισθίων για έργα της πλάκας) και δεν μου έδωσαν ούτε 1 μέρα τιμητική άδεια και όταν τους ζήτησα μη κανονική άδεια πήρα, καταλάβατε. Οι μόνοι επιστήμονες που την βγάζουν λούφα στο στρατό είναι οι γιατροί και οι ψυχολόγοι. Ειδικά οι ψυχολόγοι δεν κάνουν ΤΙΠΟΤΑ. Όσοι από δω σπουδάσετε πρώτα ψυχολόγοι και μετά πάτε στρατό, πάρτε και καμιά τσουγκράνα μαζί σας για να τα ξύνετε γιατί με τις ελλείψεις που έχει ο στρατός δεν θα σας δώσουν και θα σπάσετε τα νύχια σας. Υπάρχει διαταγή σύμφωνα με την οποία οι ψυχολόγοι απαλλάσσονται των υπηρεσιών και αγγαρειών. Θα κάθεστε σε ένα γραφείο, θα δέχεστε όποιον έχει πρόβλημα και θα συμπληρώνετε χαρτιά. Αυτό κάνουν οι ψυχολόγοι.

Γι αυτό σας λέω, αν είστε φιλότιμοι στο στρατό θα σας εκμεταλλευτούν. Καλό είναι να δείχνετε ότι δεν ξέρετε να κάνετε πολλά και όσο λιγότερα ξέρετε τόσο καλύτερα θα είναι στο στρατό.

Και κάτι που ακούγεται τον τελευταίο καιρό περί αύξησης της θητείας. Το ΚΥΣΕΑ πρότεινε στον ΥΕΘΑ Ευάγγελλο Βενιζέλο την αύξηση της θητείας σε 12μηνη αρχικά και τελικά σε 14μηνη αλλά ο υπουργός απάντησε κατηγορηματικά ΟΧΙ. Προσωπικά πιστεύω πως η θητεία θα αυξηθεί σταδιακά ξεκινώντας από τον Φεβρουάριο του 2011 κι αυτό γιατί οι υπηρεσίες ΔΕΝ βγαίνουνε στα στρατόπεδα με αποτέλεσμα να πέφτουν τρελές εμπλοκές και οι φαντάροι να μην την παλεύουν. Αν είναι άλλη μια ΕΣΣΟ μέσα, θα υπάρχουν περισσότερα άτομα σε κάθε στρατόπεδο και θα βγαίνουν πιο άνετα οι υπηρεσίες με αποτέλεσμα να έχουν περισσότερες εξόδους οι φαντάροι. Αυτό σε περίοδο κρίσης, που δεν υπάρχει χρήμα για πρόσληψη ΕΠΟΠ φαίνεται να είναι η οικονομικότερη λύση. Το ΚΥΣΕΑ θα επιμείνει. Με ένα ΟΧΙ δεν έληξε το θέμα γι αυτό οι νεότεροι να έχετε τα αυτιά σας τεντωμένα αλλά μην πιστεύετε καμία φήμη που κυκλοφορεί στον αέρα από μη έγκυρες πηγές.

Αυτά τα ολίγα :).
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,088 μηνύματα.
Πιστεύω ότι ο στρατός πρεπει να γίνεται μετά τις σπουδές. Ο λόγος απλός η στρατιωτική θητεία (όταν κάνεις υπηρεσία σχετική με το στοιχείο που έχεις σπουδάσει λαμβάνεται στο δημόσιο ως προυπηρεσία.

Για μένα ο στρατός ήταν κάτι παραπάνω από διακοπές... (και ήταν η μοναδική φορά στην ζωή μου που δεν είχα έννοιες)
Φυσικά πολλά παιδιά θεωρούσαν αγγαρίες πράγματα όπως να στρώνεις το κρεβάτι σου, να σφουγγαρίζεις, να κάνεις καλλιόπες, να ξεχορτίζεις. Δεν τρωγανε το φαγητό του στρατόυ επειδή ήταν λαχανικά ή αρακοειδή (ενώ το φαί ήταν σε γενικές γραμμες καλό)

Το αποτέλεσμα είναι τα Σαββατοκύριακα (που λείπει ο λοχαγός) ο θαλαμος να είναι κάπως έτσι.



πιστεύω ότι η κοινωνία μας έχει γεμίσει με κακομαθημένα αγοράκια πράγμα που δε γινόταν παλιότερα. Επίσης θεωρούσαν κούραστικο να κάθεσαι 2 ώρες στο θάλαμο ή στον σκοπό με ένα όπλο και να μην κάνεις τίποτα. Στην αρχή ήμουν πολύ φιλότιμος ειδικα στο ΚΕΝ αλλά μετά από 2 μήνες (όταν είδα συμπεριφορές που δε μου άρεσαν κυρίως από μόνιμους άλλα και στρατιώτες άλλαξα και εγώ). Έπαιρνα Ipod στην σκοπιά. Κοιμόμουνα στο θάλαμο και και ξυπνούσα με ξυπνητήρι σε 2 ώρες για να ξυπνήσω τον επόμενο. Και όποτε έκανα στο περίπολο πήγαινα υπόγραφα και έφευγα (χωρίς τύπους και τέτοια). Ο λόγος που το έκανα αυτό είναι ότι άλλαξε τελειως μέσα σε 2 μήνες η εικόνα που είχα για τον στρατό. Πλέον το θεωρώ ένα πανηγυράκι και τίποτα παραπάνω.

Τελικά πήρα 35 μήνες φυλακή συνολικά (από τις οποίες μου διαγράφτηκαν οι 22. Εντάξει δεν έχασα και τίποτα κάποιες μέρες παραπάνω διακοπές κέρδισα. :) Δεν αντιδρούσα στις ποινές όσες φορές με έπιαναν τις δεχόμουνα και έλεγα κάποια δικαιολογία (π.χ. ήμουν άρρωστος, ότι πονούσε το κεφάλι μου) και αρκετές φορες την εβγαζα καθαρη.


Για μένα ο στρατός δεν ήταν τίποτα άλλο από διακοπές και το μόνο που πρόσφερε ήταν 90 μόρια στον ΑΣΕΠ.

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Civilara

Περιβόητο μέλος

Ο Civilara αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Δανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,344 μηνύματα.
Τελικά πήρα 35 μήνες φυλακή συνολικά (από τις οποίες μου διαγράφτηκαν οι 22. Εντάξει δεν έχασα και τίποτα κάποιες μέρες παραπάνω διακοπές κέρδισα. :)
Για μένα ο στρατός δεν ήταν τίποτα άλλο από διακοπές και το μόνο που πρόσφερε ήταν 90 μόρια στον ΑΣΕΠ.

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ! Μάλλον μέρες ήθελες να γράψεις. 35 μήνες, Θεός φυλάξοι, ούτε Ευελπίδων να ήσουνα. Τα μόρια ρε μάστορα πως τα πήρες? Μου έχουν πει ότι οι στρατιώτες δεν παίρνουν μόρια για ΑΣΕΠ. Εγώ ως Έφεδρος Αξιωματικός πόσα παίρνω;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Eupatridis

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Χρήστος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 864 μηνύματα.
Να ρωτήσω κατι σχετικό με τον στρατό.
Είχα περάσει περιοδεύων πριν μήνες και δήλωσα ΛΟΚ(Ειδικές Δυνάμεις).
Πότε περίπου έρχεται χαρτί για να παρουσιαστώ;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

sakaros

Νεοφερμένος

Ο Θάνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 80 μηνύματα.
Να ρωτήσω κατι σχετικό με τον στρατό.
Είχα περάσει περιοδεύων πριν μήνες και δήλωσα ΛΟΚ(Ειδικές Δυνάμεις).
Πότε περίπου έρχεται χαρτί για να παρουσιαστώ;
κανονικα σου ρχεται κανα μηνα πριν,αλλα εμενα για παραδειγμα μου τηλεφωνησαν απο το ΑΤ κανα 15μερο πριν...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Civilara

Περιβόητο μέλος

Ο Civilara αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Δανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,344 μηνύματα.
Να ρωτήσω κατι σχετικό με τον στρατό.
Είχα περάσει περιοδεύων πριν μήνες και δήλωσα ΛΟΚ(Ειδικές Δυνάμεις).
Πότε περίπου έρχεται χαρτί για να παρουσιαστώ;

Το δελτίο κατάταξης έρχεται 20 μέρες πριν την ημερομηνία που υποχρεούσαι να παρουσιαστείς στο ΚΕΝ (Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσύλλεκτων). Σε αυτό αναγράφονται: το ονοματεπώνυμό σου, όνομα πατρός, όνομα μητρός, διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο κατοικίας, ημέρα και ώρα (συνήθως είναι από τις 08:00 μέχρι και τις 13:00 την ημέρα της κατάταξης) που υποχρεούσαι να καταταγείς, ΚΕΝ στο οποίο θα παρουσιαστείς, φυσικά το ΑΣΜ σου (Αριθμός Στρατιωτικού Μητρώου), η ΕΣΣΟ που ανήκεις και αν είσαι επιλέξιμος για ΥΕΑ.

Στρατεύσιμος θεωρείσαι από το κράτος όταν κλείσεις τα 19 έτη. Αν θεςνα καταταγείς πιο νωρίς, έχεις το δικαίωμα αλλά θα πρέπει να ενημερώσεις το σταρτολογικό γραφείο του δήμου που ανήκεις ότι θες να καταταγείς στις ένοπλες δυνάμεις πριν κλείσεις τα 19. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται η κατάταξη στρατεύσιμων κάτω των 17 ετών. Αν έχεις κλείσει τα 17 και όχι τα 18 τότε μπορείς να καταταγείς αλλά θα πρέπει να υποβάλλουν οι γονείς σου υπεύθυνη δήλωση ότι συναινούν να υπηρετήσεις γιατί είσαι ανήλικος.

Αν πάρεις αναβολή στράτευσης, τότε το χαρτί θα σου έρθει είτε όταν εξαντληθεί η αναβολή είτε όταν την διακόψεις στο στρατολογικό γραφείο. Αν διακόψεις την αναβολή σου τότε θα μπεις στη μεθεπόμενη ΕΣΣΟ, π.χ. για να μπεις με την ΕΣΣΟ του Νοεμβρίου θα πρέπει να διακόψεις την αναβολή σου από 1 Φεβρουαρίου μέχρι 31 Ιουλίου του ίδιου έτους. Αν την διακόψεις 1 Αυγούστου θα καταταγείς με την ΕΣΣΟ του Φεβρουαρίου του επόμενου έτους.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,088 μηνύματα.
Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ! Μάλλον μέρες ήθελες να γράψεις. 35 μήνες, Θεός φυλάξοι, ούτε Ευελπίδων να ήσουνα. Τα μόρια ρε μάστορα πως τα πήρες? Μου έχουν πει ότι οι στρατιώτες δεν παίρνουν μόρια για ΑΣΕΠ. Εγώ ως Έφεδρος Αξιωματικός πόσα παίρνω;

35 μερες ενοουσα καλα αν επαρνα 35 μηνες φυλακη θα ήμουν αξιος της μοιρας μου

Λοιπον που δικαιουσαι δικαιούσai και ο απλος στρατιωτης δικαιουται (ο νόμος ειναι ξεκάθαρος)

Αν πας σε ένα έντυπο με τους κανόνες του ΑΣΕΠ λέει ξεκάθαρα ότι η προυπηρεσία του στρατού πιάνεται σαν προυπηρεσία στο δημόσιο......(τωρα το τι λεει ο καθένας στρατιωτικός που βαριούνται που ζουνε μην τα εμπιστεύεσαι)

απο την στιγμη που κανει δουλειές πολιτικού μηχανικου τοτε κανεις προυηρεσία (ακόμα και για την επιβλεψη του κτηρίου και για τις μελέτες που εκανες). Δεν μετράει αν εισαι έφεδρος ή οχι. Μετράει η χρονικη διάρκεια που κάνει υπηρεσιες πολιτικου μηχανικου.

Eγώ υπηρετησα στην Κύπρο και για 6 μηνες ήμουν στο στρατιωτικό νοσοκομείο για αυτούς τους μηνες πήρα προυπηρεσία (και 5 μηνες ήμουν στο στρατόπεδο). Οι τυπάδες δεν έδιναν χαρτι πρυπηρεσιας και έφτιαξα ένα δικό μου, Μετά έβαλα τον διοικητή του νοσοκομείου να μου υπογράψει (έβαλα μέσα και πράγματα σάλτσας που δεν έκανα) και εβαλα πανω σφραγιδα του νοσοκομειου. Στο ΑΣΕΠ μου αναγνωρίστηκε κανονικότατα ως 6 μήνες προυπηρεσίες στο δημόσιο (το κατέθεσα μαζι με το πιστοποιητικό τύπου Α) και ήμουν ok. Eπειδή ημουν Κύπρο εκανα λιγο διαφορετικες διαδικασιες και υπογραψα και ενα επιπλέον χαρτι (επειδη πιανοταν προυπηρεσια απο το εξωτερικο).

Ακόμα και 6 μηνες προυπηρεσας να κανεις (που εσυ εχεις παραπανω) ειναι πολιτιμα μορια στο ΑΣΕΠ και μην τα αφησεις να φυγουν.

_______________________
Βρηκα και κατι σχετικο
Είμαι πολιτικός μηχανικός. Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής μου θητείας απασχολούμαι με αυτό το αντικείμενο, του πολιτικού μηχανικού. Για τη βεβαίωση της εμπειρίας για τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ με καλύπτει το πιστοποιητικό τύπου Α ή χρειάζομαι ξεχωριστή βεβαίωση; Η βεβαίωση αυτή πρέπει να είναι υπογεγραμμένη από τον άμεσο προϊστάμενό μου ή μόνο από τον διοικητή της μονάδας;

Χρειάζεται ξεχωριστή βεβαίωση. Για το ΑΣΕΠ αρκεί να αναφέρεται στη βεβαίωση αυτή το είδος και τη διάρκεια της απασχόλησης, ενώ η υπεύθυνη εκδίδουσα αρχή καθορίζεται από τον Στρατό. Θα πρέπει να απευθυνθείτε στους ανώτερούς σας για να σας καθοδηγήσουν στην αρμόδια υπηρεσία. Σημειώνεται πάντως ότι η εμπειρία μετράει μετά την απόκτηση άδειας άσκησης επαγγέλματος, εφόσον απαιτείται.


πηγή https://www.tanea.gr/default.asp?pid=46&ct=37&artid=1408477&enthDate=10112008


ΣΤΡΑΤΟΣ
10)Ως χρόνος εμπειρίας αναγνωρίζεται η απασχόληση που προκύπτει κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας . Η βεβαίωσης των αρμοδίων αρχών πρέπει να αναφέρει το είδος και την διάρκεια της απασχόλησης .
Στην περίπτωση αυτή, η σχετική ειδικότητα πρέπει να έχει αποκτηθεί πριν από την κατάταξη του υποψηφίου, ενώ στην περίπτωση που η ειδικότητα αποκτάται κατά την διάρκεια της θητείας, η σχετική εμπειρία αναγνωρίζεται από την απόκτηση της και μετά. Όταν από την προκήρυξη απαιτείται άδεια άσκησης επαγγέλματος η άλλη επαγγελματική άδεια, ο χρόνος της παραπάνω εμπειρίας υπολογίζεται μετά την απόκτηση της απαιτούμενης άδειας.

Πηγή:"Εφημερίδα Έθνος
πρεπει να έχεις και ειδικότητα πολιτικού μηχανικού (λογικα αυτή εχεις))_
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Eupatridis

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Χρήστος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 864 μηνύματα.
Εχω ακούσει πως εαν υπηρετήσεις στις Ειδικές Δυνάμεις,παίρνεις καποια μόρια για διαγωνισμούς σε Δημόσιο ;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

CSX2033

Νεοφερμένος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών, Μαθητής Α' λυκείου και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 68 μηνύματα.
Είμαι κι εγώ υπέρ της κατάργησης της υποχρεωτικής στράτευσης και το βρίσκω αντιδημοκρατικά ρατσιστικό η στράτευση να είναι υποχρεωτική μόνο για τους άντρες και όχι για τις γυναίκες. Ελπίζω να μην με παρεξηγήσουν οι κοπέλες του forum και να αντιλαμβάνονται τι εννοώ.


Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου εγώ. Τι είναι οι γυναίκες δηλαδή και δεν υποχρεούνται να πάνε στρατό? Ανάπηρες?!:mad: Ή, οι άντρες είναι τα ρομποτάκια που κάνουν όλη την βρόμικη δουλειά και την αγγαρεία και οι γυναίκες μένουν σπίτι και @@@@!:/: Τι λείπει στις γυναίκες και δεν είναι υποχρεωμένες να πάνε στρατό όπως εμείς? Η σωματική δύναμη? Δεν βλέπω που σου χρειάζεται η σωματική δύναμη στον στρατό.... Κατά την γνώμη μου είναι μεγαλη αδικία αυτό. Εμένα προσωπικά δεν με πειράζει καθόλου να πάω φαντάρος για 9 μήνες (ακόμα και περισσότερο), αλλά μου την δίνει το ότι οι γυναίκες δεν θα πάνε.:mad:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Athinoul@91

Δραστήριο μέλος

Η Αθηνά αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 669 μηνύματα.
Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου εγώ. Τι είναι οι γυναίκες δηλαδή και δεν υποχρεούνται να πάνε στρατό? Ανάπηρες?!:mad: Ή, οι άντρες είναι τα ρομποτάκια που κάνουν όλη την βρόμικη δουλειά και την αγγαρεία και οι γυναίκες μένουν σπίτι και @@@@!:/: Τι λείπει στις γυναίκες και δεν είναι υποχρεωμένες να πάνε στρατό όπως εμείς? Η σωματική δύναμη? Δεν βλέπω που σου χρειάζεται η σωματική δύναμη στον στρατό.... Κατά την γνώμη μου είναι μεγαλη αδικία αυτό. Εμένα προσωπικά δεν με πειράζει καθόλου να πάω φαντάρος για 9 μήνες (ακόμα και περισσότερο), αλλά μου την δίνει το ότι οι γυναίκες δεν θα πάνε.:mad:
ακριβως!!!!!! συμφωνω απολυτα μαζι σου!!! πολυ θα θελα να παω στο στρατο...:D:D:D πρωτα οι σπουδες βεβαια;):P:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Civilara

Περιβόητο μέλος

Ο Civilara αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Δανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,344 μηνύματα.
ακριβως!!!!!! συμφωνω απολυτα μαζι σου!!! πολυ θα θελα να παω στο στρατο...:D:D:D πρωτα οι σπουδες βεβαια;):P:P

Δηλαδή, όταν τελειώσεις με τις σπουδές σου θα καταταγείς στο στρατό ως εθελόντρια?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

mariza_93

Δραστήριο μέλος

Η mariza_93 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 770 μηνύματα.
γίνεται?:eek:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Athinoul@91

Δραστήριο μέλος

Η Αθηνά αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 669 μηνύματα.
Δηλαδή, όταν τελειώσεις με τις σπουδές σου θα καταταγείς στο στρατό ως εθελόντρια?
αν μου το επιτρεψει η δουλεια μου ναι...για μικρο χρονικο διαστημα:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

CSX2033

Νεοφερμένος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών, Μαθητής Α' λυκείου και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 68 μηνύματα.

mariza_93

Δραστήριο μέλος

Η mariza_93 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 770 μηνύματα.
α θελωωωωωωωωωωω! :D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

JosefK

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Μιχαήλ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,361 μηνύματα.
Μαρίζα, Αθηνούλα, σορυ που σας χαλάω το όνειρο αλλά ο στρατός δεν είναι κατασκήνωση ώστε να μπείτε όποτε θέλετε, να κάτσετε όσο θέλετε και να φύγετε όποτε θέλετε. :D

Ε ρε Ισραήλ που σας χρειάζετε... :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

mariza_93

Δραστήριο μέλος

Η mariza_93 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 770 μηνύματα.
Μαρίζα, Αθηνούλα, σορυ που σας χαλάω το όνειρο αλλά ο στρατός δεν είναι κατασκήνωση ώστε να μπείτε όποτε θέλετε, να κάτσετε όσο θέλετε και να φύγετε όποτε θέλετε. :D

Ε ρε Ισραήλ που σας χρειάζετε... :P
το ξερουμε..... άπλα πιστεύω ότι είναι ωραία εμπειρία....και θα ηθελα να την ζήσω...:/:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Civilara

Περιβόητο μέλος

Ο Civilara αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Δανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,344 μηνύματα.
Ο στρατός είναι ωραία εμπειρία και θα τον θυμάσαι για το υπόλοιπο της ζωής σου. Οι περισσότερες γυναίκες δυστυχώς δεν μπορούν να καταλάβουν ότι η στρατιωτική θητεία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή ενός άνδρα και όταν σε μία παρέα οι άντρες αρχίζουν να συζητούν για το στρατό τότε αυτές ξινίζουν και λένε "μα καλά, τι ενδιαφέρον έχει ο στρατός και μιλάτε τόση ώρα". Νομίζουν ότι δεν τις αφορά. Αυτό το βλέπω και από προσωπική πείρα. Τεσπα. Ο στρατός δεν είναι ούτε διακοπές, ούτε κατασκήνωση και οι δυσκολίες είναι πολλές χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν αντέχεται. Έχει όμως και τα ωραία του και έχεις να θυμάσαι. Εγώ προσωπικά δεν θα ξεχάσω ποτέ τα χρόνια του στρατού και θα θυμάμαι τόσο τα καλά όσο και τα κακά.

Την Κυριακή (χρόνια πολλά στις Μαρίες μας) έγινε ένα περιστατικό που με τσάτισε. Μία κοπέλα είπε πάνω στην κουβέντα ότι τα περισσότερα αγόρια είναι μαμάκηδες και καλά κάνουν και πάνε στρατό για να σκληραγωγηθούν και να γίνουν άντρες. Δε λέω ότι δεν υπάρχουν μαμάκηδες αλλά πως βρε κοπέλα μου κρίνεις τον άλλο από την στιγμή που δεν έχεις πάει εσύ στρατό; Δηλαδή οι γυναίκες είναι οι σκληραγωγημένες από γεννησιμιού τους και οι άντρες οι μαμάκηδες; Θέλω πάρα πολύ να δω γνώμες των κοριστσιών του forum επί του θέματος και ποια είναι η δική τους άποψη. Κάτι τέτοιες πρέπει να πάνε στρατό να βρουν το δάσκαλό τους.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Athinoul@91

Δραστήριο μέλος

Η Αθηνά αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 669 μηνύματα.
Μαρίζα, Αθηνούλα, σορυ που σας χαλάω το όνειρο αλλά ο στρατός δεν είναι κατασκήνωση ώστε να μπείτε όποτε θέλετε, να κάτσετε όσο θέλετε και να φύγετε όποτε θέλετε. :D

Ε ρε Ισραήλ που σας χρειάζετε... :P
το γνωριζω απολυτα!!!:)

Ο στρατός είναι ωραία εμπειρία και θα τον θυμάσαι για το υπόλοιπο της ζωής σου. Οι περισσότερες γυναίκες δυστυχώς δεν μπορούν να καταλάβουν ότι η στρατιωτική θητεία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή ενός άνδρα και όταν σε μία παρέα οι άντρες αρχίζουν να συζητούν για το στρατό τότε αυτές ξινίζουν και λένε "μα καλά, τι ενδιαφέρον έχει ο στρατός και μιλάτε τόση ώρα". Νομίζουν ότι δεν τις αφορά. Αυτό το βλέπω και από προσωπική πείρα. Τεσπα. Ο στρατός δεν είναι ούτε διακοπές, ούτε κατασκήνωση και οι δυσκολίες είναι πολλές χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν αντέχεται. Έχει όμως και τα ωραία του και έχεις να θυμάσαι. Εγώ προσωπικά δεν θα ξεχάσω ποτέ τα χρόνια του στρατού και θα θυμάμαι τόσο τα καλά όσο και τα κακά.

Την Κυριακή (χρόνια πολλά στις Μαρίες μας) έγινε ένα περιστατικό που με τσάτισε. Μία κοπέλα είπε πάνω στην κουβέντα ότι τα περισσότερα αγόρια είναι μαμάκηδες και καλά κάνουν και πάνε στρατό για να σκληραγωγηθούν και να γίνουν άντρες. Δε λέω ότι δεν υπάρχουν μαμάκηδες αλλά πως βρε κοπέλα μου κρίνεις τον άλλο από την στιγμή που δεν έχεις πάει εσύ στρατό; Δηλαδή οι γυναίκες είναι οι σκληραγωγημένες από γεννησιμιού τους και οι άντρες οι μαμάκηδες; Θέλω πάρα πολύ να δω γνώμες των κοριστσιών του forum επί του θέματος και ποια είναι η δική τους άποψη. Κάτι τέτοιες πρέπει να πάνε στρατό να βρουν το δάσκαλό τους.
φυσικα και μπορουμε να το συζητησουμε αλλα ισως θα επρεπε να ανοιχτει καινουριο θεμα:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top